RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Συμμετοχή στο CQ WW CW 2017

Κι αυτή τη φορά περάσαμε ωραία φυσικά… Σε σχέση με άλλες φορές δεν ήταν πανηγύρι, αφού είμαστε εμείς κι εμείς. Μας αρέσει να έχουμε περισσότερο κόσμο. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε την επόμενη φορά.
Κατά τ’ άλλα τρέξαμε… Οι χειριστές μόνο 4: SV2FWV, SV1DPJ, SV1DPI, SV1CIB. Δε μπορέσαμε να επανδρώσουμε το 3ο ράδιο πάρα μόνο για λίγο, όσο αντέχαμε. Κάναμε καλά run με καλά pileup, δουλέψαμε πολλούς Αμερικάνους, πράγμα σπάνιο αφού συνήθως οι Γιαπωνέζοι τους ξεπερνούν στο SZ1A και ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας στα mults αφού κάναμε όσα και το 2014 (το καλύτερό μας) αλλά χωρίς τα 10μ τώρα! 
Η διάδοση δεν ήταν καλή, τα 20μ έκλειναν πολύ νωρίς και τα 10μ δεν άνοιξαν ποτέ. Καταφέραμε να προσεγγίσουμε αρκετά το καλύτερό μας σκορ, έστω κι αν τότε κάναμε παραπάνω από 1000 επαφές στα 10μ, ενώ τώρα 5-6. Τα πήγαμε πολύ καλά στις χαμηλές μπάντες και αν και τα 10μ ήταν ανοικτά, θα κάναμε 5BDXCC σ’ ένα ΣΚ.
Άρα βελτιωνόμαστε. Έστω κι αν δε σπάσαμε το προηγούμενο ρεκόρ μας, που ήταν ο αρχικός μας στόχος.
Δυστυχώς με το κλέψιμο που κυκλοφορεί στο ραδιοερασιτεχνισμό τον τελευταίο καιρό, με απομακρυσμένα sdr, επαφές που δε γίνονται, χρησιμοποίηση ενισχυτή στο Low power, κλπ. δε μπορείς παρά να έχεις μόνο τέτοιους στόχους. Δηλαδή να κοντράρεσαι με τον εαυτό σου! Διότι ακόμα κι αν ο άλλος τα κάνει όλα νόμιμα, έχεις το μικρόβιο της αμφιβολίας.
Το χειρότερο όμως είναι ότι με όλα αυτές τις κλεψιές, δε μπορείς να αξιολογήσεις σωστά την κατάστασή σου, τα μηχανήματά σου και τις κεραίες σου, να δεις και να διορθώσεις τα μειονεκτήματά σου και να προχωρήσεις μπροστά. Εδώ κοντέψαμε να αλλάξουμε τις beam με σύρματα, γιατί την ίδια στιγμή που εμείς δε μπορούσαμε να ακούσουμε τίποτα, άλλοι “συνάδελφοι” δημοσίευαν επαφές τους στο facebook! Χαρακτηριστικό κατά τη διάρκεια του contest όταν ένας 3V (υποτίθεται low power) ήταν στα 80μ, έρχονταν εδώ με τεράστιο σήμα, αλλά δε μας άκουγε. Στην αρχή υποθέσαμε λόγω Pileup, λίγο μετά όμως δεν του απαντούσε κανείς! Προφανώς άκουγε από κάπου αλλού που το σήμα μας δεν έφτανε… Εκτός κι αν έχει απομακρυνθεί η Τυνησία από την Ελλάδα. Δυστυχώς συνηθίζεται… Δε λέω για Έλληνες ώστε να μην κακοκαρδίσω κάποιον. Άλλωστε το ξέρουν μόνοι τους…
Το σκορ μας ήταν live και online στο cqcontest.net (ακόμα είναι). Θα ήταν καλύτερα όλο και περισσότεροι να το βάζουν live. Καθώς επίσης είναι και πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθεί κάποιος την εξέλιξη του contest.
Μέσος ρυθμός 100 QSO την ώρα δεν είναι κι άσχημα πάντως…
Κατά τ’ άλλα: Φανταστικό σκορ από τους OM7M με 200 qso ανά ώρα! Μπράβο! Θέλουμε πολύ δρόμο ακόμα για να τους φτάσουμε. Επίσης να σημειώσω ότι μια νέα δύναμη γεννιέται. Όσοι δεν το πήραν χαμπάρι, μιλάω για το LZ5R του φίλου μας Τόνυ LZ1JZ που αναβαθμίστηκε και θα αναβαθμιστεί κι άλλο και κατάφερε να ξεπεράσει τον πολύ δυνατό ES9C (έστω κι αν τελικά έχασαν και οι δυο από τους TK0C)
Πλήρη στατιστικά, log (χωρίς πεθαμένους) κλπ. Στη διεύθυνση 

Σχετικά άρθρα

συντήρηση Beverage (συνέχεια…)

21/01/2017 Οι SV1CIB SV1DPI SV1DPJ περνάνε μέσα σε 50μ σωλήνα ποτίσματος Φ20 περίπου100μ κάθοδο RG58 για να τροφοδοτήθουν οι beverages 4 και 5 (νότος- καραϊβική). Τις προηγούμενες καθόδους είχαν φάει τα τρωκτικά κι έχουν μείνει […]

Μάθετε Περισσότερα

Συντήρηση Beverage (συνέχεια…)

10/12/2016 Οι SV1CIB SV1DPI πήγαν στο σταθμό για να δουν το θέμα με τις beverages. Αντικαταστήσαμε τα καλώδια των γειώσεων στις 1 και 3 που είχαν οξειδωθεί. Δεν έδειξε να αλλάζει κάτι. Τα στάσιμα στο […]

Μάθετε Περισσότερα

Μόνιμη λειτουργία ECHOLINK – Συντομεύσεις

Ο κόμβος Echolink λειτουργεί πλέον κανονικά στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Σύμφωνα με τις αναφορές λήψεις που είχαμε ο κόμβος ακούγεται και στο Μεσολόγγι, ενώ υπήρξε και σύνδεση από Κόρινθο! Σε κάθε περίπτωση έχετε υπόψιν […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση