RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Νόμος 3431… τι έγινε;

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, παραλίγο ο ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα να δεχθεί καίριο πλήγμα. Ξαφνικά ανακαλύψαμε τη Δευτέρα ότι υπήρχε προσχέδιο νόμου, κατατεθημένο στη Βουλή, όπου υπήρχε άρθρο με παράλογες απαιτήσεις για μελέτες περιβαλλοντικές, κλπ. για τις ραδιοερασιτεχνικές εγκαταστάσεις και που καταργούσε προηγούμενη ευεργετική διάταξη. Η κινητοποίηση από όλους ήταν άμεση προκειμένου να αλλάξουμε την επίμαχη διάταξη, με παρέμβαση σε βουλευτές, κλπ. Τελικά με παρέμβαση της ΕΕΡ έγινε κατορθωτό να αποφευχθεί η ψήφιση του άρθρου. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ενημέρωση που είχαμε από την ΕΕΡ: 

Την Τρίτη 31/1/2012 στις 1 το μεσημέρι έγινε η συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής με θέμα την τροποποίηση του νόμου 3431 και την επίμαχη παράγραφο για την άδεια κατασκευής ραδιοερασιτεχνικών κεραιών από την Ε.Ε.Τ.Τ. Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις προς τον Υπουργό κ. Βορίδη αλλά και τις προσωπικές ομιλίες βουλευτών εκπροσώπων από σχεδόν όλα τα κόμματα οι οποίοι είχαν έγκαιρα και κατάλληλα ενημερωθεί από την Ε.Ε.Ρ., η επίμαχη παράγραφος 9 του άρθρου 29 αφαιρέθηκε τελείως. Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ.
Η Ε.Ε.Ρ. ευχαριστεί τους συλλόγους (Χίου, Πιερίας, Λευκάδας, Δ. Πελοποννήσου και Νάξου) που βοήθησαν άμεσα και αποτελεσματικά αλλά και τους μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες συνάδελφους που έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν σε ένα τριήμερο συνεχούς κινητοποίησης και επαφών με τους αρμόδιους βουλευτές μέχρι και 1 ώρα πριν την συζήτηση στο κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε (χωρίς ιδιαίτερη σειρά) τον κο Μπενμαγιόρ από την διεύθυνση πιστοποίησης του Υ.Υ.Μ.Δ. που δεν είναι πλέον σε ενεργό δράση αλλά ο μόνος από το Υπουργείο που έσπευσε να μας ενημερώσει, το ραδιόφωνο του zougla.gr που μας έβγαλε ζωντανά στον αέρα και τους συνάδελφους SV1ACI, SV1YU, SV1CDR, SV1HAK, SV1BJY, SV1DH, SV1ACW, SV1EIA, SV1IYA, SV1OBY, SV1AMY, SV2KGA, SV3AQN, SV3GKE, SV7APQ, SV8GXQ, SV9AUB, DK4VW και όσους ακόμα συναδέλφους δεν θυμόμαστε.
Περισσότερα νέα για τις αλλαγές που παρέμειναν θα ακολουθήσουν σύντομα.
Και κάτι ενδιαφέρον που έπεσε στην αντίληψη μας μόλις στις 31/1/2012 ημέρα της συνεδρίας της επιτροπής. Η τροπολογία αυτή μαζί με την εισήγηση και το σκεπτικό των αλλαγών του νόμου 3431 ήταν σε διαβούλευση στο site του Υ.Υ.Μ.Δ. από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 (δείτε εδώ). Φαίνεται όμως ότι κανείς εκ των αρμοδίων στα Υπουργεία / Υπηρεσίες (Υ.Υ.Μ.Δ. και Ε.Ε.Τ.Τ.) δεν σκέφτηκε ότι θα μας ενδιέφερε να τοποθετηθούμε σαν ραδιοερασιτέχνες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα σχόλιο από ραδιοερασιτεχνικούς φορείς η μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες στην εν λόγω διαβούλευση. Ποιους βόλευε άραγε να περάσουν οι επικείμενες αλλαγές απαρατήρητες; Αν το μάθουμε ποτέ θα σας το πούμε κι εσάς!!!
Από το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών”

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο βήμα έγινε…

Σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου 2010, ήταν το ραντεβού για να σηκωθεί ο πύργος και η κεραία. Δυστυχώς κι ενώ όλα ετοιμάστηκαν (ρότορας, κάθοδοι, σχοινιά, συρματόσχοινα, βάσεις , κλπ,) μια αναποδιά της τελευταίας στιγμής έφερε τα […]

Μάθετε Περισσότερα

Εξετάσεις για υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες… επιτέλους

Μετά από μεγάλη περίοδο ανομβρίας, επιτέλους προκηρύχθηκαν εξετάσεις από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών Αγρινίου, σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση 38200 (κατεβάστε την Υπουργική Απόφαση 38200 από τη διεύθυνση http://www.yme.gr/imagebank/categories/ctg745_9_1192093566.pdf ενώ μπορείτε να δείτε τα σχετικά έγγραφα της […]

Μάθετε Περισσότερα

6ος ημιμαραθώνιος “Μιχ. Κούσης” 17-03-2013

Την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, διοργανώνεται στο Αγρίνιο, ο 6ος ημιμαραθώνιος προς τιμήν του Αείμνηστου Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση. Η ΕΡΔΕ, όπως κάθε χρόνο, θα βοηθήσει στη διεξαγωγή του αγώνα, διαθέτοντας όλες της τις δυνάμεις και καλύπτοντας […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση