RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Νόμος 3431… τι έγινε;

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, παραλίγο ο ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα να δεχθεί καίριο πλήγμα. Ξαφνικά ανακαλύψαμε τη Δευτέρα ότι υπήρχε προσχέδιο νόμου, κατατεθημένο στη Βουλή, όπου υπήρχε άρθρο με παράλογες απαιτήσεις για μελέτες περιβαλλοντικές, κλπ. για τις ραδιοερασιτεχνικές εγκαταστάσεις και που καταργούσε προηγούμενη ευεργετική διάταξη. Η κινητοποίηση από όλους ήταν άμεση προκειμένου να αλλάξουμε την επίμαχη διάταξη, με παρέμβαση σε βουλευτές, κλπ. Τελικά με παρέμβαση της ΕΕΡ έγινε κατορθωτό να αποφευχθεί η ψήφιση του άρθρου. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ενημέρωση που είχαμε από την ΕΕΡ: 

Την Τρίτη 31/1/2012 στις 1 το μεσημέρι έγινε η συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής με θέμα την τροποποίηση του νόμου 3431 και την επίμαχη παράγραφο για την άδεια κατασκευής ραδιοερασιτεχνικών κεραιών από την Ε.Ε.Τ.Τ. Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις προς τον Υπουργό κ. Βορίδη αλλά και τις προσωπικές ομιλίες βουλευτών εκπροσώπων από σχεδόν όλα τα κόμματα οι οποίοι είχαν έγκαιρα και κατάλληλα ενημερωθεί από την Ε.Ε.Ρ., η επίμαχη παράγραφος 9 του άρθρου 29 αφαιρέθηκε τελείως. Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ.
Η Ε.Ε.Ρ. ευχαριστεί τους συλλόγους (Χίου, Πιερίας, Λευκάδας, Δ. Πελοποννήσου και Νάξου) που βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά αλλά και τους μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες συνάδελφους που έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν σε ένα τριήμερο συνεχούς κινητοποίησης και επαφών με τους αρμόδιους βουλευτές μέχρι και 1 ώρα πριν την συζήτηση στο κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε (χωρίς ιδιαίτερη σειρά) τον κο Μπενμαγιόρ από την διεύθυνση πιστοποίησης του Υ.Υ.Μ.Δ. που δεν είναι πλέον σε ενεργό δράση αλλά ο μόνος από το Υπουργείο που έσπευσε να μας ενημερώσει, το ραδιόφωνο του zougla.gr που μας έβγαλε ζωντανά στον αέρα και τους συνάδελφους SV1ACI, SV1YU, SV1CDR, SV1HAK, SV1BJY, SV1DH, SV1ACW, SV1EIA, SV1IYA, SV1OBY, SV1AMY, SV2KGA, SV3AQN, SV3GKE, SV7APQ, SV8GXQ, SV9AUB, DK4VW και όσους ακόμα συναδέλφους δεν θυμόμαστε.
Περισσότερα νέα για τις αλλαγές που παρέμειναν θα ακολουθήσουν σύντομα.
Και κάτι ενδιαφέρον που έπεσε στην αντίληψη μας μόλις στις 31/1/2012 ημέρα της συνεδρίας της επιτροπής. Η τροπολογία αυτή μαζί με την εισήγηση και το σκεπτικό των αλλαγών του νόμου 3431 ήταν σε διαβούλευση στο site του Υ.Υ.Μ.Δ. από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 (δείτε εδώ). Φαίνεται όμως ότι κανείς εκ των αρμοδίων στα Υπουργεία / Υπηρεσίες (Υ.Υ.Μ.Δ. και Ε.Ε.Τ.Τ.) δεν σκέφτηκε ότι θα μας ενδιέφερε να τοποθετηθούμε σαν ραδιοερασιτέχνες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα σχόλιο από ραδιοερασιτεχνικούς φορείς η μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες στην εν λόγω διαβούλευση. Ποιους βόλευε άραγε να περάσουν οι επικείμενες αλλαγές απαρατήρητες; Αν το μάθουμε ποτέ θα σας το πούμε κι εσάς!!!
Από το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών”

Σχετικά άρθρα

Ο SV1DPI στο CQ160 CW από το SZ1A

27-29/01/2017 O SV1DPI συμμετέχει με το διακριτικό του στο CQ 160m CW, κάνοντας λίγα περισσότερα από 1000 QSOs. Το Inv–L τις περισσότερες φορές ήταν χειρότερο από το δίπολο, ενώ η μεν Αυστραλέζα beverage δε δούλευε […]

Μάθετε Περισσότερα
SZ1A in CQ WW 160M CW 2024

CQ World Wide 160-Meter CW Contest 2024 (βίντεο)

Το CQ World Wide 160-Meter Contest είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός που αφορά αποκλειστικά τη μπάντα των 160 μέτρων. Οι συμμετέχοντες στοχεύουν να επικοινωνήσουν με σταθμούς σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες και ζώνες […]

Μάθετε Περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας…

Η ΕΡΔΕ ξεκινάει σήμερα, μετά από απόφαση του ΔΣ, αλλά και την απαίτηση των μελών της, μια νέα μορφή επικοινωνίας. Είναι καλό όλα τα μέλη, να επισκέπτονται συχνά το blog προκειμένου να ενημερώνονται για νέα, […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση