RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Βοήθεια στα Ελληνικά για το LotW της ARRL

Τα άρθρα αυτά ξεκίνησαν ως προσπάθεια του υπογράφοντα  SV1DPI, να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που θέλουν να ανεβάσουν το log τους στο LotW. Αρχικά δημοσιεύτηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, η οποία πλέον έπαψε να υπάρχει. Τώρα πλέον βρίσκουν τη μόνιμη στέγη τους, στο site της Ε.Ρ.Δ.Ε. www.sz1a.org

Πρώτα απ’ όλα κάποιος που πρωτοασχολείται με το LotW πρέπει να δει την ενότητα  “Εισαγωγή στο LotW“. Τι είναι το LotW, τι χρειάζεται για να πάρετε πιστοποιητικό ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, ποιες επαφές μετράνε και για πού, κλπ. 
Στην επόμενη ενότητα θα δούμε αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθούμε για να πάρουμε ένα νέο πιστοποιητικό (certificate) από το LotW, είτε για πρώτη φορά (unsigned) είτε για δεύτερη, τρίτη, κ.λπ. χρησιμοποιώντας το πιστοποιητικό που ήδη έχουμε (signed).
Ακολούθως και αφού έχουμε γίνει registered χρήστες του LotW, μαθαίνουμε πώς ετοιμάζουμε ένα αρχείο με qso για να το στείλουμε στο LotW.
Αμέσως μετά μάθετε πώς κατεβάζουμε τις επιβεβαιωμένες επαφές από το LotW;
Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε αντίγραφα των LotW αρχείων μας.
Πώς θα φτιάξουμε ένα λογαριασμό στο LotW για το Working All States και πώς θα ετοιμάσουμε την αίτησή μας στο LotW;
Τρέχουμε ένα ειδικό διακριτικό και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις επαφές που κάναμε για το DXCC μας. Εδώ θα μάθετε πώς να ενώσετε δύο διακριτικά σ’ ένα λογαριασμό DXCC και WAS…. 
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα διαφορετικό QTH στην ίδια ραδιοχώρα, όπου χρησιμοποιούμε το ίδιο διακριτικό αλλά διαφορετικό Locator. Πώς το χειριζόμαστε αυτό στο LotW;
Στη συνέχεια ακολουθούν κάποια άρθρα σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων σε σχέση με το LotW. Πιο συγκεκριμένα:
  • Δουλέψτε το LotW με το DX4win.
  • Δουλέψτε το LotW με το Writelog.
  • Δουλέψτε το LotW με το Logger32.
Αν έχετε ερωτήσεις για το LotW μπορείτε να τις απευθύνετε στο forum στην ιστοσελίδα www.sz1a.org ώστε να ευεργετηθούν και να λύσουν απορίες και όποιοι άλλοι συνάδελφοι έχουν στο μέλλον παρόμοιες απορίες.

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή στην εβδομάδα καθαριότητας

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εβδομάδα καθαριότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου. Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009, στις 5 το απόγευμα μαζευτήκαμε στο δασύλλιο του Αγίου Χριστόφορου και μαζί με συμπολίτες μας, μέλη […]

Μάθετε Περισσότερα
SV1CIB - CQ WPX RTTY 2024 - SZ1A

Διαγωνισμός CQ WPX RTTY 2024

Το CQ WPX RTTY Contest είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς RTTY. Σκοπός είναι οι ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο να επιδείξουν την ικανότητά τους στην επικοινωνία με Ραδιοτηλέτυπο (RTTY). Διοργανώνεται από το περιοδικό CQ και […]

Μάθετε Περισσότερα

Η εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ γράφει για την ΕΡΔΕ

Η τοπική εφημερίδα “Συνείδηση” στο φύλλο της της 28ης Μαρτίου 2008, αναφέρθηκε στη συμμετοχή στην ΕΡΔΕ στον 1ο ημιμαραθώνιο “Μιχάλης Κούσης”, γράφοντας για τη συμβολή μας στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση