RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Menu

Νόμος 3431… τι έγινε;

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, παραλίγο ο ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα να δεχθεί καίριο πλήγμα. Ξαφνικά ανακαλύψαμε τη Δευτέρα ότι υπήρχε προσχέδιο νόμου, κατατεθημένο στη Βουλή, όπου υπήρχε άρθρο με παράλογες απαιτήσεις για μελέτες περιβαλλοντικές, κλπ. για τις ραδιοερασιτεχνικές εγκαταστάσεις και που καταργούσε προηγούμενη ευεργετική διάταξη. Η κινητοποίηση από όλους ήταν άμεση προκειμένου να αλλάξουμε την επίμαχη διάταξη, με παρέμβαση σε βουλευτές, κλπ. Τελικά με παρέμβαση της ΕΕΡ έγινε κατορθωτό να αποφευχθεί η ψήφιση του άρθρου. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ενημέρωση που είχαμε από την ΕΕΡ: 

Την Τρίτη 31/1/2012 στις 1 το μεσημέρι έγινε η συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής με θέμα την τροποποίηση του νόμου 3431 και την επίμαχη παράγραφο για την άδεια κατασκευής ραδιοερασιτεχνικών κεραιών από την Ε.Ε.Τ.Τ. Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις προς τον Υπουργό κ. Βορίδη αλλά και τις προσωπικές ομιλίες βουλευτών εκπροσώπων από σχεδόν όλα τα κόμματα οι οποίοι είχαν έγκαιρα και κατάλληλα ενημερωθεί από την Ε.Ε.Ρ., η επίμαχη παράγραφος 9 του άρθρου 29 αφαιρέθηκε τελείως. Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ.
Η Ε.Ε.Ρ. ευχαριστεί τους συλλόγους (Χίου, Πιερίας, Λευκάδας, Δ. Πελοποννήσου και Νάξου) που βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά αλλά και τους μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες συνάδελφους που έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν σε ένα τριήμερο συνεχούς κινητοποίησης και επαφών με τους αρμόδιους βουλευτές μέχρι και 1 ώρα πριν την συζήτηση στο κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε (χωρίς ιδιαίτερη σειρά) τον κο Μπενμαγιόρ από την διεύθυνση πιστοποίησης του Υ.Υ.Μ.Δ. που δεν είναι πλέον σε ενεργό δράση αλλά ο μόνος από το Υπουργείο που έσπευσε να μας ενημερώσει, το ραδιόφωνο του zougla.gr που μας έβγαλε ζωντανά στον αέρα και τους συνάδελφους SV1ACI, SV1YU, SV1CDR, SV1HAK, SV1BJY, SV1DH, SV1ACW, SV1EIA, SV1IYA, SV1OBY, SV1AMY, SV2KGA, SV3AQN, SV3GKE, SV7APQ, SV8GXQ, SV9AUB, DK4VW και όσους ακόμα συναδέλφους δεν θυμόμαστε.
Περισσότερα νέα για τις αλλαγές που παρέμειναν θα ακολουθήσουν σύντομα.
Και κάτι ενδιαφέρον που έπεσε στην αντίληψη μας μόλις στις 31/1/2012 ημέρα της συνεδρίας της επιτροπής. Η τροπολογία αυτή μαζί με την εισήγηση και το σκεπτικό των αλλαγών του νόμου 3431 ήταν σε διαβούλευση στο site του Υ.Υ.Μ.Δ. από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 (δείτε εδώ). Φαίνεται όμως ότι κανείς εκ των αρμοδίων στα Υπουργεία / Υπηρεσίες (Υ.Υ.Μ.Δ. και Ε.Ε.Τ.Τ.) δεν σκέφτηκε ότι θα μας ενδιέφερε να τοποθετηθούμε σαν ραδιοερασιτέχνες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα σχόλιο από ραδιοερασιτεχνικούς φορείς η μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες στην εν λόγω διαβούλευση. Ποιους βόλευε άραγε να περάσουν οι επικείμενες αλλαγές απαρατήρητες; Αν το μάθουμε ποτέ θα σας το πούμε κι εσάς!!!
Από το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών”

Related articles

Προσωρινά αποτελέσματα στο CQ WPX RTTY 2019

Προσωρινά αποτελέσματα στο CQ WPX RTTY 2019 και ο SZ1A είναι στην 10η θέση στον κόσμο! Για να δούμε και τα οριστικά στο τεύχος Ιουλίου του CQ… Αναλυτικά https://www.cqwpxrtty.com/raw.htm

Learn More

CQ WW SSB 2011

Όλα ήταν υπέροχα. Κυριολεκτικά εκτός του ότι όλα πήγαν καλά, από τη διάδοση μέχρι και το σταθμό και το κέφι μας… Περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Μαγικά. Ατέλειωτο κέφι , φαγητό, κρασί και τα λοιπά… Α!! […]

Learn More

Κοπή πίτας ΕΡΔΕ

Πρωινό Κυριακής 4/2/2018 και προγραμματίσαμε την Κοπή της πίτας της ΕΡΔΕ στο σταθμό, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία και όσοι δεν είχαν έρθει ως τώρα, να επισκεφθούν τον ανακαινισμένο σταθμό μας. Την κοπή της πίτας […]

Learn More

Αφήστε μια απάντηση