RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Επαναλειτουργεί το R2 των Ακαρνανικών


Επιτέλους. Μετά από απίστευτη προσπάθεια, πολλά σχέδια, ατέλειωτες κουβέντες και πολλά έξοδα, επαναλειτουργεί το R2 των Ακαρνανικών.
Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 ανεβήκαμε στην κορυφή αποφασισμένοι για το καλύτερο. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, με βροχή στο δρόμο και πολύ αέρα όταν φτάσαμε στο Περγαντί. Αρχίσαμε τη δουλειά νωρίς το πρωί και μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να σηκώσουμε την κεραία κατά τις 10, με τις πρώτες δοκιμές μετα τις 14:00 το μεσημέρι. Ο Δημήτρης SV1SN ήταν ο πρώτος που μπήκε στον ανανεωμένο αναμεταδότη, ενώ οι δοκικές συνεχίστηκαν και συνεχίζονται με συναδέλφους απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Ο αναμεταδότης φαίνεται να λειτουργεί όπως πολύ παλιά με σχεδόν τέλεια πρόσβαση από το Αγρίνιο, Πρέβεζα, Λευκάδα, Άρτα αλλά και πολύ καλή από περιοχές όπως η Πάτρα, η Ναύπακτος, τα Ιωάννινα, κλπ. Οι αναφορές λήψης και πρόσβασης είναι επιθυμητές και από εδώ.
Όλα τα μέλη της ΕΡΔΕ, που με την οικονομική συμμετοχή τους, βοήθησαν να αγοραστούν όλα αυτά που χρειάστηκαν, εύχονται να γίνει ο αναμεταδότης αυτό που ήταν παλιά: σημείο συνάντησης των Ραδιοερασιτεχνών της Δυτικής Ελλάδας.
Για την ιστορία… Ο αναμεταδότης πλέον αποτελείται:
αναμεταδότη Vertex VXR-7000 με φίλτρο DCI 144-146, Duplexer Wacom, Κεραία coolinear με 4 κλειστά δίπολα Lambda και κάθοδο Aircom. Λειτουργεί με υπότονο 88,5 και διαμόρφωση Narrow, στη συχνότητα 145,650/145,050 MHz.

Η μεγάλη αναβάθμιση ήταν φυσικά η κεραία, αλλά και η σωστότερη ρύθμιση των παραμέτρων του αναμεταδότη. Ξοδεύτηκαν (μόνο για την αναβάθμιση) συνολικά πάνω από 1000 ευρώ. Παρακαλούμε όλους και διαίτερα αυτούς που χρησιμοποιούν τον αναμεταδότη, να γραφούν αφενός και να εξωφλήσουν αφετέρου τη συνδρομή τους προς την ΕΡΔΕ, προκειμένου να υπάρχουν τα χρήματα και για τη σωστή συντήρηση του έργου.

Οι συνάδελφοι που βρέθηκαν την Τρίτη στην κορυφή ήταν οι Σπύρος SV1JMO, Κώστας SV1CQG, Αστέρης SV2HQL, Κώστας SV1DPI, Κώστας SW1HKZ, Πάνος SV1HKH.

Επίσης τοποθετήθηκε δοκιμαστικά και ένα digipeater APRS 9600 στη συχνότητα 438,100 , το οποίο λειτουργεί με την παλιά κεραία του R2. Δυστυχώς το επίπεδο παρεμβολών στα UHF είναι πολύ υψηλό και απαιτούνται βελτιώσεις για τη σωστή λειτουργία. Είδωμεν…

Σχετικά άρθρα

CQ WW RTTY 2015 αποτελέσματα

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού CQ WW RTTY που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2015. Η ΕΡΔΕ είχε λάβει μέρος στην κατηγορία Multi Single και ήταν η πρώτη σοβαρή δοκιμή της κεραίας των 20μ. Αναλυτικό […]

Μάθετε Περισσότερα

Πώς θα Μετρήσετε την Ανεπιθύμητη RF εύκολα!

Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι υπάρχει ενδιαφέρον στη ραδιοερασιτεχνική μας κοινότητα σχετικά με τα baluns-chokes με φερρίτες που η τοποθέτηση τους αποσκοπεί στη μείωση της επιστρεφόμενης και ανεπιθύμητης RF. Γενικά Οι περισσότεροι από εμάς είναι […]

Μάθετε Περισσότερα
New Lightning & Surge Protection Devices for SZ1A

Αναβάθμιση Αντικεραυνικής Προστασίας του Σταθμού

Με όλα τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης που τρέχουν στο SZ1A, χορηγίες εξοπλισμού από συναδέλφους, δωρεές, εθελοντική εργασία με πολύ κόπο αλλά και μεράκι από παλαιότερα και νεότερα μέλη, και, με αφορμή την εγκατάσταση της […]

Μάθετε Περισσότερα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση