RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

CQ WPX CW 2012 Αποτελέσματα

CQWPXCW12Αυτή τη φορά χάσαμε… Μας κέρδισε ένας αναμεταδότης. Διότι κύριοι του Υπουργείου, ο SW8A είναι αναμεταδότης στο Αιγαίο. Τώρα πώς δόθηκε το ίδιο διακριτικό σε μια ομάδα Βούλγαρων ραδιοερασιτεχνών και το κυριότερο αν τιμωρήθηκε κάποιος που δόθηκε σε κάποιον ένα διακριτικό που ήδη είχε δοθεί σε άλλον, είναι μια άλλη ιστορία. Ας τα βρουν αυτά οι αρμόδιοι. Εμείς, ως είχαμε από το νόμο υποχρέωση, ενδιαφερθήκαμε γι’ αυτό, αλλά παρεξηγηθήκαμε και κυρίως γι’ αυτό μείναμε αμέτοχοι. Έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα μας είναι η χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας». Αυτό θα μας χαλάσει τώρα;
Τον περασμένο Μάιο, λοιπόν, μαζευτήκαμε μια υπέροχη παρέα στο σταθμό της ΕΡΔΕ στον Κοκκινόλογγο. Δείτε εδώ σχετικά με το πώς περάσαμε. Ο στόχος που είχε τεθεί ήταν η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ, που ήταν αρκετά υψηλό, και φυσικά η πρώτη θέση στην Ελλάδα. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη αφού το σκορ που έγινε ήταν υπερδιπλάσιο αλλά ο δεύτερος όχι. Οι Βούλγαροι που ήρθαν στη Σαμοθράκη για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, με διακριτικό το SW8A, τα κατάφεραν καλύτερα από μας και τους αξίζει φυσικά ένα μεγάλο μπράβο5. Όχι μόνο κατέρριψαν το Πανελλήνιο ρεκόρ (όταν λέμε Πανελλήνιο στην ουσία αναφερόμαστε στα ρεκόρ SV κι όχι στα SV9 και SV5) αλλά πήραν και την πρώτη θέση στην Ελλάδα.
Η ήττα αυτή δε μας άρεσε γιατί προς στιγμήν και βλέποντας το σκορ, πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πρώτοι. Όμως δε μας απογοήτευσε. Αντίθετα μας έδωσε νέα ώθηση και προσθέσαμε και από τότε και δεύτερο σταθμό, ώστε να είμαστε ακόμη καλύτεροι στα multipliers (πολλαπλασιαστές) αν και χάσαμε από τον αριθμό των επαφών κι όχι από τους πολλαπλασιαστές.  Επίσης προσθέσαμε μια συρμάτινη κεραία 3 στοιχείων για τα 40μ. Ελπίζω λοιπόν με βελτιωμένο εξοπλισμό φέτος, να τους φτάσουμε και να τους ξεπεράσουμε, αρκεί η διάδοση να είναι τόσο καλή μαζί μας όπως πέρυσι που ήταν εξαιρετική αφού πετύχαμε ένα καταπληκτικό άνοιγμα για Αμερική στα 20μ.
        Αναλυτικά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε το CQ για όλους τους Έλληνες έχουν ως εξής (με έντονα γράμματα είναι αυτοί που βραβεύονται):   
CQ WPX CW 2013
ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΚΟΡ
QSOs
MULTS
NOT ASSISTED (ΧΩΡΙΣ CLUSTERS)
SV9/SQ9UM
SOAB HP
1787040
1777
657
SV5/OK2BOB
1.8
1150
24
23
SV1ENG
SOAB HP
2584090
1980
790
J48HW(HA0HW)
SOAB HP
2424696
1814
744
SV2HRT
SOAB HP
404352
576
384
SZ8L(SV8BUS)
SOAB HP
96248
284
227
SZ6P(SV6CZQ)
7
770340
586
444
*SV1JG
SOAB LP
1097520
994
538
*SV4FFL
SOAB LP
327872
581
376
*SV1MO
SOAB LP
41890
153
118
*SV1PS
SOAB LP
2048
34
32
*SV1JFT
7
315945
347
295
ASSISTED (ΜΕ CLUSTERS)
SV9COL
SOAB HP
161008
294
232
SV5DKL
28
523422
694
486
SV8CRI
SOAB HP
502740
508
441
SV1BJW
21
1290708
1019
703
SV3RF
1.8
54102
181
142
*SV1AAK
21
107428
227
214
ΠΟΛΛΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΝΑ ΡΑΔΙΟ
SW8A
MS
7612848
3887
1044
SZ1A
MS
6153816
2879
1068
TRIBANDER/SINGLE ELEMENT
J48HW
SV2HRT
SV9COL
*SV9/SQ9UM
*SV1JG
Υπενθυμίζουμε ότι LP σημαίνει Low Power = χαμηλή ισχύ, δηλαδή ο διαγωνιζόμενος είχε ισχύ εκπομπής μέχρι 100 βατ. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα ελέγχεται αλλά καλό είναι όλοι να σεβόμαστε. Είναι κρίμα κάποιος να «κλέβει» έναν μικρό σταθμό κι ελπίζω κανένας να μην το κάνει.
Επίσης για να συμμετέχει κάποιος και στην κατηγορία Tribander πρέπει να έχει μια τρίμπαντη κεραία για τα 10, 15, 20μ και μια ενός στοιχείου (κάθετη, δίπολο) για τα 40, 80, 160μ.
        Προσοχή επίσης αν κάποιος χρησιμοποιεί clusters πρέπει να δηλώνεται στην κατηγορία ASSISTED. Επίσης είναι κρίμα κάποιος να χρησιμοποιεί clusters και να κλέβει, δηλώνοντας ότι συμμετέχει στην κατηγορία single operator, που απαγορεύει τη χρήση clusters.
Μετά από όλα αυτά κι επειδή, κατά τη γνώμη μας, είναι κατάπτυστος όποιος κλέβει, να αναφέρουμε και ποιοι συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν αυτή τη φορά (γιατί δυστυχώς κι άλλοι έκλεψαν). Ας ξέρουν λοιπόν ότι όσοι κλέβουν κάποια μέρα ίσως δημοσιευτεί το όνομά τους σε μια τέτοια κατάπτυστη λίστα (έστω κι αν το περιοδικό CQ δε δείχνει να ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για επιμέρους κλεψίματα, παρά μόνο γι’ αυτούς που έχουν ένα καλό σκορ στον κόσμο):
YT4BUW1MUW5YUW3UIR4X (επειδή είχαν παραπάνω από ένα σήμα συγχρόνως, αφού στο WPX επιτρέπεται ένα μόνο σήμα κάθε στιγμή).
LZ2SC, LZ5XQ, RO3T, RT4W, RX6MR, UP6P, UT3IZ (επειδή ενώ είχαν clusters δήλωσαν ότι δεν έχουν, δηλ. not assisted).                 

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο και φωτογραφικό υλικό

Όπως πάντα στον πολυάσχολο μήνα Μάρτιο που πέρασε, συμμετείχαμε στον 4ο ημιμαραθώνιο προς τιμήν του Μιχάλη Κούση. Τον ημιμαραθώνιο που έχει γίνει θεσμός πλέον, με τη συμμετοχή μεγάλων και πολλών αθλητών (φέτος ξεπέρασαν τους 300)στηρίξαμε […]

Μάθετε Περισσότερα

CW Keyer με Arduino

Η εν λόγω κατασκευή ξεκίνησε λίγο καιρό μετά την αγορά μίας πλακέτας Arduino Uno, που πήρα με σκοπό την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της. Όπως το περιγράφει ο δημιουργός του, το Arduino είναι μια «ανοικτού κώδικα» πλατφόρμα, «πρωτοτυποποίησης» […]

Μάθετε Περισσότερα

Πάλι αναβλήθηκαν οι εξετάσεις….

Πάλι αναβλήθηκαν οι εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών!!! Δυστυχώς τα κομπιούτερ αρνήθηκαν ξανά να συνεργαστούν κι έτσι μετά από ταλαιπωρία 2 και πλέον ωρών, ανακοινώθηκε στους υποψηφίους η αναβολή των εξετάσεων. Απ’ ότι ειπώθηκε, από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. […]

Μάθετε Περισσότερα

9 Σχόλια

 1. Καταρχάς, ελπίζω αυτό το σχόλιο να δημοσιευθεί και να μην το φάει η μαρμάγκα, όπως την προηγούμενη φορά.

  Αγαπητέ Κώστα καταρχάς συγχαρήτηρια για την προσπάθειά σας.

  Με μία πολύ γρήγορη ματιά στο log της ομάδας σας εδώ http://www.cqwpx.com/publiclogs/2012cw/sz1a.log είναι απορίας άξιο πως αξιώνεις πανελλήνια ρεκόρ και συναφείς δόξες όταν η ομάδα σας δεν έκανε ούτε ένα (1 !) QSO, στα 160μ.

  Επίσης, αναφέρεις ότι έχετε περισσότερους πολλαπλασιαστές, για την ακρίβεια 24, σε ένα κοντεστ που κάθε QSO παίζει να 'ναι multi, αλλά δεν μπήκες στον κόπο να αναφέρεις ότι έχετε μια χιλιάδα (1008 για την ακρίβεια) QSO λιγότερα, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

  Να σου υπενθυμίσω επίσης, πως στους "Βούλγαρους" υπήρχε κι ένας Έλληνας, λες κι έχει καμιά σημασία η εθνικότητα. Να σε προκαλέσω να κοιτάξεις τα κορυφαία σκορ στην κατηγορία σας στον κόσμο και τους operators από που είναι ? Πχ P33W, KP2M, P40H ? Ούτε ένας από την εκάστοτε χώρα.
  Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά που ίσως θα πρέπει να σε προβληματίσει: οι "Βούλγαροι", έστησαν έναν σταθμό από το μηδέν τον οποίο έλυσαν μετά το πέρας το κοντεστ. Εσάς ο σταθμός σας είναι fixed.

  Φυσικά, αν ο SW8A δεν ήταν αναμεταδότης, και η "Βουλγάρικη" ομάδα είχε ένα άλλο callsign, πχ SW8Z, ξέρεις πολύ καλά πως το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

  Τέλος, σου συστήνω ανεπιφύλακτα, να δεις τον όρο "Sportmanship" και την επεξήγηση του όρου "sore loser" στην αγγλική wikipedia:
  A competitor who exhibits poor sportsmanship after losing a game or contest is often called a "sore loser" (those who show poor sportsmanship after winning are typically called "bad winners"). Sore loser behavior includes blaming others for the loss, not accepting responsibility for personal actions that contributed to the defeat, reacting to the loss in an immature or improper fashion, making excuses for the defeat, and citing unfavorable conditions or other petty issues as reasons for the defeat.

  Στην Ελλάδα λοιπόν της φαιδράς πορτοκαλέας αντί να ψάχνουμε τις ευθύνες μας, είμαστε φανατικοί οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας και όχι μόνο, είμαστε περήφανοι γι'αυτό.

  Καλή επιτυχία στα επόμενα κοντεστ.

 2. Βίκυ SV2KBS ευχαριστώ που διαβάζεις το site.
  Ο διαγωνισμός WPX έχει πολύ λίγο κόσμο στα 160μ και γενικά δε θεωρείται καλή πρακτική να "χάνεις" χρόνο εκεί. Τα qso με την ίδια ήπειρο στις χαμηλές μπάντες δίνουν 3 πόντους ενώ τα διηπειρωτικά δίνουν 6. Έτσι οι περισσότεροι μένουν στα 40μ προκειμένου να πάρουν περισσότερα 6άρια. Μάλιστα ο mr. Spiderbeam έκανε κάποτε παγκόσμιο ρεκόρ μην έχοντας καν κεραία για τα 80μ. Πόσο μάλλον για τα 160μ. Ήταν λοιπόν στρατηγική μας επιλογή να μην παίξουμε στα 160μ. Εκ του αποτελέσματος πιθανότατα λάθος. Αλλά δε νομίζω ότι θα άλλαζαν τα πράματα μερικές επαφές στα 160μ. Η νίκη των "Βούλγαρων" ήρθε λόγω των πολλών περισσότερων QSO όπως σωστά παρατήρησες. Έχεις δίκιο ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας Έλληνας, ίσως και περισσότεροι. Άλλη μια παρανομία του Ελληνικού κράτους αφού το διακριτικό αφού συμμετείχαν και Έλληνες έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Δεν πιστεύω κι εγώ ότι θα έπαιζε πολύ ρόλο αν υπήρχε διαφορετικό διακριτικό. Ίσως η διαφορά να ήταν λίγο μικρότερη αλλά μέχρι εκεί.
  Όταν παίζεις ένα παιχνίδι πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί και να χάσεις. Επίσης πιστεύω ότι το κυριότερο είναι να παίζεις και όχι σώνει και καλά να κερδίζεις. Έτσι πιστεύω κι έτσι πράττω. Το ίδιο πιστεύουμε όλοι εδώ στο sz1a. Γι' αυτό και κυρίως απολαμβάνουμε τη διαδικασία (το δρόμο για την Ιθάκη) και όχι το αποτέλεσμα.
  Μας απασχόλησε πολύ το αν θα έπρεπε να καταγγείλουμε την παρανομία ή όχι και αυτό ήθελε να καταδείξει το σχόλιο στο site και όχι φυσικά να αμφισβητήσει την οποιαδήποτε νίκη.
  Ποτέ δεν ήρθε σχόλιο από σένα ή οποιονδήποτε άλλον στο site και δε δημοσιεύτηκε. Θυμάμαι φυσικά ότι μου έστειλες ένα προσωπικό email αλλά φυσικά αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μου δίνεις την εντύπωση ότι με μισείς κάθε φορά που αναφέρεσαι σε μένα. Προσπάθησα να σε βοηθήσω από την πρώτη στιγμή που σε γνώρισα (όπως έχω κάνει και για κάθε άλλον ραδιοερασιτέχνη) και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλο αυτό το μίσος. Δεν προτίθεμαι να προσθέσω κάτι άλλο στο μέλλον. Ευχαριστώ

 3. Κώστα καταρχάς προσπερνώ τα μίση και τα πάθη και τα διάφορα άλλα προσωπικά που αναρωτιέμαι γιατί τα γράφεις.
  Συνεχάρησα την ομάδα σας και σας ευχήθηκα καλή επιτυχία, χωρίς να υπάρχει πουθενά στο σχόλιό μου ίχνος ειρωνίας, επομένως ήταν κυριολεκτικά.
  Αν τώρα η κριτική εκλαμβάνεται ως μίσος, τι να πω, κοιτάξτε το.

  Πριν περάσω στο ψητό: ένα σχόλιο που αρχικά είχε δημοσιευτεί, σε αυτήν εδώ την ανάρτηση http://sz1a.blogspot.de/2012/05/cq-wpx-contest.html εν συνεχεία εξαφανίστηκε.
  Από την απάντησή σου, θα σκεφτώ καλοπροαίρετα και θα υποθέσω λοιπόν ότι δεν έγινε επί τούτου, αλλά κατά λάθος.

  Πάμε τώρα από τις εξαφανίσεις και τα μίση στην ουσία:

  – Δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου και συγκρίνεις ένα ρεκόρ που έκανε ο Cornelius DF4SA το 2003 υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες σαν SOLP από Μαδέιρα (Αφρική δηλαδή) με έναν M/S σταθμό το 2012 στην Ελλάδα (Ευρώπη δηλαδή).

  – Αντίθετα, θα είχε περισσότερο νόημα να λάβεις υπόψιν σου τι έκαναν οι ES9C, οι οποίοι έχουν και το καινούριο ρεκόρ στην κατηγορία σας στην Ευρώπη http://www.cqwpx.com/publiclogs/2012cw/es9c.log ή οι Βόσνιοι E7DX http://www.cqwpx.com/publiclogs/2012cw/e7dx.log, λόγω γεωγραφίας. Oι προαναφερθείσες ομάδες έκαναν πολύ υψηλά σκορ στο κόντεστ που συμμετείχατε όλοι σας, το 2012 δηλαδή, οπότε τα μεγέθη είναι σαφώς συγκρίσιμα.

  – Την αίτηση για το διακριτικό την έκαναν Βούλγαροι οπότε καλώς εκδόθηκε με το πρέφιξ που εκδώθηκε. Αν έκανε λάθος το ΥΜΕ και παραχώρησε ενα διακριτικό που δεν θα έπρεπε να παραχωρήσει, δεν νομίζεις πως είναι άδικο να τιμωρηθούν γι αυτό συνάδελφοί μας οι οποίοι δεν φταίνε και σε τίποτα στην τελική ?
  Τούτων λεχθέντων, με εντυπωσιάζει η βαρύτητα που δίνεις στην εφαρμογή του νόμου, που θέλεις να είναι προκλητικά κατά γράμμα. Ελπίζω λοιπόν, εσύ και ομάδα σου να είστε το ίδιο τυπικοί στην εφαρμογή και των υπολοίπων κανονισμών του παιχνιδιού του contesting αλλά και της ελληνικής νομοθεσίας. Πχ η μέγιστη έξοδος ισχύος στα HF στην Ελλάδα είναι 450W. Επίσης υπάρχει περίπτωση έλληνα ρ/ε που εκπέμπει από τον κύριο σταθμό λειτουργίας του ως /Α αλλά αυτό δεν θεωρείται παράτυπο ή παράνομο παρόλο που γίνεται επί χρόνια ολόκληρα και όχι για 3 ημέρες όπως στην περίπτωση του SW8A.

  – Συμφωνούμε πως το διακριτικό δεν έπαιξε και πολύ ρόλο. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια γιατί λες πως αν είχαν διαφορετικό ίσως η διαφορά να ήταν μικρότερη. Εγώ λέω πως μπορεί να ήταν η ίδια ή ίσως να 'ταν μεγαλύτερη. Αλλά όχι σώνει και καλά μικρότερη !

  Χαίρομαι που δεν σας ενδιαφέρει η Ιθάκη αλλά το ταξίδι. Βέβαια, η αρχική ανάρτηση αφήνει την αντίθετη εντύπωση.

  Να σημειώσω πως ο Έλληνας της ομάδας είναι ένας εξαιρετικός χειριστής CW και ίσως ο νεαρότερος ενεργός έλληνας ρ/ε.
  Λυπάμαι που σαν σύλλογος αμφισβητείτε μια νίκη συναδέλφων σας και χαρακτηρίζετε την δραστηριότητά τους ως παράνομη λόγω ενός λάθους ενός λάθους ενός υπαλλήλου του Υπουργειου.

  Η Ελλάδα εκτός από χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπως πολύ εύστοχα είπες, τρώει τα παιδιά της ή τα δαγκώνει στον λαιμό.

 4. Γειά σας,
  Δε συνηθίζω να απαντώ δημόσια αλλά απο την στιγμή που με συμπεριλαμβάνει ο όρος "sore loser" έκρινα σκόπιμο να αφιερώσω μερικές λέξεις στην φίλη και συνάδελφο Βίκυ. Οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και δεν εκφράζουν καμμιά ένωση και κανένα club.
  Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
  – Οι μομφές τύπου "sore loser" επιστρέφονται στους "bad winners"… Ολοι ξέρουμε και να μην αναφερθώ ονομαστικά… Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κλέψει κανείς.. ακόμη και "random import" απο βάση δεδομέων με διακριτικά εντοπίστηκε (ξέρεις πόσο εύκολο είναι φτιάξεις μια ρουτινούλα τέτοιας μορφής; μερικές ωρίτσες είναι).
  – Η παρατυπία και η παρανομία πρέπει να επισημαίνονται τουλάχιστο για να μην επαναλαμβάνονται.
  – Εαν κάποιοι συνάδελφοι ρ/ε είναι "καλύτεροι" – "πιο γρήγοροι χειριστές cw" από μένα με αφήνει παγερά αδιάφορο…
  – Το επιχείρημα της γεωγραφικής θέσης των Βόσνιων το βρίσκω πολύ λίγο… τα 2.5 ή δε ξέρω πόσα KW τους όμως θα 'ηταν πιο πειστικό, οταν όντως με 200άρι φίλτρο το γκουπ γκουπ του ενισχυτή τους το είχα στα αυτιά μου για μερικές ώρες (υπερβολή)
  – Δε νομίζω πως το πρόβλημά σου είναι η ευγενής άμμιλα αλλά διακρίνω μιας κάποιας μορφής εμπάθεια απέναντι στα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου(αλήθεια δεν την καταλαβαίνω επέπτρεψέ μου).
  Να υπενθυμίσω σε όλους λοιπόν μερικές αλήθειες και γεγονότα αφού πρώτα τονίσω πως νιώθω τυχερός που είμαι μέλος αυτής της παρέας για τόσα χρόνια…
  1. Η Ε.Ρ.Δ.Ε. είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ενργός σύλλογος στην Ελλάδα σε ότι αφορά "activity" στη ζώνη των βραχέων κυμμάτων σε συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Γνώμη μου είναι πως αυτό "ενοχλεί" αρκετούς Ελληνες συναδέλφους. Τι να κάνουμε όμως, μερικοί ρομαντικοί του hobby στείνουν 40αρα συρματινη beam μισή ώρα πριν αρχίσει το contest.
  2. Η Ε.Ρ.Δ.Ε. έχει φτιάξει τις όποιες εγκαταστάσεις με ίδια μέσα και η συνεχής βελτίωση μάλλον ενοχλεί μερικούς.
  3. Βασικό στοιχείο και σε αυτό επιμένω πως κάθε φορά προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και μετά οπου φτάσουμε, όσο ψηλά και μακριά και αν είναι αυτό.

  Κάτι άλλο που με ενόχλησε είναι πως σε καμμία περίπτωση δεν αμφιστητούμε (εγώ τουλάχιστον) τον συμμετέχοντα Ελληνα συνάδελφο και για την ιστορία θα σου πω οτι εγώ προσωπικά τον έχω χαρακτηρίσει σαν έναν απο τους καλύτερους – αν οχι τον καλύτερο – χειριστή cw απο τη χώρα μας. Πιστεύω η άποψή μου να έχει κάποια βαρύτητα μιας και τυχαίνει να έχω αποφοιτήσει απο σχολή ραδιοτηλεγραφητών έχω εργαστεί ως ρ/τ και αφου μου δόθηκε ξανά η ευκαρία μετά απο πολλά χρόνια έπιασα πάλι την πεταλούδα…

  Η αλήθεια είναι πως γέλασα με τη μομφή σου για τα 450W, σαν επιχείρημα το θεωρώ τουλάχιστο αστείο, τους λόγους τους ξέρεις.

  Ελπίζοντας να μην μακρηγόρησα (λέμε τώρα) προσωπικά απευθήνω ανοιχτή πρόσκληση σε σένα και σε οποιον άλλον θέλει να κανονίσουμε τη συμμετοχη μας σε κάποιο διαγωνισμό (cw)

  73 Βασίλης

 5. Καλησπέρα Βασίλη.

  Δεν καταλαβαίνω τους γρίφους σου περί "bad winners". Αν θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος και σαφής, ευχαρίστως να το αναλύσουμε. Δεν χάσατε από έναν αναμεταδότη. Πόσο μειωτικό είναι αυτό άραγε για μια ομάδα συναδέλφων που μαζεύτηκαν από 2 χώρες κι έστησαν έναν σταθμό από το μηδέν κι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν ? Αναμεταδότης ήταν ?!!

  Πάμε παρακάτω.

  – Οι εποχές των random import έχουν τελειώσει προ πολλού. Ειδικά στους μεγάλους διαγωνισμούς, όπως πχ το CQWPXCW που τρέξατε, με μερικές χιλιάδες log και φυσικά ηλεκτρονικό log checking, δεν υπάρχουν περιθώρια για "δημιουργικό logging". Αυτές οι μαγκιές ειδικά, είναι λόγος DQ σε sprints ή σε μεγάλα κόντεστ με αυστηρό logchecking όπως πχ RDXC. Αυτές οι τεχνικές κλεψίματος, ανήκουν σε μια άλλη εποχή, που ανήκει μια γενιά πεθαμένων κοντέστερς.

  – Αναφέρεις ότι κάποιοι είναι "καλύτεροι" και "γρηγορότεροι" κι ότι αυτό σε αφήνει παγερά αδιάφορο.
  Αναρωτιέμαι, που κολλάει αυτό, μιας και δεν έγινε πουθενά τέτοια αναφορά, ούτε στην ανάρτηση, ούτε φυσικά στα σχόλια που ακολούθησαν.

  – Λίγο παρακάτω βέβαια, αναιρείς σχεδόν την παραπάνω δήλωσή σου περί αδιαφορίας σου, περιγράφοντας το επαγγελματικό ιστορικό σου, παραδεχόμενος ότι ο Παντελής είναι όντως ένας εξαιρετικός χειριστής.
  Δεν διαφωνούμε πουθενά, αυτό ακριβώς είπα κι εγώ επισημαίνοντας μάλιστα το νεαρό της ηλικίας του !

  – Βασίλη κάτι άλλο. Μιλάς κι εσύ κι ο DPI για εμπάθεια. Το μόνο που έκανα, ήταν να σχολιάσω στο ιστολόγιο του συλλόγου σας την εμπάθεια την δική σας βασικά για τους "Βούλγαρους" και για το ότι χάσατε από έναν αναμεταδότη. Και θέλετε να το προχωρήσετε και παραπέρα προκειμένου να πάρετε την πολυπόθητη πρώτη θέση, σε νομικό επίπεδο.
  Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείτε εσείς λοιπόν, ποιοί είναι εμπαθείς εν προκειμένω.

  – Στα μακρυνάρια για τους υποτιθέμενους ενοχλημένους και εχθρούς της ΕΡΔΕ δεν έχω πραγματικά να πω κάτι. Σας εύχομαι ειλικρινά καλό κουράγιο και καλή δύναμη.
  Όπως ακριβώς ευχήθηκα καλό κουράγιο και καλή δύναμη στον εξαιρετικό -όπως κι εσύ ομολογείς- συνάδελφό μας Παντελή και στους "Βούλγαρους" όταν μια άλλη ομάδα ενοχλήθηκε από την απόδοσή τους στο κόντεστ.

  – Εφόσον είστε παθόντες από ενοχλημένους συναδέλφους, ελπίζω λοιπόν να έχετε κι εσείς την ευαισθησία να επιδεικνύετε την απαιτούμενη συναδελφική αλληλεγγύη όπου αυτή χρειάζεται.

  – Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι το θέμα της ισχύος το βρίσκετε αστείο για λόγους που όπως είπες, όντως γνωρίζω καλά.
  Γι αυτό ακριβώς γέλασα όταν ενημερώθηκα από τον Παντελή για τις προθέσεις σας και την ευαισθησία σας για εφαρμογή των νόμων !
  Δεν είναι λιγο περίεργο να βρίσκετε εξαιρετικά σοβαρό το λάθος στην εκχώρηση ενός διακριτικού κλήσεως από το ΥΜΕ -λάθος υπαλλήλου μάλιστα κι όχι συναδέλφων μας- ενώ δεν βρίσκετε σοβαρές άλλες παρατυπίες κι άξιες αναφοράς ?!

  – Επίσης, αναφέρεις για τους Βόσνιους διάφορα που θα τα ξέρουν μόνο όσοι έχουν χειρίσει από εκεί. Και πάλι ίσως όχι όλοι !
  Αναρωτιέμαι από που έχεις τις πληροφορίες που έχεις, πόσο αξιόπιστες είναι και αν βέβαια θα μπορούσες να ισχυριστείς και να στηρίξεις τους εν λόγω ισχυρισμούς σε έναν διεθνη ρεφλέκτορα κι όχι σε ένα ελληνικό ιστολόγιο.
  Σαφώς και η σύγκριση με τους Βόσνιους είναι η πιο ιδανική λόγω γεωγραφικής θέσης. Κι όχι το παράδειγμα που έφερε ο DPI για τον Cornelius για ένα κοντεστ που έτρεξε πριν από 10 χρόνια, από Μαδέιρα (Αφρική δηλαδή), ως M/S !

  Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την πρόσκληση την οποία δεν θα μπορέσω να αποδεχθώ για τα επόμενα χρόνια, λόγω αντικειμενικής απόστασης.

  Και πάλι, σας εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

 6. Γειά σου Βίκυ,
  Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τις απόψεις μου.
  Τελικά καταλαβαίνω την εμμονή σου..Αντιλαμβάνομαι οτι κόπτεσαι πάρα πολύ για την ευγενή άμιλλα.. και σε συγχαίρω.
  Λυπάμαι που επιβεβαίωσες αυτό που απευχόμουν. Κρίμα γιατί πίστευα άλλα και είχα και πρέσβευα άλλη άποψη για σένα…
  Δε θα απαντήσω σε αυτά που έγραψες όχι γιατί απαξιώ αλλά γιατί το θεωρώ άσκοπο.
  Μόνο σαν μεγαλύτερος θα σου πώ μην υποτιμάς ποτέ τους άλλους..

  Υ.Γ.
  Πραγματικά είναι μακριά η ΕΡΔΕ από σένα ενώ η Βουλγαρία είναι δίπλα (γεωγραφικά πάντα). Το λέω για την πρόσκλησή μου αυτο…

  Υ,Γ.2
  Ευχαριστούμε για τις θερμές ευχές σου στα "μακρυνάρια μου"….

  Βασίλης
  και για τον κόσμο SV1DPJ

 7. Βασίλη έχεις γράψει δύο ολόκληρα σχόλια γεμάτα χαρακτηρισμούς, σπόντες, υποννοούμενα, ασάφειες που ερμηνεύονται μάλλον αρνητικά προς το πρόσωπό μου και τίποτε απολύτως επί της ουσίας.

  Με κατηγόρησες για "εμπάθεια" και ότι διακατέχομαι απο "εμμονές" όταν ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι σχεδόν ένα χρόνο μετά μιλάτε για αναμεταδότες (πόσο μειωτικό είναι αυτό για τους συναγωνιζόμενούς σας) και δήθεν "παρατυπίες".

  Όταν εσείς ως "ρομαντικοί ρ/ε" (δικός σου αυτοπροσδιορισμός) επιθυμείτε την τιμωρία συναδέλφων σας για μια παρατυπία ενός υπαλλήλου η οποία επί της ουσίας καμία αξία δεν είχε όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, δεν νομίζεις ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον υποτιθέμενο ρομαντισμό σας ? Δεν είναι λίγο σαδιστικό να θέλετε να τιμωρηθούν συνάδελφοί μας για ένα γραφειοκρατικό λάθος ενός άσχετου υπαλλήλου ? Αναρωτιέμαι στην περίπτωση που τερματίζατε εσείς πρώτοι και όχι ο "Βουλγάρικος Αναμεταδότης" αν θα υπήρχε ολη αυτή η φιλολογία για παρατυπίες, νομιμότητες κλπ..

  Αυτό είπα και τι άκουσα ? Ότι σε έχω απογοητεύσει, ότι ένας τρόπος κλεψίματος είναι με ρουτίνες random import, το επαγγελματικό σου ιστορικό, ότι η Βουλγαρία και το Αγρίνιο είναι το ίδιο μακρυά από τις Σέρρες (παρεπιπτόντως μένω μόνιμα πλέον Γερμανία κι όλα είναι ούτως ή άλλως μακρυά), συστάσεις να μην υποτιμώ τους άλλους (!!) (εγώ πάντως δεν αποκαλώ την αντίπαλη ομάδα "Αναμεταδότη"), μου μίλησες επίσης για bad winners (που ούτε καν συμμετείχα στο εν λόγω κόντεστ !), για εχθρούς και συνωμότες της ΕΡΔΕ, και δεν ξέρω 'γω τι άλλο άσχετο με το θέμα (και πάντοτε επιθετικό σε προσωπικό επίπεδο).

  Τούτων λεχθέντων, νιώθω μάλλον ανακουφισμένη που σε έχω απογοητεύσει και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι με την άψογη συναδελφική σας συμπεριφορά, ο Παντελής, ο νεαρός και εξαιρετικός συνάδελφός μας, ΣΙΓΟΥΡΑ θα τιμήσει την ανοιχτή πρόσκλησή σας λαμβάνοντας υπόψιν την συναδελφικότητά σας και το ότι σε αντίθεση με εμένα, εσείς "κόπτεστε" (δική σου λέξη πάλι) για την ευγενή άμιλλα και υγιή συναγωισμό !

  73 !

  Y.Γ. Ανταποδίδω τις θερμές ευχαριστίες σου για όλους τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, υποννοούμενα κλπ

 8. Απλά δύο λογάκια μιας και δεν επιθυμούσα να επανέλθω..
  Αρχικά οι αιχμές μου για bad winners δεν ήταν για σένα προσωπικά, αλλά…..
  Δεύτερο αποσύρω το σχόλιο για την απόσταση μιας και ειλικρινά δεν ήξερα πως ζεις στην DL-Land.
  Τελευταίο (και το εννοώ)δεν κατάλαβες μάλλον και πολλά από όσα έγραψα

  Πολλά 73!!

 9. Βασίλη, με συγχωρείς, αλλά όταν απευθύνεσαι αποκλειστικά σε μένα και μου μιλάς με μια ομιχλώδη ασάφεια περί bad winners (μάλιστα είπες "επιστρέφονται" οι μομφές περί bad winners), για τρόπους κλεψίματος "random import", για συνομωσίες κατά της ΕΡΔΕ και όλα αυτά τα ωραία τα διανθίζεις με ένα "ότι με έχεις απογοητεύσει και άλλα νόμιζαγια σένα" και μετά ΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙΣ ΟΛΑ σε στυλ "α, δεν το είπα για σένα, οι αιχμές μου δεν ήταν για σένα προσωπικά" (!!) νομίζω πως πρέπει να είσαι λιγάκι πιο προσεκτικός.

  Με εκπλήσσει επίσης αρνητικά, η περιφρόνησή σου για τους Βόσνιους συναδέλφους μας (E7DX), με ένα "το επιχείρημα της γεωγραφικής θέσης των Βοσνίων το βρίσκω πολύ λίγο" (!!!) και μετά αρχίζεις να μιλάς για θεωρίες με κιλοβάτ κλπ, τα γνωστά. Φαντάζομαι δεν μπήκες καν στον κόπο να δεις στο google ή στο qrz.com τι σταθμό έχουν, τι κεραιοσυστήματα έχουν, τι δουλειά έχουν ρίξει και ποιοί χειριστές το στελεχώνουν. Αλλά η πλήρης απαξίωση με την θεωρία των κιλοβάτ, είναι η πιο αποτελεσματική.
  Ή η πλήρης απαξίωση με το να βαφτίζουμε τους αντιπάλους μας "αναμεταδότες" και "παράτυπους".

  Τελευταίο και το εννοώ, μέχρι κεραίας, ίσως να μην κατάλαβα τίποτε από όσα έγραψες γιατί ήσουν ασαφής.
  Και αν αυτές οι κατηγορίες και τα υποννούμενα έχουν το βάρος (και το ήθος) της καταγγελίας του "βουλγάρικου αναμεταδότη", ούτε θέλω να ακούσω, ούτε θέλω να καταλάβω.

  73 !

Αφήστε μια απάντηση