RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Εκτός λειτουργίας το R6 (SV1F) και το J41VAB. Μεταφορά του SZ1A-12

Συνεργείο αποτελούμενο από τους SV1HKH, SV1CQG και SV1EBV, μετέβη σήμερα στον Παλαιοπλάτανο για συντήρηση των εκεί εγκαταστάσεων της ΕΡΔΕ. 
Πιο συγκεκριμένα:
Η νέα κεραία του R6

1> Προέβη στην αντικατάσταση της κεραίας του αναμεταδότη φωνής SV1F με νέα που δώρησε στην ΕΡΔΕ ο SV2HQL τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. 

2> Μετέφερε και τοποθέτησε εκεί το digieater APRS 9600 SZ1A-12. Έως τώρα είναι ίσως γνωστό ότι βρίσκονταν στα Ακαρνανικά. Το σκεπτικό γύρω από την αλλαγή θέσης έχει ως εξής:
α) Δυστυχώς στα Ακαρνανικά ούτε είχε επικοινωνία με άλλο digi 9600 (εκτός του SV1CPO) ούτε υπήρχε και η προοπτικη για κάτι τέτοιο. Στον Παλιοπλάτανο θα είναι πιο κοντά στην Αθήνα και είτε θα ακούει κάποιο από τα digi των Αθηνών είτε είναι πιθανότερο να ακούσει κάτι μελλοντικά. Παράλληλα θα εξυπηρετεί μια πολυπληθέστερη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα λόγω της κάλυψης της Πατρών-Κορίνθου και της Πάτρας.
β) Στα Ακαρνανικά είχε τεράστια προβλήματα παρεμβολών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που βρίσκοτναι εκεί και εκπέμπουν στα UHF.
γ) Μελλοντικά σκοπεύουμε την τοποθέτηση στα Ακανρνανικά του κόμβου DSTAR που λειτουργεί πρσωρινά στο Αγρίνιο και θα υπήρχαν πιθανά προβλήματα παρεμβολών.
3> Ο αναμεταδότης SV1F σταμάτησε προσωρινά να λειτουργεί αφού έπρεπε να κατέβει στον “πολιτισμό”, ώστε να αναβαθμιστεί και να συντηρηθεί. Ελπίζουμε σύντομα όλοι να απολαμβάνουμε έναν πολύ καλύτερο αναμεταδότη.
4> Επίσης αναγκαστηκαμε να διακόψουμε τη λειτουργία του J41VAB (APRS Digi 1200), το οποίο είχε υποστεί βλάβες ώστε να το επισκευάσουμε.
Είναι γεγονός ότι θα μας λείψει ιδιαίτερα το J41VAB αλλά και το R6. Ελπίζουμε και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε το χρονικό διάστημα διακοπής λειτουργίας να είναι πολύ μικρό. Ζητούμε την κατανόηση όλων.

Σχετικά άρθρα

αποτελέσματα ARI 2012. 6ος στον κόσμο ο SV1DPJ

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ARI 2012, από την Ιταλική Ένωση Ραδιοερασιτεχνών, που διοργανώνει το διαγωνισμό. Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού ελήφθησαν 1224 logs. Παγκόσμιο ρεκόρ στον εν λόγω διαγωνισμό έκανε […]

Μάθετε Περισσότερα

Εντυπωσιακό βίντεο του σταθμού από τον SV1JMO

Ο Σπύρος SV1JMO έφτιαξε ένα εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας 2 λεπτών περίπου, με θέμα το σταθμό μας SZ1A στο Red Forest.  Κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες του σταθμού από ψηλά και το βίντεο αποτελεί διαφήμιση της προσπάθειάς μας. […]

Μάθετε Περισσότερα

8ος Ημιμαραθώνιος “Μιχ. Κούσης”

Οκτώ χρόνια πριν, όταν ξεκίνησε η διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου “Μιχ. Κούσης”, η ΕΡΔΕ ήταν παρούσα. Έτσι και φέτος, υπό την αιγίδα της νέας Δημοτικής αρχής, ο ημιμαραθώνιος, τουλάχιστον οργανωτικά, έκανε ένα νέο ξεκίνημα. Η ΕΡΔΕ […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση