Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του CQ WW SSB 2022. Τον περασμένο Οκτώβριο, μια ωραία ομάδα, είχε συμμετάσχει, κάνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια. Για την ακρίβεια ήταν η καλύτερή μας προσπάθεια από τον Κοκκινόλογγο και η δεύτερη καλύτερή μας συνολικά.
Η καλύτερή μας προσπάθεια ως τώρα ήταν το μακρινό 2004. Βοηθούντος της διάδοσης, ελπίζουμε φέτος να καταφέρουμε να σπάσουμε το “καταραμένο” ρεκόρ μας. Όμως φέτος η προσπάθεια ήταν καλύτερη από άποψη θέσης, αφού είμαστε 32οι στην Ευρώπη και 57οι στον κόσμο. Θέλαμε να είμαστε πιο πάνω, πιστεύουμε ότι μπορούμε στην 20άδα με λίγη προσπάθεια, αλλά έστω κι έτσι δεν είναι λίγο. Δείτε παρακάτω από πού ξεκινήσαμε…
Χειριστές ήταν οι Σωτήρης SV1BDO, Μάκης SV1BFW, Δημήτρης SV1CIB, Μάνος SV1DAY, Αντρέας SV1DKD, Κωνσταντίνος SV1DPI, Βασίλης SV1DPJ, Γιάννης SV1GE, Παναγιώτης SV1HKH και Παναγιώτης SV8PMM.
Πολλοί από αυτούς ήταν και στην προσπάθεια πριν λίγες μέρες στο CQ WPX SSB. Σιγά σιγά φαίνεται να φτιάχνουμε μια ομάδα, η βάση της οποίας θα συμμετέχει κάθε φορά και θα κάνει και καλά σκορ.
Το SV ρεκόρ είναι πολύ μεγαλύτερο και δύσκολο να καταρριφθεί χωρίς βελτίωση του σταθμού μας. Το έχει μια πολυεθνική ομάδα που έτρεξαν από το σπίτι του Σπύρου SV8CS με το SY8A το 2002. Η διάδοση τότε ήταν στα καλύτερά της (πχ όλη νύχτα ανοικτά τα 15), τα προγράμματα έλεγαν ότι βγαίνουν από το Άγιο Όρος (κάτι που ευνόησε να πάρουν πολλούς σταθμούς), είχαν στήσει έξτρα κεραίες, πολλή ισχύ και μεταξύ άλλων στην ομάδα ο Στέφανο IK2QEI, ένας από τους καλύτερους χειριστές στον κόσμο (όχι ότι οι υπόλοιπο δεν ήταν καλοί). Αν καταφέρουμε να το πλησιάσουμε ή και να το περάσουμε, πρέπει να το κάνουμε τα 2 επόμενα χρόνια που η διάδοση θα είναι καλή. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε γύρω στα 13 χρόνια!
Μια εκτίμηση είναι ότι σ’ αυτό το χρονικό διάστημα μόνο να πάρουμε πολλά περισσότερα από τον inband μπορούμε για να πάρουμε τέτοια σκορ, συν βέβαια συγκέντρωση καλών χειριστών. Κάτι που δεν είναι εύκολο δηλαδή όταν η λογική μας είναι πάντα υπέρ της διάδοσης της ιδέας του contesting και όχι τα σκορ. Δε μας χαλάει βεβαίως… Η βελτίωση των κεραιών μας είναι πιο δύσκολη σε τόσο μικρό διάστημα.
Αναλυτικά η ιστορία μας στο CQ WW SSB ως Multi Single (δε συμμετείχαμε κάθε χρονιά ως MS) και με το προηγούμενο διακριτικό μας SV1AFA και με το τωρινό SZ1A, φαίνεται δίπλα.
Τα στατιστικά της συμμετοχής μας, όπως τα είχαμε δημοσιεύσει, βρίσκονται στην παρακάτω διεύθυνση:
https://www.qsl.net/sz1a/sh5/2022/2022_cq-ww-ssb_sz1a/index.htm
Όλα τα αποτελέσματα βρίσκονται στο site του CQ WW. Θετική εντύπωση η συμμετοχή 70 Ελληνικών σταθμών!!! Τα αποτελέσματα εδώ: https://cqww.com/scoresph.htm