RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Σακ

Το σακ αναδιαμορφώθηκε το 2017. Έχει 3 πάγκους, τον έναν πίσω από τον άλλον, μήκους 2,5μ και πλάτους 80 εκατοστών περίπου. Ο κάθε πάγκος φιλοξενεί 2 σταθμούς. Άρα συνολικά υπάρχουν ή καλύτερα θα υπάρξουν, 6 σταθμοί. Ο κάθε σταθμός έχει δύο δικές του ασφάλειες, μία 10 και μία 16Α.

Ο πρώτος πάγκος φιλοξενεί τους σταθμούς 1 και 2, που είναι ο Run1 και ο Inband 1.

Ο 1ος σταθμός είναι αφιερωμένος στον αγαπημένο μας Ζόρο JH1AJT και είναι ο Run1. Αποτελείται από ένα Yaesu FT1000MKV field, dunestar BPF600, Microham Microkeyer Mk3, ενισχυτή OM 2000HF, υπολογιστή core2 με 2 οθόνες 22″. Επίσης υπάρχουν 2 πληκτρολόγια, ένα για τον κάθε δέκτη.

σταθμός 1 JH1AJT: Run 1

Ο 2ος σταθμός είναι ο Inband 1 και αποτελείται από ένα Yaesu FT-990, ιδιοκατασκευή interface, winkeyer για CW, έναν EA4TX AS2X2 διακόπτη κεραιών ο οποίος όταν πατάει ο inband, παίρνει τον ενισχυτή, τα φίλτρα και την κεραία του Run και ο Run ακούει προσωρινά με την κεραία του Inband. Επίσης έχει υπολογιστή core2 και οθόνη 24″.

σταθμός 2: Inband 1

Ο δεύτερος πάγκος φιλοξενεί τους σταθμούς 3 και 4, που είναι οι δυο mutlipliers και μελλοντικά αυτοί που θα είναι έτοιμοι για SO2R.

Ο 3ος σταθμός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ON6UQ. Λειτουργεί συνήθως ως Multiplier και μελλοντικά θα λειτουργήσει ως ο δεξιός σταθμός σε SO2R. Σήμερα που οι σταθμοί 5 και 6 δεν είναι πλήρεις, δουλεύει ως Run2 εάν συμμετέχουμε ως Μ2. Αποτελείται από έναν υπολογιστή core duo με μια 22″ οθόνη, ράδιο Yaesu MarkV field, interface Microham MK II, Dunestar BPF600, κι έναν ενισχυτή OM 2000HF.

σταθμό 3 (ON6UQ): multiplier

Ο 4ος σταθμός λειτουργεί ως Multiplier συνήθως και μελλοντικά ως ο αριστερός σταθμός για SO2R. Αποτελείται από ένα Icom 756 proII, Microham MKII, ενισχυτή Icom PW1, υπολογιστή core2 με 2 οθόνες 19″ και dunestar BPF monoband φίλτρα.

σταθμός 4: Multiplier 1

Ο τρίτος πάγκος φιλοξενεί τους σταθμούς 5 και 6, που είναι ο Run2 και ο Inband 2. Οι σταθμοί 5 και 6 είναι μερικώς εξοπλισμένοι/

Ο 5ος σταθμός είναι ο Run 2 και αποτελείται από ένα Yaesu MarkV, dunestar BPF monoband φίλτρα, soundcard interface ιδιοκατασκευή με arduino K3NG keyer, υπολογιστή core2 με 15″ οθόνη. Μας λείπει σίγουρα ένας ενισχυτής και μια μεγαλύτερη οθόνη.

Ο 6ος σταθμός είναι ο Inband 2 και αποτελείται από ένα Kenwood 850SAT, dunestar BPF φίλτρα, interface ιδιοκατασκευή, ένα διακόπτη κεραιών EA4TX AS2X2 (ίδιος όπως στο σταθμό 2) και ένα P4 laptop με οθόνη 17″ .

οι σταθμοί 1 έως 4

Υπάρχει επίσης ένας ακόμη υπολογιστής core2 στη θέση 7, που λειτουργεί και ως server (clusters, δίνει σειριακούς αριθμούς, ελέγχει αυτόματα τους διακόπτες μέσω του MOAS II), καθώς και ελέγχει τους ρότορες μέσω PST rotator και homemade arduino interface. Έτσι οι ρότορες ελέγχονται από κάθε θέση λειτουργίας μέσω του υπολογιστή και του προγράμματος (N1MM+ ή DXlog).

Οι κεραίες αλλάζουν μέσω ενός συστήματος διακοπτών, αποτελούμενων από έναν 6Χ2 διακόπτη βασισμένο σε πλακέτα του SJ2W, και πολλούς ακόμη 6Χ1 και 4Χ1 διακόπτες, βασισμένους σε πλακέτες του OK2ZI. Οι διακόπτες αυτοί, καθώς και τα Bandpass φίλτρα ελέγχονται από τον MOAS II controller και αλλάζουν αυτόματα, ακολουθώντας την αλλαγή μπάντας στο ράδιο. Επίσης ο χειριστής μπορεί να αλλάξει μεταξύ των προσφερόμενων για τη μπάντα, κεραιών, με χειρισμό στο πληκτρολόγιό του. Τέλος υπάρχει ένας ακόμη διακόπτης ιδιοκατασκευή για το μοίρασμα των RX κεραιών σε δύο ράδια.

μπορείτε να δείτε κάτω κάτω το διακόπτη κεραιών 6Χ2. Πιο πάνω τα stubs (πορτοκαλί). Το μεγάλο ασημί κουτί έχει 3 διακόπτες 6Χ1 και 5 διακόπτες 4Χ1. Δεξιά του ίσα που διακρίνεται ο MOAS II. Στην κορυφή είναι οι ρότορες με το interface τους και ο υπολογιστής που ελέγχει τα πάντα. H meg;alh ou;onh 40″ φιλοξενεί το Hamclock που τρέχει σ’ ένα thinkpad.

Το Shack συμπληρώνουν:

  • ένας ακόμη υπολογιστής που τρέχει linux και το hamclock
  • stubs για επιπρόσθετο φιλτράρισμα,
  • dummy load 150W ιδιοκατασκευή,
  • τρία ακουστικά HMD 660,
  • ένα κλειδί Βencher BY1, και τέσσερα κλειδιά εκτυπωμένα από 3d εκτυπωτή,
  • αντικεραυνική προστασία,
  • το EA4TX hardware interlock interface για τον έλεγχο των σταθμών σύμφωνα με τους κανονισμούς του κάθε contest.