RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

CQ WPX SSB 2023: Πώς τα περάσαμε…

Μια χαρά τα καταφέραμε πάλι να περάσουμε στο CQ WPX SSB Contest! Είναι αλήθεια ότι ζήσαμε εποχές προ Covid και πολλοί χειριστές και φίλοι ήρθαν και μας επισκέφθηκαν στο σταθμό. Ένας χαμός κυριολεκτικά. Και φυσικά πολύ χαρήκαμε όλοι που όλα πήγαν κατ’ ευχήν και περάσαμε όλοι καλά.

Το πρωί της Δευτέρας, μετά το Contest, με όλους να έχουν φύγει και το γαρδέλι να κελαηδάει μελωδικά, μας έκανε να αναπολήσουμε όλες τις ωραίες στιγμές που περάσαμε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μεταξύ των άλλων πολλών, γνωρίσαμε νέους φίλους αφού ήταν εκεί ο Κώστας SV3CKU, από το Ξυλόκαστρο και ο Αντρέας SV3RPQ από το Αίγιο.

Οι άνθρωποι

Κατά τ’ άλλα ήταν εκεί, λιγότερο ή περισσότερο, οι Θανάσης SV1CQK, Γιάννης SV1GE, Γιάννης SV1PMQ, Σωτήρης SV1BDO, Κλεάνθης SV1JG, Δαμιανός SV2GQV, Κώστας SV1CQG, Παναγιώτης SV8PMM, Βασίλης SV1DPJ, Κωνσταντίνος SV1DPI, Μάνος SV1DAY, Κώστας SV3CKU, Αντρέας SV3RPQ, Κωνσταντίνος SV1CQN, Γιάννης SV2SZS, Φώτης SY1EDG, Κώστας SV1HLB, Δημήτρης SV1TBW και ο γιατρούλης μας ο Πάνος. Μας έλειψαν οι συνήθεις ύποπτοι αφου ο Δημήτρης SV1CIB απουσίασε στην Αθήνα και ο Αντρέας SV1DKD είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ο σταθμός

Ο σταθμός λειτούργησε χωρίς προβλήματα και πραγματικά τον απολαύσαμε. Δε χρειάστηκε καν επανεκκίνηση κάποιος από τους υπολογιστές. Ούτε RFιάσματα, ούτε βλάβες ούτε τίποτα ουσιαστικό.

Δυο τρεις φορές ένα μικρο bug του N1MM+ μας έκανε να επανεκκινήσουμε το πρόγραμμα αλλά ως εκεί.

Ένα ethernet switch στο σταθμό 7 είχε κάποιο θέμα πριν αρχίσει το contest (έχανε προς στιγμήν τους clients). Αλλάχτηκε με καινούριο που είχαμε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η παρενόχληση μεταξύ των σταθμών ήταν ανεκτή . Είχαμε θέμα μόνο από τα 20 στα 10μ αλλά δε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε συγχρόνως τις δύο αυτές μπάντες.

Το φαγητό

Το φαγητό και τα τσίπουρα πάντα ήταν το δυνατό μας σημείο. Ο Σπύρος SV1CQM πρόσφερε ένα γουρουνόπουλο που ψήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι (ένεκα και η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου).

Το βράδυ του Σαββάτου ο Κώστας SV1CQN έφερε και μπακαλιάρο για όσους ήταν σε νηστεία!

Ο Γιάννης SV1GE έφερε πολύ κρασί που θα φτάσει και για το επόμενο contest και ο Παναγιώτης SV8PMM μπόλικα σπιτικά φιστίκια Αιγίνης.

Φυσικά ευχαριστηθήκαμε εκτός από φαγητό και κουβέντα και τσίπουρα και το τζάκι και την καλή παρέα.

Το αποτέλεσμα….

Συμμετείχαμε μετά από καιρό στην κατηγορία Μ2. Είχαμε δύο σταθμούς στον αέρα κι έναν σταθμό που συνήθως ήταν inband στον έναν από τους δύο.

το τελικό αποτέλεσμά μας.

Σε όλο το contest το σκορ μας ήταν live στα σχετικά sites. Στο τέλος είμαστε 15οι στον κόσμο και 11οι στην Ευρώπη μεταξύ των σταθμών που είχαν το σκορ τους Live.

Το σκορ μας ήταν αρκετά καλό αφού περάσαμε τον αρχικό στόχο που είχαμε βάλει και ήταν τα 10 εκατομμύρια πόντοι. Καταφέραμε 4762 επαφές, 1275 prefixes και 11.393.400 πόντους. Προσεγγίσαμε δηλαδή τα σκορ που κάνουμε στο CW, κάτι που δεν είναι εύκολο αφού στο SSB συνήθως είμαστε πιο αδύναμοι. Φαίνεται ότι δημιουργείται μια ομάδα, μια βάση χειριστών, αφού πολλοί από τους χειριστές ήταν και στο SSB του Οκτωβρίου του 2022. Σημειώστε ότι το καλύτερο σκορ μας σε Μ2 ως τώρα ήταν 1,5 εκατομμύριο μόλις!!!

Η διάδοση

ο Αντρέας SV3RPQ νέο μέλος στην ομάδα.

Η διάδοση αναμένονταν πολύ καλύτερη. Μια ηλιακή καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα την Παρασκευή προς Σάββατο να έχουμε μηδενική διάδοση στην καλή μας μπάντα, τα 40μ. Ειδικά ο Inband εκείνες τις ώρες δε μας έδωσε τίποτα. Σιγά σιγά άρχισε να καλυτερεύει αλλά μόλις την Κυριακή άρχισε να μοιάζει με αυτή που είχαμε τις προηγούμενες του contest μέρες και νύχτες. Την Κυριακή το απόγευμα πέρασε και η Αμερική στα 10μ αλλά για λίγο. Κυρίως είχαμε τα κλασσικά: σταθερά τα 20μ και τα 15μ, πολύ Νότια Αμερική στα 10μ και μια χαρά τα 40μ εξαιρουμένου του πρώτου βραδιού.

Επίλογος

Αναλυτικά στατιστικά της συμμετοχής μας στη διεύθυνση https://www.qsl.net/sz1a/sh5/2023/2023_cq-wpx-ssb_sz1a/index.htm

Περάσαμε ωραία, αρχικά αυτό δεν το περιμέναμε αφού προετοιμαζόμασταν για μια μικρή συμμετοχή 4-5 ατόμων χωρίς πολλούς επισκέπτες. Ανέλπιστα ήρθαν πολλοί φίλοι και χειριστές και δημιούργησαν ένα άλλο τοπίο. Ενθουσιασμός, ωραία παρέα, πολλά “τραπεζάκια” με κουβέντες, μπόλικα γλυκά και φαγητά, όλα καλά!

Σχετικά άρθρα

Αποτελέσματα του CQ WW SSB 2018

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του CQ WW SSB Contest 2018. O SZ1A είναι 1ος στην Ελλάδα, 7ος στην Ευρώπη στην κατηγορία Multi Multi. Συγχαρητήρια σε όλους.

Μάθετε Περισσότερα

Συμμετοχή από το SZ1A του SV1DPJ στο UBA CW 2018

Ο SV1DPJ συμμετείχε στο UBA CW Contest, κάνοντας ένα πολύ καλό σκορ στο Βέλγικο διαγωνισμό, ενώ οι SV1CIB, SV1CQK, SV1DPI, SV1ELF, SV1CQG, SV1ETM, SV1HKH επισκέπτονται το σταθμό. 

Μάθετε Περισσότερα