RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Ρεπορτάζ από τη Γενική Συνέλευση

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 διεξήχθη τελικά, η αναβληθείσα, λόγω έλλειψης απαρτίας, Γενική Συνέλευση της ΕΡΔΕ.

Η συμμετοχή αυτή τη φορά ήταν μεγαλύτερη αλλά και πάλι όχι ικανοποιητική. Αυτό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού ανάμεσα στα μέλη. Συζητήθηκαν οι ευθύνες που έχουμε εμείς αλλά τα αίτια της κατάστασης αυτής. Έγιναν προτάσεις που θα βοηθούσαν στην κατεύθυνση αυτή, όπως οι ομιλίες περί ραδιοερασιτεχνισμού σε σχολεία, των συναδέλφων (και μελών) στο Αίγιο. Επίσης αναγνωρίστηκε ως πρόβλημα το θέμα με τις εξετάσεις που δε γίνονται τακτικά από την οικεία Υπηρεσία Συγκοινωνιών.

γραφεια

Εξηγήθηκε η οικονομική κατάσταση της ΕΡΔΕ και η ανάγκη να μπούμε σε “μνημόνιο”. Επίσης έγινε σαφές από το ταμία το πλαίσιο γύρω από τα έξοδα-έσοδα και ο προϋπολογισμός. Δυστυχώς παρατηρείται ότι όλο και λιγότερα μέλη πληρώνουν τακτικά τις συνδρομές τους. Προφανώς αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που αυτή έχει δημιουργήσει. Έγινε κατανοητό απ’ όλους ότι αν δε μπαίνουν καινούρια μέλη κάθε χρόνο, η ΕΡΔΕ κάποια στιγμή θα μαραζώσει (όπως κι όλοι οι σύλλογοι δηλαδή).


Συζητήθηκαν διάφορες επιλογές για το πού θα δοκιμάσουμε να βάλουμε το R6 κι εξηγήθηκε στα μέλη ότι ο Παλιοπλάτανος σταματάει να λειτουργεί ως εγκατάσταση και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να τα μαζέψουμε από εκεί. Δεν ήταν δηλαδή μόνο θέμα χρημάτων (που δεν υπήρχαν πάντως). Στην πορεία θα μπει σε δοκιμαστική λειτουργία σε διάφορες θέσεις, προκειμένου να επιλέξουμε αυτή που μας βολεύει.

Τέλος αποδεχτήκαμε την πρόταση που διετύπωσε ο SV1UK κατά την κοπή της πίτας (8/2/2015), να ανακηρύξουμε ως Προστάτη Άγιο της ΕΡΔΕ, τον Άγιο Παϊσιο και να γίνει σχετική εισήγηση στην Ιερά Σύνοδο ώστε να ανακηρυχθεί και Προστάτης των Ραδιοερασιτεχνών, αφού κατά τη στρατιωτική του θητεία, ήταν ασυρματιστής και συχνά αποκαλούνταν “ασυρματιστής του Θεού”.

Σχετικά άρθρα

Επιτροπές ΕΡΔΕ 2014-2016

Την προπερασμένη Τετάρτη 14 Μαϊου 2014, συνεδρίασε το νεο-εκλεγμένο ΔΣ της ΕΡΔΕ και όρισε εκ νέου τα μέλη των επιτροπών της ΕΡΔΕ. Λεπτομέρειες για τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες της κάθε επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ.

Μάθετε Περισσότερα

SKIMMERS λήψη πολλαπλών RTTY & PSK σημάτων (3ο μέρος)

γράφει ο Διονύσης Δρακόπουλος, SV1CDN ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μέχρι στιγμής έχουμε ολοκληρώσει την υλοποίηση ενός συνόλου συστημάτων λογισμικού με τα οποία ανιχνεύουμε, αποθηκεύουμε, επεξεργαζόμαστε και απεικονίζουμε RTTY & PSK spots σε τοπικό επίπεδο. Το πλήθος των πληροφοριών […]

Μάθετε Περισσότερα

SP DX RTTY Contest 2016

Ο Σωτήρης SV1BDO έλαβε μέρος στο SP DX RTTY Contest που έγινε στις 23-24 Απριλίου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκέντρωσε τελικά 782 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες και είχε διάρκεια 24 ώρες. Πήρε μέρος στην κατηγορία […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση