RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Ρεπορτάζ από τη Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η ΓΣ της ΕΡΔΕ την περασμένη Κυριακή 10 Απριλίου 2011. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις του συλλόγου μας.
Αρχικά και λόγω της παρατεταμένης απουσίας του προέδρου μας στις ΗΠΑ, μας ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος Αστέριος Ευαγγέλου SV2HQL, για τις δράσεις της ΕΡΔΕ τη χρονιά που πέρασε: τη συμμετοχή μας στους ημιμαραθώνιους, στην πυροπροστασία, στην καθαριότητα, στους διαγωνισμούς, τις ομιλίες που διοργανώθηκαν και φυσικά στο μεγάλο έργο της χρονιάς που πέρασε, που ήταν η δημιουργία του σταθμού της ΕΡΔΕ στον Κοκκινόλογγο. Αναλύθηκαν οι δυσκολίες του εγχειρήματος και παράλληλα έγινε ο οικονομικός απολογισμός, με το μεγαλύτερο κονδύλι (περίπου τα 2/3) να πηγαίνουν (φυσιολογικά) στον Κοκκινόλογγο…
Σχετικά με το θέμα διαγραφής μελών, οι περισσότεροι ήταν αρκετά επιφυλακτικοί αλλά τελικά αποφασίστηκε, ότι όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του καταστατικού περί διαγραφής (λόγω χρεών) να διαγραφούν αφού τους υπενθυμίσουμε τηλεφωνικά τις οφειλές τους κι εφόσον σε διάστημα δύο μηνών δεν τις εξοφλήσουν.
Τονίσθηκε η ανάγκη συντήρησης των αναμεταδοτών, οι δυσκολίες του εγχειρήματος (οικονομικές και πρακτικές) και αποφασίσθηκε να δοθεί προτεραιότητα στο R6, που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Το θέμα αυτό συζητήθηκε παράλληλα με τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, διότι δυστυχώς τα οικονομικά μας δε διανύουν καλές μέρες. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η πληρωμή τουλάχιστον των συνδρομών όλων. Πάντως και σε κάθε περίπτωση θα συντηρηθεί το R6 και πιθανώς θα αναβαθμιστεί, εφόσον τα οικονομικά μας το επιτρέπουν. Επίσης το 9600 APRS Digi των Ακαρνανικών απαιτεί συντήρηση γιατί υπολειτουργεί και τονίσθηκε η επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθεί επιτέλους το APRS digi 1200 στα Ακαρνανικά. Παράλληλα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εγκαταλειφθεί ο Κοκκινόλογγος, ο οποίος συμφωνήσαμε να αναβαθμίσουμε κι άλλο, προς την κατεύθυνση υποστήριξης της λειτουργίας και δεύτερου σταθμού Multiplier. Είναι γεγονός πάντως και επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους, ότι τα χρήματά μας είναι λίγα κι έχουμε ανάγκη προσφορών από μέλη και μη καθώς και παράλληλων δράσεων, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα και να υλοποιηθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα συντήρησης 3 αναμεταδοτών φωνής, 4 aprs digi και του contest station του Κοκκινόλογγου.
Επίσης συζητήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος εσωτερικού κανονισμού του συλλόγου προκειμένου να καλύπτει καλύτερα τη δημιουργία του σταθμού στον Κοκκινόλογγο. Αποφασίστηκε να ανατεθεί στον SV1SN να γράψει τον νέο κανονισμό, ο οποίος θα εγκριθεί από τη νέα ΓΣ του χρόνου. Έως τότε καλυπτόμαστε από τον υπάρχοντα στα βασικά σημεία. Παράλληλα δόθηκαν κάποιες κατευθύνσεις, όπως ότι ο σταθμός θα είναι ανοικτός σε όλους τους ραδιοερασιτέχνες, δωρεάν στα μέλη της ΕΡΔΕ κι έναντι μικρού αντιτίμου στα μη μέλη, κλπ.
Τέλος συζητήθηκε η αίτησή μας ή όχι στη Γραμματεία Πολιτικής προστασίας. Έως τώρα παρότι πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις και είχε γι’ αυτό γίνει η απαραίτητη προετοιμασία χρόνια τώρα, παρότι συμμετέχουμε και στα προγράμματα του Δήμου Αγρινίου και της Νομαρχίας, δεν είχαμε κάνει την αίτηση στη Γραμματεία, αντιδρώντας ως ένα σημείο και στο οικονομικό αλισβερίσι που υπήρχε. Αυτό πλέον δεν υπάρχει και ως εκ τούτου τέθηκε ως προτεραιότητα να γίνει η σχετική αίτηση. Μάλιστα ο SV1SN μετέφερε απόφαση δικαστηρίου στα Ιωάννινα για συνάδελφο που είχε κεραία σε πολυκατοικία και δικαιώθηκε, με το σκεπτικό του δικαστηρίου να μνημονεύει τη συμμετοχή του συναδέλφου στην Πολιτική προστασία, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για όλα τα μέλη μας, ώστε να συμμετέχουν.

Σχετικά άρθρα

Στο Hamfest της ΕΕΡ

Είχαμε και φέτος την ευκαιρία να πάμε στο Hamfest (HAM FESTival) της ΕΕΡ στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 . Hamfests (συναντήσεις ραδιοερασιτεχνών) διοργανώνονται αρκετά κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά το πιο σπουδαίο […]

Μάθετε Περισσότερα

Νέο bridge για το ίντερνετ

Ο SV1DPJ δώρισε ένα νέο σύστημα bridge–access point προκειμένου να αντικαταστήσουμε το παλιό που κάηκε. Το σύστημα είναι σεταρισμένο από το Βασίλη και μένει να τοποθετηθεί.

Μάθετε Περισσότερα

Συμμετοχή στο CQ WW CW 2017

Κι αυτή τη φορά περάσαμε ωραία φυσικά… Σε σχέση με άλλες φορές δεν ήταν πανηγύρι, αφού είμαστε εμείς κι εμείς. Μας αρέσει να έχουμε περισσότερο κόσμο. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε την επόμενη φορά. Κατά τ’ […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση