RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Η ΕΡΔΕ στο Jamboree On The Air 2020

Πολλοί θα αναρωτηθούν, βλέποντας τον τίτλο, τι είναι Jamboree. Το Jamboree ή JOTA (Jamboree on the air) είναι μια διεθνής προσκοπική, κατά βάση, δράση με τη συμμετοχή ραδιοερασιτεχνών, που διεξάγεται κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (https://www.jotajoti.info).

Οι ραδιοερασιτέχνες καλούνται να διδάξουν τους προσκόπους πώς να χρησιμοποιήσουν τον ασύρματο προκειμένου να επικοινωνήσουν με άλλους φίλους τους προσκόπους σ’ όλο τον κόσμο αλλά και να τους περάσουν τα μηνύματα σχετικά με το ραδιοερασιτεχνισμό: τι είναι, πώς να γίνουν, τι εξυπηρετεί αλλά και για την εθελοντική δράση των ραδιοερασιτεχνών.

Έτσι κι εμείς, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας, μετά από επικοινωνία που είχαμε, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο Jamboree μαζί με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου. Νωρίς το πρωινό της Κυριακής 19 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στα γραφεία των προσκόπων. Στήσαμε και συντονίσαμε γρήγορα, εκπαιδευόμενοι και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ένα δίπολο για τα 40μ (7MHz), και ξεκινήσαμε εκπομπές ως SZ1A/J.

Μιλήσαμε στα περισσότερα από 15 παιδιά που συγκεντρώθηκαν, για το ραδιοερασιτεχνισμό, τον φωνητικό κώδικα – αλφάβητο και τους εξηγήσαμε πώς να χρησιμοποιήσουν τον ασύρματο για να κάνουμε επαφές. Ήρθαμε σε επικοινωνία με αρκετούς προσκόπους ανά την Ελλάδα: Λάρισα, Κάλυμνος, Χίος, Κρανίδι και Ηράκλειο άκουσαν τις “κραυγές μας”. Παράλληλα έγιναν κι άλλες επαφές με άλλους συνάδελφους ραδιοερασιτέχνες. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο φετινό JOTA ήταν σημαντικά μειωμένη λόγω κορωνοϊού. Η σκέψη μας ήταν φυσικά στους φίλους και συνάδελφους στην Κοζάνη που δε μπορούσαν να συμμετάσχουν λόγω των απαγορεύσεων αλλά και όλων των άλλων φίλων που είχαν ανάλογη δυσκολία και απροθυμία λόγω του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερα αποτυπώθηκε στη μνήμη των παιδιών η επικοινωνία με το 4ο σύστημα αεροπροσκόπων Ηρακλείου Κρήτης. Όλα τα παιδιά και από τα δυο συστήματα μίλησαν μέσω ασυρμάτου και αντάλλαξαν “κραυγές”.

Στη μνήμη όλων θα μείνει η φετινή χρονιά λόγω κυρίως του κορωνοϊού και τη χρήση μασκών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ελπίζουμε του χρόνου να το ξανακάνουμε και αυτή τη φορά να κοιτάμε ο ένας τον άλλον χωρίς μάσκες…

Από την ΕΡΔΕ συμμετείχαν οι SV1CQK, SV1DPI, SV1HKR, SV1JMC, SV1CQR, SV1CIB και τους ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή τους!

Σχετικά άρθρα

SV1CQU… SK

Με θλίψη στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων, τελέσθηκε σήμερα στις 12, στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου, η εξόδιος ακολουθία του αγαπητού μας Άκη Κολοβού… κατά κόσμον SV1CQU. Ο Άκης ήταν ένας από τη γενιά των… […]

Μάθετε Περισσότερα

Διακριτικά SX25… επιτέλους

Επιτέλους ήρθε…. Με αρκετή καθυστέρηση (υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες οφείλουμε να ομολογήσουμε) ήρθε θετική απάντηση στο αίτημά μας για χρήση του προθέματος SX25 προκειμένου να εορτάσουμε τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ενώσεως Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής […]

Μάθετε Περισσότερα

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2010

Την Παρασκευή 12-2-2010 έγινε ο χορός της Ένωσης μας με μεγάλη επιτυχία στο CORALI CLUB του εκλεκτού συναδέλφου SV1DHU.Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και μας δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε από κοντά και να χορέψουμε […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση