RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Καταγγελία SV1EBV για μη τήρηση του Band Plan από συνάδελφο

Από το συνάδελφο και μέλος μας, Κώστα Χασαπογιάννη SV1EBV λάβαμε το παρακάτω email-καταγγελία:
“ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 3595(PAC) ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ SSB ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 3-11-2011 ΚΑΙ 7:00 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο SV4LD Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  SV1EBV 73″
Η ΕΡΔΕ ως όφειλε  και μετά από απόφαση του ΔΣ, παρέπεμψε την καταγγελία του συναδέλφου και μέλους της, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κοινοποιώντας την στην Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας και στην ΕΕΤΤ. Όποιος συνάδλεφος ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα και μπορεί να βοηθήσει στη διελεύκανση της υπόθεσης, ας επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Αγρινίου

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στην ΕΡΔΕ, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός, για τη συμμετοχή και βοήθειά μας στον 1ο ημιμαραθώνιο Αγρινίου, που υπήρξε ομολογουμένως, απολύτως επιτυχής.

Μάθετε Περισσότερα

CQ WPX RTTY 2017 Raw Scores

Δημοσιεύτηκαν τα ακατέργαστα αποτελέσματα του CQ WPX RTTY 2017. Ως γνωστόν ο SZ1A συμμετείχε στην κατηγορία Multi 2, αν και για κάπου 12 ώρες είχαμε ένα μόνο ράδιο ενεργό… Σύμφωνα με τα log που έστειλαν […]

Μάθετε Περισσότερα

ARRL CW 2013 αποτελέσματα

Κυκλοφόρησε το QST του Αυγούστου με τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού ARRL CW που έγινε το Φεβρουάριο. Ο Βασίλης SV1DPJ συμμετείχε με το διακριτικό της ΕΡΔΕ, SZ1A, στον παραπάνω διαγωνισμό και τερμάτισε πρώτος στην Ελλάδα […]

Μάθετε Περισσότερα

9 Σχόλια

  1. Μπράβο, στον συνάδελφο για την πρωτοβουλία του και στην ΕΡΔΕ για τις ενέργειες της. Είναι καιρός πλέον όσοι αδειούχοι δεν σέβονται το bandplan να καταθέσουν τις άδειες τους. Αυτό ισχύει και για όσους νομίζουν πως οι 14285MHz είναι για να επικοινωνούν οι απανταχού ομογενείς.
    Τα δε σωματεία είναι καιρός πλέον, να καταλάβουν ότι η ενσωμάτωση του IARU REGION 1 bandplan στον ΕΚΚΖΣ είναι απαραίτητη. Ας το ζητούν επίμονα από το υπουργείο εκτός εάν… δεν θέλουν να στενοχωρήσουν κάποιους/φίλους/μέλη τους.
    6146

  2. Πρεπει να εφαρμοζεται απαρεκλιτα η Νομοθεσια και οι κανονισμοι !!! Ειδικα στο χωρο μας που δεν ειμαστε επαγγελματικη ομαδα αλλα ερασιτεχνες προσηλθαμε εθελοντικα απο αγαπη για την τεχνολογια και την επικοινωνια με ατομα με κοινα ενδιαφεροντα ωστε να προαγουμε τον πολιτισμο ,τεχνολογικο και κοινωνικο!!! Επειδη λοιπον μονοι μας το επιλεξαμε ας μην το ευτελιζουμε ,η μαγκια και αλλα τετοια δεν συναδουν με το επιπεδο ενος Ραδιοερασιτεχνη !!! Οστις επιθυμει κατι διαφορετικο απλα καταθετει την αδεια του πριν υποστει κυρωσεις και αποχωρει !!! Νικος SW1JMN….

  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ
    1)ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤ0 14285 Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΧ 3770 Η 1842 ΚΤΛ ΚΤΛ),
    2)ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤOΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΙΣΧΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ?
    3)Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ)
    4)ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΩ ΣΤΑ 3600ΚΗΖ (5ΚΗΖ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ-ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ 3995 ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ , ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΝΤΕΣΤ) KAI NA ΜΑΛΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΝΤΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ Κ.?
    5)ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΝΙΝΟ (3795) ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ dΧ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ?

  4. Καιρός είναι κάποιοι "ραδιοερασιτέχνες" που πήραν calllsign την δεκαετία του 70~80 επειδή ήταν στον ΟΤΕ και για να παρακολουθούν τις συχνότητες για τυχόν κομμουνιστική απειλή, να παίρνουν τα μπογαλάκια τους για το skype για να λένε τις εξυπνάδες τους και να αφήνουν νέα παιδιά να μιλήσουν. Μακάρι να τουν πάρουν την άδεια να υσυχάσουμε.

    Σημ. Καλύτερα να μιλάει ένας μή αδειούχος μέσα στην μπάντα, παρά ένας αδειούχος εκτός μπάντας.

Αφήστε μια απάντηση