RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

CQ WW SSB Contest

Όπως συνηθίζουμε για πάνω από είκοσι χρόνια τώρα, πήραμε και φέτος μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς, στο μεγαλύτερο ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό από άποψη συμμετοχών, στο CQ WW SSB Contest.
Αρκετά πράγματα δεν είχαν γίνει από πριν κι έτσι το contest ξεκίνησε κι εμείς δεν είχαμε εγκατεστημένη την κεραία των 10μ, λόγω του δυνατού αέρα και γενικότερα της κακοκαιρίας που επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα. Η κεραία εγκαταστάθηκε τελικά το Σάββατο το μεσημέρι. Από την άλλη διαπιστώσαμε τη νύχτα, ότι δε λειτουργούσε ο διακόπτης των beverage. Καταφέραμε μόλις το βράδυ της Κυριακής να αποκαταστήσουμε τη βλάβη  και να ξανάχουμε ξανά beverages όταν πλέον δεν ήταν και πολύ χρήσιμες.
Ενώ λέγαμε να τρέξουμε στην κατηγορία με Μεγάλη Ισχύ κι ενώ για το σκοπό αυτό ο SV1BDO έφερε το δικό του ενισχυτή για το multiplier σταθμό (είναι γνωστό ότι δεν έχουμε  2ο ενισχυτή – κανένας να βοηθήσει;), τελικά την Παρασκευή το βράδυ κι όταν βάλαμε τον ενισχυτή, είδαμε ότι ξέχασε τη γέφυρα! Έτσι το είχε η μοίρα μας και φέτος να είμαστε στη χαμηλή ισχύ. Οι monobanders κεραίες βέβαια βοήθησαν πολύ να αναπληρώσουμε ένα μεγάλο μέρος της ισχύος που δεν είχαμε αλλά και πάλι ήταν δύσκολο, αφού καθυστερούσαμε πολύ να πάρουμε σταθμούς στο multiplier σταθμό. Κάποιες λίγες φορές τους ακούγαμε αλλά δεν μας άκουγαν καν. Από την άλλη ήταν δύσκολο να κρατήσουμε και τη συχνότητά μας. Ήταν πολλές οι φορές που άρχιζαν να καλούν CQ πάνω μας!!
Ανάμεσα σ’ όλα αυτά όμως περάσαμε υπέροχα. Ο Γιάννη SV1GE επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σταθμό μας, φέρνοντάς μας μάλιστα δώρο μια κατευθυνόμενη κεραία Mosley για να τη βάλουμε ως backup αλλά και για τις warc μπάντες. Ευχαριστούμε Γιάννη.
Ο Σωτήρης SV1BDO βοήθησε αποφασιστικά το Θανάση SV1CQK στο μαγείρεμα, φτιάχνοντας από παστίτσιο μέχρι κοκκινιστό! Ο Θανάσης από την άλλη έφτιαχνε απίστευτους σουβλιμάδες ενώ επιδιόρθωσε καθετί που χάλασε! Τέλος το κρασί που έφερε ο Αναστάσης SY1ALH ήταν και πάλι όνειρο!
Την Κυριακή το απόγευμα ήρθε και ο Βασίλης SV1JMC κι έτρεξε κι αυτός κάποιες ώρες μαζί μας. Ο Βασίλης ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε μαζί μας σε διαγωνισμό από το νέο σταθμό. Επίσης επίσκεψη με υποσχέσεις, μας έκανε και ο Μιχάλης SV8GKE. Του άρεσαν πολύ οι νέες monobander κεραίες και έκλεισε θέση για τον προσεχή διαγωνισμό CW του Νοεμβρίου. Επίσης μας επισκέφτηκαν οι SWL Στάθης και Σωτήρης.
Κατά τ’ άλλα είμαστε οι συνήθεις ύποπτοι. Ο Βασίλης SV1DPJ που ήρθε για επίσκεψη και operating αστραπή το Σάββατο, ο Δημήτρης SV1CIB πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο Αποστόλης SV1UK και ο Κώστας SV1CQG αρωγοί και καθοδηγοί και ο υπογράφων Κωνσταντίνος SV1DPI, είμαστε αυτοί που συμπληρώσαμε το καστ.
Στο δια ταύτα, σπάσαμε το ρεκόρ μας της προηγούμενης χρονιάς κάνοντας πάνω από 3000 επαφές και κάπου 3.400.000 πόντους. Πιο αναλυτικά

Σχετικά άρθρα

Αποτελέσματα SARTG WW RTTY 2016

8/12/2016 Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του SARTG WW RTTY Contest 2016.Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε αριθμό QSOαλλά τρίτοι σε σκορ. Χειριστές οι SV1EJD, SV1BDO, SV1DPI. Με καλύτερη στρατηγική, ελπίζω πρώτοι του χρόνου….

Μάθετε Περισσότερα

Αντικεραυνική προστασία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού*

γράφει ο Κωνσταντίνος Χρ. Σταμάτης, SV1DPIΔιπλωματούχος  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος να “πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας”; Η αντικεραυνική προστασία του σταθμού μας αλλά και του σπιτιού μας είναι πάντα μια κίνηση προς τη […]

Μάθετε Περισσότερα

Συμμετοχή στην εβδομάδα καθαριότητας

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εβδομάδα καθαριότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου. Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2009, στις 5 το απόγευμα μαζευτήκαμε στο δασύλλιο του Αγίου Χριστόφορου και μαζί με συμπολίτες μας, μέλη […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση