RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

CQ WW CW 2013 Συμμετοχή

Όπως είχαμε ανακοινώσει, συμμετείχαμε και φέτος, στο διαγωνισμό CQ WW CW. Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο δημοφιλέστερος της χρονιάς και συγκεντρώνει πάρα πολλούς ραδιοερασιτέχνες, χρήστες του κώδικα Morse. Διεξάγεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, που φέτος ήταν στις 23-24 Νοεμβρίου.parea
            Από το Hamfest της ΕΕΡ είχαμε αποφασίσει τη συμμετοχή μας στο εν λόγω διαγωνισμό, με αξιώσεις τουλάχιστον να σπάσουμε το προηγούμενο ρεκόρ. Το ρεκόρ αυτό το είχε ο SZ1A από πέρυσι και ήταν λιγότερο από έξι εκατομμύρια πόντους. Οι στόχοι ήταν πρώτον να μαζευτούμε κάποιοι καλοί χειριστές cw και να «τρέξουμε» ένα διαγωνισμό όλοι μαζί και δεύτερον να κάνουμε ένα σκορ πάνω από επτά εκατομμύρια πόντους. Στόχος για ένα καλό πλασάρισμα στην Ευρώπη είναι ούτως ή άλλως ανέφικτος αφού η θέση της Ελλαδίτσας μας (μακριά και από Αμερικάνους και από Γιαπωνέζους) δεν μας ευνοεί για πρωτιές. Βέβαια ένα καλό πλασάρισμα (ας πούμε μέσα στη δεκάδα) θα μπορούσε να επιτευχθεί, αλλά ο σταθμός θέλει ακόμη δουλειά για κάτι τέτοιο και το ξέραμε.
            rfickΟ πρώτος στόχος λοιπόν ήταν να μαζευτούμε, να περάσουμε καλά και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Θεωρώ ότι το καταφέραμε αν και οι απώλειες ήταν μεγάλες και σημαντικές. Από την αρχική παρέα που κανονίζαμε στο hamfest ούτε ο SV8GKE, ούτε ο SV1BJW μπόρεσαν τελικά να έρθουν. Ακόμη κάποιοι συχνοί θαμώνες, όπως ο Γιώργος SV1RP, ο Αντώνης SV1ENG αλλά και ο Σωτήρης SV1BDO, επίσης δεν ήρθαν. Ήρθε όμως ο Στάθης SV5DKL από τη Ρόδο (κατέχει πλέον το ρεκόρ του χειριστή του SZ1A που ήρθε από πιο μακριά), ο Παναγιώτης SV2FWV με το Βασίλη SV1DPJ που ήρθαν από την Αθήνα και από το Αγρίνιο οι Δημήτρης SV1CIB, Κώστας SV1DPI και Κώστας SV1CQN. Ότι πρέπει λοιπόν για ένα Multi Single. Πιθανότατα με μια συμμετοχή στην κατηγορία Μ2 να είχαμε καλύτερο τελικό πλασάρισμα αλλά θέλαμε να συμμετάσχουμε στην κατηγορία για την οποία είμαστε πιο έτοιμοι.
        cibhkddkl    Τις προηγούμενες μέρες έγιναν αρκετά πράγματα αλλά και άλλα που δεν προλάβαμε να γίνουν. Συντονίσαμε τα stubs (Tnx SV1DPP), επιδιορθώσαμε τις κεραίες (Tnx SV1HKH), ο Γιώργος SV1ELF επιδιόρθωσε τον ενισχυτή zz1600, οι SV1CQG και SV1UK μάζεψαν το κτίριο και φρόντισαν να μη λείψει τίποτα, ο SV1CQK σύνδεσε το θερμοσίφωνα, ο SV1CIB έφτιαξε τους υπολογιστές και μαζί με τον SV1DPI ξαναέστησαν το shack προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα RF, και άλλα πολλά μικρότερα… Υπήρξαν όμως κι άλλα που δεν έγιναν. Το μπάνιο δε στάθηκε δυνατόν να τελειώσει αφού δεν τοποθετήθηκαν τα πλακάκια (και δυστυχώς εκκρεμούν ακόμη), οι beverages δεν επιδιορθώθηκαν, ο ρότορας της hygain ακόμη δε δείχνει σωστά αλλά τουλάχιστον γυρνάει, το ασύρματο link για να έχουμε επιτέλους internet δεν βγήκε.
           timeerband Το μεσημέρι της Παρασκευής είχε ανασυγκρότηση στο Γυροδικείο (το μαγαζί του Προέδρου) και το απόγευμα είμαστε όλοι στον Κοκκινόλογγο. Όλα τα πράγματα δούλευαν αυτή τη φορά, έγινε η απαραίτητη ξενάγηση, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το writelog αυτή τη φορά (πέρυσι αλλά κι άλλες φορές είχαμε δουλέψει το wintest) και δουλέψαμε λίγο κάποιες μικρορυθμίσεις. Μεταξύ άλλων ενεργοποιήσαμε για αρκετή ώρα και το ειδικό διακριτικό του Greek Telegraphy Club, το SX1GTC.
            Στις 2 το πρωί της Παρασκευής άρχισαν το διαγωνισμό οι Στάθης SV5DKL και Κώστας SV1DPI. Ξημερώσαμε έχοντας πάει πολύ καλά τη νύχτα και το πρωί παρέλαβαν οι SV2FWV και SV1CIB. Αργότερα τη σκυτάλη παρέλαβε ο SV1DPJ κι έτσι κάπως κύλησε όλο το Σαββατοκύριακο. Ο SV1CQN ήρθε το απόγευμα της Κυριακής και βοήθησε με τον τρόπο του κι αυτός, αφού την Κυριακή έλειψε ο SV1DPI που είχε ανειλημμένη υποχρέωση. Ο Στάθης SV5DKL ήταν πραγματικά ακούραστος κι έδωσε ρέστα με διαστημικές ταχύτητες και ρυθμό, ενώ και οι SV2FWV και SV1DPJ δεν πήγαν καθόλου πίσω…
           qsoperband Εκτός από τα computer που βρίσκοντας internet επέμεναν να κάνουν update (και έκαναν φυσικά) είχαμε μόνο μια ατυχία. Την Κυριακή το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα του ένας διακόπτης που αλλάζαμε τα stubs. Το κακό είναι ότι έως ότου βρούμε τη βλάβη, χάσαμε πάνω από μια ώρα, άκρως δημιουργική είναι αλήθεια, αφού ήταν η ώρα που θα επικοινωνούσαμε με τα τελευταία multiplier από Καραϊβική. Τέλος πάντων θεωρούμε ότι πάντα κάτι θα συμβεί κι αυτό ήταν πραγματικά το ελάχιστο.
Το σκορ μας τελικά δεν ξεπέρασε τα επτά εκατομμύρια (αυτό μένει για του χρόνου) αλλά ξεπεράσαμε κατά πολύ το περσινό ρεκόρ. Ακόμη σπουδαιότερο ήταν ότι όλοι όσοι είμαστε εκεί, περάσαμε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Θα έχουμε να θυμόμαστε τη μακαρονάδα του ψαρά την Παρασκευή το βράδυ, προσφορά του SV1UK και της SV1DPU, καθώς και τα ψησίματα του SV1CQK και την παρέα και το ατέλειωτο χιούμορ του SV1CQG.
            scoreΑπό τα πιο ευχάριστα πράγματα φυσικά ήταν η επίσκεψη το Σάββατο των Άγγελου SV3RF και Φώτη SV3ICK, που ήρθαν από το Αίγιο, για να μας επισκεφθούν και μας έδωσαν δύναμη αφενός με την τεράστια τούρτα που μας έφεραν αφετέρου με τα καλά τους λόγια. Είναι γεγονός ότι όλοι εμείς στην ΕΡΔΕ νιώθουμε να παίρνει αξία όλο αυτό το δημιούργημα κάθε φορά που κάποιος έρχεται και μας επισκέπτεται ή ακόμα καλύτερα έρχεται και χρησιμοποιεί το σταθμό.
            Και του χρόνου καλύτερα και περισσότεροι…
qsosperhour
           

Σχετικά άρθρα

Ο SV1BDO στο ΕΑ RTTY Contest

Ο SV1BDO συμμετείχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 1-2 Απριλίου στο EA RTTY Contest 2017 με το διακριτικό του συλλόγου SZ1A. Ο Σωτήρης συμμετείχε στα 20μ μόνο κάνοντας περίπου 400 επαφές. Οι SV1CQK, SV1HKH και […]

Μάθετε Περισσότερα

H SV2KBS ΣΤΟ VK9LA

Η αγαπητή σε όλους μας Βίκυ SV2KBS, που από το Δεκέμβριο του 2008 είναι μέλος του συλλόγου μας, θα βρίσκεται μέχρι τις 3 Απριλίου 2009 στο Nησί της Αυστραλίας LORD HOWE, που όπως γνωρίζουν οι […]

Μάθετε Περισσότερα

χρόνια πολλά

Το ΔΣ της ΕΡΔΕ σας εύχεται χρόνια πολλά κι ευτυχισμένο το νέο έτος 2016

Μάθετε Περισσότερα

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση