RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Εκδόθηκε ο νέος Κανονισμός λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών

Νόμο του κράτους αποτελεί από τις 2 Σεπτεμβρίου και μετά, ο νέος κανονισμός λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου (ΥΑ 38200/1136/02-9-2011). Θυμίζουμε ότι το σχέδιο είχε κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση εδώ και καιρό. Δυστυχώς με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, άργησε η υπογραφή του από το νέο Υπουργό. Τελικά αυτό έγινε στις αρχές Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων, με το νέο κανονισμό:
  1. Αλλάζει ο τρόπος εξετάσεων και πλέον θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Δεν απαιτείται πλέον στις εξετάσεις ο κώδικας Μορς, για πρόσβαση στα βραχέα.
  2. Οι SW γίνονται SV κι έχουν πλέον τα ίδια δικαιώματα.
  3. Δημιουργείται μια νέα κατηγορία εισαγωγικού περιεχόμενου (SY) με μερική πρόσβαση στα βραχέα και μειωμένη ισχύ.
  4. Η ισχύς λειτουργίας ορίζεται στα 400 W PEP στα βραχέα (έναντι 500 που ίσχυε έως σήμερα και 1000W παλιότερα), 100W στα 6, 4 και 2 μέτρα και 50W από κει και πάνω.
Ως σχόλιο να αναφέρουμε ότι δεν αναφέρεται κάτι για το θέμα των ραδιοερασιτεχνών που μένουν σε πολυκατοικίες, καθώς και για άλλα θέματα που αναφέρθηκαν στη διαβούλευση. Επίσης μένουν ακόμα κάποια πράγματα να γίνουν, αφού για παράδειγμα δε μπορούν να γίνουν εξετάσεις έως ότου εκδοθεί το απαραίτητο πρόγραμμα για τον υπολογιστή, κλπ.
Μπορείτε να κατεβάσετε την Υπουργική Απόφαση σε pdf από εδώ

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή στην εβδομάδα καθαριότητας

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εβδομάδα καθαριότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου. Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009, στις 5 το απόγευμα μαζευτήκαμε στο δασύλλιο του Αγίου Χριστόφορου και μαζί με συμπολίτες μας, μέλη […]

Μάθετε Περισσότερα

CQWPX CW 2014 Συμμετοχή

Η γνωστή “εγκληματική” ομάδα το έκανε πάλι. Όπως συνήθως, μαζευτήκαμε και συμμετείχαμε κι αυτή τη φορά στο διαγωνισμό CQ WPX CW. Θα πείτε: “γιατί εγκληματική ομάδα;” Μα αυτή τη φορά η εν λόγω μάζωξη ήταν […]

Μάθετε Περισσότερα

8-9 Ιουνίου το HamFest της ΕΕΡ

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου στο μέρος που έγινε τα τελυταία 2 χρόνια, στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, διοργανώνεται από την ΕΕΡ, το ετήσιο hamfest. Τo HamFest (σύντμηση των λέξεων Ham Festival) είναι μια συνάντηση των ραδιοερασιτεχνών. […]

Μάθετε Περισσότερα

3 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ".ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ Η ΕΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!
    73

  2. Σύμφωνα με τον κανονισμό οι επόμενες εξετάσεις πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά. Όταν λοιπόν βγει το πρόγραμμα από το Υπουργείο, τότε θα μπορούν να γίνουν εξετάσεις. Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό αλλά εκτιμώ ότι θα έχει κάποια αργοπορία (όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα). Επίσης έχω μια απορία ως προς τις ήδη προγραμματισμένες εξετάσεις. μήπως δηλαδή, υπάρχει κάποιο παράθυρο νόμου που δεν το γνωρίζω, που να επιτρέπει να γίνουν μιας και προκηρύχθησαν.

Αφήστε μια απάντηση