RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Αποτελέσματα του CQ World Wide DX Contest SSB 2019

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του CQ WW DX Contest SSB 2019. Είχαμε συμμετάσχει στην πιο απαιτητική κατηγορία, αυτή των πολλών χειριστών με ένα ράδιο και μεγάλη ισχύ (MS HP).

Tο βραβείο με τα διακριτικά των χειριστών για την 1η θέση στην Ελλάδα

Το CQ WW SSB είναι ο δημοφιλέστερος παγκόσμιος ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός και διεξάγεται κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Το ένα ράδιο είναι μάλλον εικονική πραγματικότητα, αφού στην ουσία απαιτείται ένα σήμα στον αέρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι “καλοί” έχουν περισσότερους πομποδέκτες, πολλές φορές ακόμα και πέντε! Αυτό φυσικά απαιτεί αρκετά τεχνολογικά άλματα, όπως bandpass φίλτρα, περισσότερες κεραίες, πομποδέκτες και ενισχυτές, πολύπλοκα συστήματα για να αλλάζουν οι κεραίες, συσκευές που φροντίζουν ώστε να υπάρχει ένα σήμα στον αέρα, κλπ.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι “καλοί” έχουν περισσότερους πομποδέκτες, πολλές φορές ακόμα και πέντε!

Εμείς στο SZ1A, πλέον χρησιμοποιούμε τρεις πομποδέκτες για συμμετοχές σε MS και φυσικά τρεις χειριστές είναι συνεχώς στον αέρα επί 48 ώρες. Φυσικά δε χρησιμοποιούσαμε πάντα τρεις πομποδέκτες. Αυτό βοηθάει το σκορ μας να ανεβαίνει χρονιά με τη χρονιά. Δείτε ας πούμε την εξέλιξη του σκορ μας στο παρακάτω διάγραμμα από το 1994 ως σήμερα (τις χρονιές που λείπουν συμμετείχαμε σε άλλη κατηγορία).

Η πρόοδος στο διάγραμμα είναι κάπως ανάποδη… αφού τα μικρότερα νούμερα μαρτυρούν καλύτερες θέσεις

Έτσι, στο τελευταίο διαγωνισμό, το 2019, κατακτήσαμε την 49η θέση στον κόσμο, που είναι η καλύτερη θέση που πήραμε ποτέ! Το σκορ αυξομειώνεται λόγω και της διάδοσης που ποικίλει και σχεδόν πάντα δε λέει πολλά.

Κατακτήσαμε την 49η θέση στον κόσμο, που είναι η καλύτερη θέση που πήραμε ποτέ!

Παράλληλα είμαστε 1οι στην Ελλάδα, κάτι που έχουμε καταφέρει πολλές φορές, και 34οι στην Ευρώπη. Εκτός από τις ευχαριστίες στην ομάδα υποστήριξης των SV1CQK, SV1CQG, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους χειριστές που πήραν μέρος και είναι οι:

  • Γιάννης – SV1GE
  • Κώστας – SV1CQN
  • Πάνος – SV1HKH
  • Παναγιώτης – SV8PMM
  • Παναγιώτης – SV4QNP
  • Δημήτρης – SV1CIB
  • Αντρέας – SV1DKD
  • Αστέριος – SV2HQL
  • Γιάννης – SV1PMQ
  • Γεωργία – SV1QXU
H ομάδα που συμμετείχε στο CQ WW SSB 2019 με χειριστές τους SV1DKD, SV1PMQ, SV8PMM, SV1QXU, SV1CIB, SV1CQN, SV1HKH, SV2HQL, SV4QNP και SV1GE

Περισσότερα για το 2019 CQ WW DX SSB

Σχετικά άρθρα

Ρεπορτάζ από την Κοπή Βασιλόπιτας της ΕΡΔΕ

Με τη συμμετοχή πολλών φίλων και συναδέλφων αλλά και υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών, έγινε η κοπή της πίτας μας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, στα γραφεία μας, στο πρώην Κοινοτικό κατάστημα Καμαρούλας και ώρα 12 το μεσημέρι. […]

Μάθετε Περισσότερα

CW Keyer με Arduino

Η εν λόγω κατασκευή ξεκίνησε λίγο καιρό μετά την αγορά μίας πλακέτας Arduino Uno, που πήρα με σκοπό την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της. Όπως το περιγράφει ο δημιουργός του, το Arduino είναι μια «ανοικτού κώδικα» πλατφόρμα, «πρωτοτυποποίησης» […]

Μάθετε Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο σύρμα για να φτιάξουμε ένα δίπολο; (βίντεο)

Οι συρμάτινες κεραίες υπάρχουν όσο καιρό υπάρχει το ράδιο. Όλα αυτά τα χρόνια, οι συρμάτινες κεραίες έχουν κατασκευαστεί με μια ποικιλία αγώγιμων υλικών. Συχνά τα κριτήρια επιλογής έχουν να κάνουν με την τιμή, το βάρος, […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση