RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Προχωράμε ακόμα και στην Εποχή του Κορωνοϊού…

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές χανόμαστε στην καθημερινότητα. Ειδικά αυτή την εποχή που όλοι έχουμε πάρει μπόλικη δόση κορωνοϊού, κλεισμένοι μέσα για πολύ καιρό. Η αίσθηση του “μπορούσα να κάνω περισσότερα” είναι πάντα ισχυρή σε δημιουργικούς ανθρώπους. Σε συνδυασμό με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας μπορεί να μεγαλώσει και να σε κυριεύσει. Έτσι λοιπόν, κάπως έτσι, θυμηθήκαμε και βάλαμε σε μια σειρά, όλα (;) όσα κάναμε από TO 2019 και μετά που τρέξαμε το CQ WPX SSB…

Μην ξεχνάμε, ό,τι ο SZ1A βασίζεται κυρίως, στις προσφορές φίλων και μελών. Ακόμα καλύτερα όλων αυτών που έχουν πιστέψει στη μεγάλη ιδέα:

Nα φτιάξουμε έναν καλό σταθμό που θα αποτελέσει πρότυπο και οδηγό αφενός για τη δημιουργία κι άλλων και αφετέρου θα προωθήσει την ιδέα του contesting στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Θέλουμε να δοκιμάσουμε πράγματα, να προσπαθήσουμε, να κάνουμε, να αφήσουμε πίσω μας όχι κουτσομπολιά και μιζέρια, αλλά δημιουργία. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο προσφέρουμε μέσω του site μας, τις γνώσεις που αποκτούμε, και από την άλλη προσφέρουμε τον ίδιο το σταθμό, σε όλους, δωρεάν! Χωρίς να ξεχωρίζουμε “καλούς και κακούς” χειριστές, παρά μόνο προσπαθώντας να κρατήσουμε τη σημαία του ραδιοερασιτεχνισμού και όλων αυτών που πρεσβεύει εν τέλει ο SZ1A, ψηλά!

Τα χρήματα που εισπράττει η Ε.Ρ.Δ.Ε. από τις συνδρομές των μελών της είναι πολύ λίγα και με το ζόρι φτάνουν ακόμα και για τη συντήρηση του σταθμού. Αν δεν ήταν όλοι αυτοί που πρόσφεραν και “θυσίασαν” στην ιδέα, τίποτα δε θα προχωρούσε όλα αυτά τα χρόνια. Μέλη και φίλοι, άνθρωποι που έχουμε τελικά κάτι κοινό: ονειρευόμαστε το μεγάλο και δε μιζεριάζουμε…

Ο καιρός της καραντίνας είναι ο πιο κατάλληλος για μιζέριασμα. Κι επειδή δε μας ταιριάζει και δεν μας χαρακτήρισε ποτέ, ας δούμε μερικά από αυτά που κάναμε, αλλά κι αυτά που έμειναν πίσω λόγω της καραντίνας…

Θέλουμε να δοκιμάσουμε πράγματα, να προσπαθήσουμε, να κάνουμε, να αφήσουμε πίσω μας όχι κουτσομπολιά και μιζέρια, αλλά δημιουργία …. προσπαθώντας να κρατήσουμε τη σημαία του ραδιοερασιτεχνισμού και όλων αυτών που πρεσβεύει εν τέλει ο SZ1A, ψηλά!

Shack

Είχαμε πάρει μια απόφαση το 2019, ό,τι θα δώσουμε το βάρος της προσπάθειάς μας όλη αυτή τη χρονιά στην αναβάθμιση του shack. Πολλές φορές είχαμε διάφορα μικροπροβλήματα, άλλες φορές με τους υπολογιστές, πότε με τα ακουστικά και τα interfaces, κλπ. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην κάνουμε τίποτα άλλο, που λέει ο λόγος, αν δεν τελειώσουμε με το shack.

Το Shack έχει 6 θέσεις εργασίας. Σχεδόν πλήρεις σε εξοπλισμό ήταν οι 3 και με ελλείψεις οι άλλες 2. Μία δεν είχε σχεδόν τίποτα. Πάμε με τη σειρά:

Στη θέση 1 (Run 1):

 • Συντήρηση, αλλαγή μπαταρίας, καθαρισμός και προσθήκη κάρτας γραφικών (δώρο του Κώστα SV1CQG) στον ΗΥ.  Επίσης συνδέθηκαν οι δύο από τις υπάρχουσες οθόνες 22’’ στον ΗΥ.
 • Τοποθετήθηκε το ολοκαίνουργιο μας Microham MKIII (προσφορά του Αντρέα SV1DKD) στο σταθμό 1, μαζί με το Mark V field και συνδέθηκε και το interlock.
 • Ο Γιάννης SV1PMQ δώρισε στο σταθμό μια ωραία καρέκλα γραφείου για το σταθμό Run.
Το ολοκαίνουργιο Microham MKIII με το FT1000 MK-V στο SZ1A
 • Αντικαταστάθηκε το Kenwood TS950SDX από το σταθμό 1 με το Yaesu FT1000 MK-V (χορηγία για χρήση απο τον Δημήτρη SV1CIB)

Στη θέση 2 (Inband 1)

 • Τοποθετήσαμε μια 24’’ οθόνη (προσφορά του Βασίλη SV1DPJ) στον ΗΥ του σταθμού 2 (Inband), αντικαθιστώντας την 22” οθόνη που είχε.

Αν δεν ήταν όλοι αυτοί που πρόσφεραν και “θυσίασαν” στην ιδέα, τίποτα δε θα προχωρούσε όλα αυτά τα χρόνια. Μέλη και φίλοι, άνθρωποι που έχουμε τελικά κάτι κοινό: ονειρευόμαστε το μεγάλο και δε μιζεριάζουμε…

Στη θέση 4 (Multiplier)

 • Αναβάθμιση ΗΥ βασισμένη στην core duo μητρική που μας χάρισε ο Κώστας SV1CQG και επιδιόρθωσε ο Σωτήρης SV1ETM και με άλλα υλικά που είχαμε. Έτσι έχουμε πλέον στο Icom ένα computer με core duo, 4GB μνήμη, σκληρό δίσκο SSD και δύο οθόνες 19″ 4Χ3.

 • Τοποθετήθηκε ένα Microham MKII (προσφορά του Κώστα SV1DPI) στο Icom 756 Pro II. Πλέον το PW1 κάνει αυτόματα την αλλαγή μπάντας.

 • Μεταφέρθηκαν οι ρότορες σε νέα θέση και πλέον ελέγχονται απ’ όλες τις θέσεις του σταθμού και μέσα από το software που χρησιμοποιούμε.
Θέση 4, τώρα με δύο οθόνες και το Microham-MKII

Στη θέση 5 (Run 2)

 • Το Kenwood 950SDX που μας έχει χαρίσει ο Ζόρο JH1AJT, o ΗΥ που ετοιμάζει ο Βασίλης SV1DPJ, το homemade interface που έφτιαξε ο Γιώργος SV1ELF και τα BPF Dunestar που μας είχε χαρίσει ο Βαγγέλης SV2BFN, θα τοποθετηθούν εδώ. Σκοπός είναι με την προσθήκη ενός ενισχυτή (ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε κάποιον γι’ αυτή τη θέση) να αποτελέσει το Run2!

Στη θέση 6 (Inband 2)

 • Το Yaesu FT990 που έχει παραχωρήσει ο Βασίλης SV1DPJ, έχει ΡΟΜ 1.2. Ως εκ τούτου δεν λειτουργεί το Cat, ο έλεγχος δηλαδή του μηχανήματος, από τον ΗΥ. Ο Πάολο ΧΕ/IU1CWM πίστεψε κι αυτός στην ιδέα! Σκέφτηκε, έφτιαξε και δώρισε στο SZ1A ένα interface που λύνει αυτό το πρόβλημα! Μπράβο Πάολο και σ’ ευχαριστούμε!

 • Για τον πάγκο αυτόν (που φιλοξενεί τον 5ο και 6ο σταθμό) υπάρχει και διακόπτης AS2X2 ώστε ο σταθμός 6 να αποτελεί τον inband 2 σταθμό του Run2!

 • Εκκρεμεί η εγκατάσταση του interface και η συντήρηση που χρειάζεται το FT-990

Στη Θέση 7!!! μα υπάρχει θέση 7;

 • Δημιουργήσαμε μια νέα θέση 7, όπου θα υπάρχει ένας ΗΥ (δώρο του Βασίλη SV1JMC) για κεντρικό έλεγχο ρότορων, διακοπτών κεραιών (μελλοντικά) και ως τοπικός server του shack, διαθέτει UPS (δώρο του Κώστα SV1DPI) για να προστατεύει το log, και μελλοντικά θα εξυπηρετεί και για άλλες χρήσεις (κάμερα, upload εικόνας και ήχου, κλπ.)

 • Έτσι μεταφέραμε τους ρότορες στη θέση 7, κοντά στα πάνελ των κεραιών, ώστε να μη διατρέχουν όλο το shack και να μοιράζουν RF! Ο Γιώργος SV1ELF έφτιαξε ένα interface και καταφέραμε να συνδέσουμε τους ρότορες του σταθμού με ΗΥ αλλά και μέσω Ethernet. Το interface είναι βασισμένο σε arduino και στο πρόγραμμα του K3NG. Πλέον οι ρότορες ελέγχονται από το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε στο σταθμό με τη βοήθεια και του PSTRotator. Έχει σεταριστεί και το N1MM+ και το DXlog.

 • Παράλληλα φτιάχτηκε και τοποθετήθηκε ένας πολυδιακόπτης, βασισμένος σε πλακέτες του OK2ZI. Σκοπός να αυτοματοποιηθεί η αλλαγή κεραιών κάποια στιγμή. Για το διακόπτη που στοίχισε περίπου 300€ έγινε έρανος μεταξύ των μελών. Γι’ αυτό το σκοπό αγοράστηκε η πλακέτα του K1XM, MOAS II και αναμένεται να κατασκευασθεί από τον SV1ELF και να σεταριστεί από τον SV1DPI. Αλλάχθηκαν όλα τα ομοαξονικά καλώδια που συνδέουν το διακόπτη 6Χ2 με το διακόπτη, με RG400 που έχει διπλό μπλεντάζ και προσφέρει πολύ καλή προστασία RF και τοποθετήθηκε νέο πάνελ που βάζει μέσα πλέον 18 κεραίες, αφού το παλιό δε μας έφτανε!
New SZ1A Rotor Position
Οι ρότορες στην νέα τους θέση
New Antenna Switch Panel at SZ1A
Το νέο Antenna Switch Panel στο SZ1A

Επίσης για το Shack γενικά:

 • Αγοράσαμε 3 ακουστικά με δυναμικό μικρόφωνο HMD660. Μας άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις (χρήματα από τα ελάχιστα περισσεύματα του OQRS (περίπου 0,6€ ανά γράμμα).

 • Συντήρηση, επανακατασκευή και επανασυντονισμός των stubs. Επανατοποθέτηση και καλύτερη διευθέτηση της εισόδου των καθόδων και αυτών από τα stubs στα panel. Επίσης κολλήθηκαν κονέκτορες στις καθόδους που είχαν αφαιρεθεί (40, 160).

 • Προμήθεια καλωδίου 5Χ16 και σωλήνας. Τοποθέτησή τους υπόγεια από την είσοδο του σταθμού ως το shack. Παράλληλα μετατροπή της ηλεκτρικής εγκατάστασής μας σε τριφασική. Για το σκοπό αυτό σκυροδετήσαμε νέα κολόνα προκειμένου να μεταφέρουμε το ρολόι σε άλλη θέση και να μη μας ενοχλεί το καλώδιο της παροχής στις εγκαταστάσεις των κεραιών μας, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
New HMD660 Headsets
Τα νέα Headset HMD660
New Lightning Surge Protection Equipment for SZ1A
Νέες συσκευές προστασίας από κεραυνούς και υπερτάσεις στο SZ1A
 • Έγινε έρανος όπου πρόσφεραν μεγάλα ποσά πολλοί από τα μέλη και τους φίλους του SZ1A. Μαζεύτηκαν έτσι αρκετά χρήματα προκειμένου να αγοράσουμε νέο ενισχυτή αλλά και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον Ηφαιστίωνα!!!
New Three-Phase Power Cable
Υπόγειο καλώδιο της νέας τριφασικής παροχής ρεύματος
 • Τυπώσαμε όσα βραβεία δεν είχαμε (πολλά είναι ηλεκτρονικά πλέον) και αφού τα πλαστικοποιήσαμε, τα επανατοποθετήσαμε όλα στον τοίχο με χρονολογική σειρά, διακοσμώντας τη μία πλευρά του shack.

 • Τοποθέτηση βάσης και επίπεδης τηλεόρασης 40″ εμπρός από τους σταθμούς και κάτω από το ρολόι. Την τηλεόραση βρήκαμε χαλασμένη και την επισκεύασαν οι SV1ETM & SV1CQK. O Βασίλης SV1DPJ δώρισε ένα ThinkPad που παίζει το πρόγραμμα του WB0OEW και δείχνει το Grayline, τη διάδοση και άλλα στοιχεία απαραίτητα στους χειριστές.

 • Ανακατασκευάστηκε από τον Θανάση SV1CQK ο ηλεκτρολογικός πίνακας με την προσθήκη αντικεραυνικών, ρελέ διαφυγής, κλπ. και προγραμματίζουμε και την ανακατασκευή της RF γείωσης του σταθμού. Τους νέους πίνακες, ασφάλειες κλπ. που χρειάστηκαν, δώρισαν οι Θανάσης SV1RLC & Θανάσης SV1NMU.

New 40" Screen running Hamclock
Νέα 40″ οθόνη με το Hamclock
New Awards Show Case
H νεα “έκθεση” των βραβείων του SZ1A

Κεραίες

Είπαμε ότι οι κεραίες ήταν σε δεύτερο πλάνο τη χρονιά που πέρασε. Παρόλα αυτά…

 • Το Μάρτιο του 2019 εγκαταστήσαμε μια νέα κεραία για το σταθμό inband: την Α3S με το κιτ των 40μ και που τοποθετήθηκε σε τηλεσκοπικό ιστό 7,5 μέτρων χορηγία του Σωτήρη SV1BDO (Silcom Masts & Antennas). Έτσι αντικαταστήσαμε αφενός την R7 που είχαμε αλλά και τη βάλαμε σε νέα θέση ώστε να επηρεάζεται λιγότερο από την εκπομπή του Run…

 • Ο Γιάννης SV1GE (Allmast) μας δώρισε 6μ πύργο για να τον προσθέσουμε στον ήδη υπάρχοντα πύργο 1. Το κομμάτι αυτό όταν θα μπει, θα επεκτείνει τον 17μετρο αλουμινένιο πύργο που ήδη έχουμε, στα 23μ.

 • O Gianni I7PHH που επισκέφθηκε το σταθμό μας και έλαβε μέρος μαζί μας στο CQ WPX CW 2019 και μαζί με την Prosistel, μας δώρισαν μια κάθετη κεραία για τα 10,15,20,40 και 80μ. Η κεραία είναι μια τροποποιημένη PST-248VF ώστε να έχει και τα 10 και 15μ και τοποθετήθηκε ήδη στο σταθμό. Η λογική είναι να τη δουλεύουμε ως δεύτερη κεραία στο Run.

 • Σκάφτηκε αυλάκι και τοποθετήθηκαν υπόγεια, μέσα σε σωλήνες, όλες οι κάθοδοι (40μ, 160μ) και τα καλώδια (ρότορας, UTP) που έρχονταν από τον 3ο πύργο προς το shack. Επίσης βάλαμε και μια κενή σωλήνα για το μέλλον.
A3S+40 Yagi for Inband Station
A3S+40 Yagi για τον Inband σταθμό
New Prosistel Multiband Vertical at SZ1A
Η νέα Multiband Kάθετη κεραία της Prosistel, τοποθετημένη στο SZ1A

 • Σκυροδετήθηκε η βάση της κάθετης κεραίας για τα 80μ. Ήδη η κεραία συναρμολογήθηκε, μπήκε στη βάση της και είναι έτοιμη να αναπτυχθεί. Κόψαμε και ετοιμάσαμε 20 ράντιαλς, μερικά των οποίων τοποθετήθηκαν ήδη.
Upgraded Tower 3, now standing at 23m High
Ο Αναβαθμισμένος Πύργος 3, που βρίσκεται τώρα σε ύψος 23μ
 • Επισκευάσαμε και αναβαθμίσαμε τον 3ο πύργο. ο Κώστας SV1CQN δούλεψε σκληρά για να προσαρμόσει τον νέο πύργο ύψους 13μδώρο του SV1DPI (μαζί με ρότορα Yaesu G1000 και το ρουλεμάν της Yaesu), στην υπάρχουσα κατασκευή του 3ου πύργου. Έτσι προστέθηκε το καινούργιο κομμάτι και θα έχουμε πύργο ύψους 23μ. Προσθέτοντας το mast θα έχουμε την κεραία μας στα 24,5μ!!! Φιλοδοξούμε να τοποθετήσουμε την κεραία των 20μ σ’ αυτόν τον πύργο. Επίσης στα 11μ περίπου έχει μια βάση, για να βάλουμε τη Mosley, που μας έχει χαρίσει ο SV1GE. Η Mosley θα χρησιμεύσει και ως backup κεραία αλλά και ως κεραία που θα βλέπει μόνιμα σε άλλη κατεύθυνση από τη Run (Ευρώπη – Ιαπωνία) ώστε ο Run να μπορεί άμεσα να ακούει και στις 2 κατευθύνσεις. Τέλος σύμφωνα με το σχεδιασμό θα φιλοξενεί και το κέντρο του διπόλου των 160μ.
 • Ο Κώστας SV1DPI δωρίζει μια SteppIR (40-6μ).
 • Κατασκευή Balun από τον Γιώργο SV1ELF για τις κεραίες των 20 και 40μ.

New buried cable runs to Tower 3
Υπογειοποίηση των καλωδίων και καθόδων προς/από τον Πύργο 3
Base for new 80M vertical antenna
Η Βάση για νέα κάθετη κεραία των 80M

Repair & Upgrade of Tower 3
Από την Επισκευή & Αναβάθμιση του Πύργου 3

Συμμετοχή σε contests

Το πρώτο μέλημα φυσικά για ένα σταθμό contest, είναι να συμμετέχει σε contests!

Συμμετείχαμε λοιπόν σε όλα τα μεγάλα contests, CQ WPX και WW είτε σε SSB είτε σε CW του 2019.

Παράλληλα ήμασταν active και σε μερικά μικρότερα.

Όπως το All Asia, το ARRL Roundup και στα CQ WW RTTY και CQ WPX RTTY, κατακτώντας πάντα την 1η θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία της συμμετοχής μας!

Το 2020 και λόγω κορωνοϊού αποφασίσαμε να μην διακινδυνεύσουμε και περιμένουμε υπομονετικά το 2021…

Υπόλοιπος χώρος του σταθμού

 • Στο εργαστήριο μπήκαν ράφια, τακτοποιήθηκε και καθαρίστηκε ο χώρος. Παράλληλα μπήκε τάξη στα εργαλεία και τα ανταλλακτικά ώστε να μπορούμε να τα βρίσκουμε ευκολότερα.
 • Ανακατασκευή κουζίνας: τοποθετήθηκε πάγκος στην κουζίνα, μειώθηκε το ύψος των ντουλαπιών αφού ήταν ψηλά, καθώς και επισκευάσαμε και βάλαμε ένα μεγάλο πλυντήριο πιάτων (προσφορά του Αποστόλη SV1UK). Τοποθετήθηκαν πλακάκια στην κουζίνα, έγιναν ράφια και μπήκε ένα ακόμη ντουλάπι.
 • Φτιάξαμε κιόσκι με σκίαστρο για τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες.
 • Πλήρης ανακατασκευή τουαλέτας. Άλλαξε η λεκάνη με το καζανάκι, έγινε καινούρια υδραυλική εγκατάσταση, τοποθετήθηκαν πλακάκια και τροποποιήθηκε η πόρτα.
New Bathroom at SZ1A
Νέο μπάνιο στο SZ1A
New Roof & Insulation at SZ1A
Νέα στέγη & μόνωση στο SZ1A
 • Τέσσερις ακόμη καρέκλες τραπεζαρίας, μια μεταλλική συρταριέρα κι ένα τραπεζάκι με ρόδες από τον Γιάννη SV1PMQ
 • Αλλάξαμε τη σκεπή όλου του κτιρίου, βγάζοντας τις λαμαρίνες και βάζοντας πάνελ. Έτσι σταμάτησαν τα προβλήματα διαρροών που είχαμε σε μεγάλες βροχές.
 • Αναβάθμιση του site (www.sz1a.org) σε πλατφόρμα WordPress αλλά και σε νέο server (Pressidium προσφορά SV1DKD). Υπάρχει εκτενέστερη αναφορά στο σταθμό και φυσικά πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο νέο site. Μεταξύ άλλων το site μας φιλοξενεί πληθώρα άρθρων που έγραψαν φίλοι και μέλη μας, χρήσιμα για όλους τους ραδιοερασιτέχνες.
 • Επίσης αναβαθμίστηκε η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με νεα παρουσία στο Twitter, Youtube, Vimeo και υπερδιπλασιάστηκαν τα μέλη μας στο Facebook.
New SZ1A Website Mobile & Tablet Friendly
Ο νέος ιστότοπος της ΕΡΔΕ (SZ1A) ειναι φιλικός για κινητά και tablet
SZ1A New Website Blog
Το νέο ιστολόγιο blog του ιστοτόπου SZ1A
Regular Posts & Articles on New SZ1A Website
Συχνές δημοσιεύσεις νέων και άρθρων στον νέο ιστότοπο του SZ1A
 • Αφιερώσαμε πολύ χρόνο σε επισκευές του WiFi που ενώνει το σταθμό με το internet. Τελικά αλλάχθηκαν τα CISCO που «ένωναν» ασύρματα το σταθμό με το σπίτι του πατέρα του SV1HKH με 2 TP-Link που δώρισε ο Θανάσης SV1CQK.
 • Καθαρίστηκε και πετάχτηκε πολύ από τη σαβούρα που είχε μαζευτεί γύρω από το κτίριο. Παράλληλα φυτεύτηκαν λιγούστρα στο εμπρός σύνορο με το δρόμο, καθώς και τριανταφυλλιές. Κατασκευάστηκαν ζαρτινιέρες και φυτεύτηκαν.
 • Έγινε ραφιέρα στο πίσω μέρος του σταθμού όπου αποθηκεύτηκε πολύ αλουμίνιο, που ελπίζουμε να φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

Η όρεξή μας είναι μεγάλη! Δε σταματάμε! Όλα αυτά δεν έγιναν από έναν άνθρωπο, αλλά από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό σκοπό. Ανθρώπων που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους κι έβαλαν την ιδέα μπροστά από τα προσωπικά τους!

Όταν η σκέψη μας ανατρέχει σε όλα τα παραπάνω που έγιναν ήδη, ένα περίεργο αίσθημα μας κυριεύει. Καθημερινά νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Αλλά γυρνώντας πίσω, χαζεύοντας το ημερολόγιο που κρατάμε (κρατάμε ημερολόγιο από την 1η μέρα, το “παλιό” από το 2009-2018 και το νέο, 2019 και μετά), αναπολώντας όλα αυτά, τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού, βλέπουμε ότι έγιναν πολλά έστω κι αν μένουν να γίνουν περισσότερα. Η όρεξή μας είναι μεγάλη! Δε σταματάμε! Όλα αυτά δεν έγιναν από έναν άνθρωπο, αλλά από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό σκοπό. Ανθρώπων που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους κι έβαλαν την ιδέα μπροστά από τα προσωπικά τους! Ωραίο συναίσθημα: “Όλοι για έναν κι ένας για όλους” που έλεγαν οι τρεις σωματοφύλακες. “Ίτε παίδες Ελλήνων” που λέει το εμβατήριο. Οι Έλληνες έγιναν διάσημοι για τις φιλονικίες τους κι εμείς για το αντίθετο. Ωρέ! μήπως δεν είμαστε Έλληνες; Φτου μας μωρέ!

Εμπρός λοιπόν έχουμε ακόμη δουλειά!

Στο επόμενο διάστημα και όταν καιρός και κορωνοϊός μας το επιτρέψει, πρέπει να:

 • Aσφαλίσουμε τα μέλη μας και τις εγκαταστάσεις μας για το κακό μάτι!(περιμένουμε προσφορές).
 • Nα τοποθετήσουμε το κομμάτι του πύργου που μας δώρισε ο SV1GE
 • Nα τοποθετήσουμε τη Mosley (δωρεά SV1GE) σαν εφεδρική κεραία αλλά και για άλλες χρήσεις (30, 17, 12μ) στον 3ο πύργο. Έχει ήδη γίνει η εγκατάσταση στον πύργο αλλά πρέπει να γίνει συναρμολόγηση και επισκευή της Mosley.
 • Συντήρηση της 20μετρικής κεραίας και τοποθέτησή της στον 3ο πύργο.
 • Συναρμολόγηση της 40άρας (δωρεά SV1RLC) και τοποθέτησή της στον 1ο πύργο.
 • Να σηκωθεί η νέα κάθετη κεραία για τα 80M και να μπει σε λειτουργία
 • Να προχωρήσουμε το πείραμα για να γίνει Shunt-Fed Κάθετη κεραία για τα 160Μ ολόκληρος ο 3ος Πύργος.
 • Να συντηρήσουμε και τις RX Beverage για τα 80/160Μ.
 • Aνακατασκευή της RF γείωσης του σταθμού
 • Να προμηθευτούμε νέο ενισχυτή με τα χρήματα που μαζέψαμε από τον σχετικό έρανο, να αντικαταστήσουμε το PW1, και σιγά σιγά να προμηθευτούμε νεα “contest grade” πομποδέκτες HF πιο τελευταίας γενιάς (είμαστε “ανοιχτοί” για δωρεές).
 • Αγορά των απαραίτητων “contest grade” Band Pass Filters (BPF) υψηλής ισχύος που θα αυξήσουν την απόδοση των stubs και θα μειώσουν δραματικά τις παρεμβολές μεταξύ των σταθμών (δωρεές ευπρόσδεκτες).
 • Να προμηθευτούμε νεα paddle κλειδιά CW για κάθε θέση του σταθμού, καθως και να αντικατασταθούν οπού απαιτείται τα παλιά PTT foot-switch με καινούργια (και εδω “ανοιχτοί” για δωρεές).

Αυτά κι άλλα πολλά!

Η φαντασία μας δεν περιορίζεται. Όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια όλων!

Είναι συγκινητικό όταν διαφορετικοί διάφοροι άνθρωποι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας αλλά όχι μόνο (και από το εξωτερικό) σε εμπιστεύονται. Δεν εμπιστεύονται μόνο τα χρήματά τους αλλά τις ιδέες τους, τη διάθεσή τους για κάτι μεγάλο, για κάτι που ενώνει, την ψυχή τους την ίδια!

Αγωνιούμε όλοι για την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε, για την επόμενη φορά που θα τρέξουμε contest, για την επόμενη φορά που θα ψήσουμε στην ψησταριά, για την επόμενη φορά που θα φάμε όλοι μαζί, που θα σπάσουμε ατέλειωτα φιστίκια, για την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε τη “Χώρα των Λωτοφάγων”.

Είναι συγκινητικό όταν διαφορετικοί διάφοροι άνθρωποι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας αλλά όχι μόνο (και από το εξωτερικό) σε εμπιστεύονται. Δεν εμπιστεύονται μόνο τα χρήματά τους αλλά τις ιδέες τους, τη διάθεσή τους για κάτι μεγάλο, για κάτι που ενώνει, την ψυχή τους την ίδια! 

Σχετικά άρθρα

Εκτός λειτουργίας το R6 (SV1F) και το J41VAB. Μεταφορά του SZ1A-12

Συνεργείο αποτελούμενο από τους SV1HKH, SV1CQG και SV1EBV, μετέβη σήμερα στον Παλαιοπλάτανο για συντήρηση των εκεί εγκαταστάσεων της ΕΡΔΕ.  Πιο συγκεκριμένα: Η νέα κεραία του R6 1> Προέβη στην αντικατάσταση της κεραίας του αναμεταδότη φωνής […]

Μάθετε Περισσότερα

Επιτροπές ΕΡΔΕ 2014-2016

Την προπερασμένη Τετάρτη 14 Μαϊου 2014, συνεδρίασε το νεο-εκλεγμένο ΔΣ της ΕΡΔΕ και όρισε εκ νέου τα μέλη των επιτροπών της ΕΡΔΕ. Λεπτομέρειες για τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες της κάθε επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ.

Μάθετε Περισσότερα

Λειτουργία νέου site

Εδώ και λίγες μέρες η ΕΡΔΕ λειτουργεί το νέο της site. Είναι το www.sz1a.org. Η λειτουργία του έγινε δυνατή, χάρη στο νέο μας φίλο και νυν ραδιοερασιτέχνη (δυστυχώς ακόμα δεν πήρε το διακριτικό ενώ πέρασε τις […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση