RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Πολλή δουλειά για την αναβάθμιση του 3ου πύργου…

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου έγιναν αρκετές δουλειές στο σταθμό SZ1A. Η πιο σημαντική ήταν η προσαρμογή των τριών κομματιών ενός τηλεσκοπικού πύργου που μας δώρησε ο Κωστας, SV1DPI, στον 3ο πύργο ή γνωστο ως τον πύργο της 40άρας. Το πάνω μέρος αυτού του πύργου είχε σπάσει με τον Ηφαιστίωνα. Έτσι είχε μείνει μόνο το κάτω τμήμα ύψους 11μ περίπου, αποτελούμενο από 2 κομμάτια 5,5 μέτρων το καθένα. Το πάνω κομμάτι των 5,5μ είχε κατέβει για να γίνει η μετατροπή.

Ο Κώστας, SV1CQN, μαζί με τον Δημήτρη, SV1CIB, είχαν αναλάβει τη δουλειά αυτή. Θα χρειαστεί συνολικά δουλειά 3-4 ημερών για να τελειώσουν. Το κυριότερο μέρος έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο και μερικές λεπτομέρειες απομένουν. Κολλήθηκαν σκαλοπάτια, προσαρμόστηκε το 3ο με το 2ο κομμάτι, καθώς μπήκαν και τα δύο τηλεσκοπικά. Επίσης τοποθετήθηκε βάση, που θα είναι στα 11μ περίπου από το έδαφος. Μελλοντικά εκεί θα φιλοξενηθεί μια κεραία που θα κοιτάει ανάποδα από την κεραία του Run (Ευρώπη-Ιαπωνία και ανάποδα), ώστε να μπορεί o Run σταθμός στιγμιαία να αλλάζει κατεύθυνση.

η βάση για την ενδιάμεση κεραία

Επίσης μπήκαν η βάση στήριξης του διπόλου των 160μ, μια βάση για τη στήριξη του καλωδίου στην περίπτωση που τροφοδοτηθεί ο πύργος για κάθετη στα 160μ, καθώς κι ένας κρίκος για την ανάρτηση της σημαίας.

η βάση του διπόλου και του σύρματος για τα 160μ

Επίσης τα σημεία των κολλήσεων βάφτηκαν με ψυχρό γαλβάνι για προστασία αφού όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν γαλβανισμένα. Ο πύργος μετά τη μετατροπή-αναβάθμιση θα έχει ύψος 23μ και η κεραία θα είναι στα 24μ περίπου. Μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με πριν!

Φυσικά έγιναν κι άλλες εργασίες, όπως η τοποθέτηση του remote controller για τους ρότορες, κατασκευής του Γιώργου, SV1ELF, βασισμένου σε arduino. Με την κατασκευή αυτή, η εγκατάσταση της οποίας θέλει επίσης μερικές μικρολεπτομέρειες και τεστ για να ολοκληρωθεί, ο έλεγχος του κάθε ρότορα θα γίνεται μέσω δικτύου, κατευθείαν από το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείται για logging.

οι ρότορες όλοι μαζί στο ράφι…

Σχετικά άρθρα

SZ1A CQWW 2022 SSB certificate

SZ1A – Tελικά αποτελέσματα CQ WW SSB 2022

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του CQ WW SSB 2022. Τον περασμένο Οκτώβριο, μια ωραία ομάδα, είχε συμμετάσχει, κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια. Για την ακρίβεια ήταν η καλύτερή μας προσπάθεια από τον Κοκκινόλογγο και η δεύτερη […]

Μάθετε Περισσότερα

CQ WW SSB 2018 Φωτογραφίες

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη συμμετοχή μας στο CQ WW SSB Contest τις 27-28 Οκτωβρίου 2018

Μάθετε Περισσότερα

Αποτελέσματα CQ WPX CW 2017

Εκδόθησαν τα αποτελέσματα του CQ WPX CW του περασμένου Μαΐου 2017. Συγχαρητήρια σε όλους τους Ελληνικούς σταθμούς που έλαβαν μέρος. Ο SZ1A είχε λάβει μέρος στην κατηγορία M2 με χειριστές τους SV1CIB, SV1DPI, SV1DPJ, SV2FWV, SV4FFL. Καταφέραμε […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση