RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Επαναλειτουργία SV1F (R6) και J41VAB

οι SV1HKH, SV1DPI, SV1EBV. Πίσω από την κάμερα ο SW1HLB
Ομάδα ραδιοερασιτεχνών τηε ΕΡΔΕ αποτελούμενη από τους SV1HKH, SV1EBV, SV1DPI και SW1HLB μετέβη στον Παλιοπλάτανο Ναυπακτίας, χθες 26 Αυγούστου με σκοπό την συντήρηση των εκεί εγκαταστάσεων της ΕΡΔΕ. Η μέρα ήταν πολύ δύσκολη από πλευράς καιρού, αφού στο σημείο λυσομανούσαν οι άνεμοι, ενώ τριγύρω ήταν ορατές φωτιές, που απειλούσαν την εκεί εγκατάσταση. Πολλές φορές νιώσαμε ότι κινδυνεύουμε. Τέλος πάντων, με τη βοήθεια του Θεού και την αυταπάρνηση όλων αλλά ιδιαίτερα του προέδρου μας, SV1HKH, που παρά τους ισχυρούς ανέμους, ανέβηκε στον πύργο και αντικατέστησε την κεραία του Digi, όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο, ξεριζώνουν ακόμη και τα δέντρα
Αναλυτικά έγιναν οι εξής εργασίες:
ο Πάνος SV1HKH τοποθετεί την κεραία των APRS Digi
  1. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία το R6. Ο αναμεταδότης στο μεσοδιάστημα συντηρήθηκε από το Νίκο SV3BSF, αυξήθηκαν τα ποσοστά διαμόρφωσης, που ήταν χαμηλά, έγινε narrow και άλλαξε ο υπότονος σε 100, ώστε να μην ενοχλείται πολύ από το Link της ΕΕΡ.
  2. Αλλάχθηκε η κάθοδος του R6 με νέα καλύτερη (aircom)
  3. Η κεραία του R6 (Χ700), δωρεά του SV2HQL, δέθηκε καλύτερα ώστε να αντέξει τους ισχυρούς ανέμους.
  4. Αλλάχθηκε η κεραία του J41VAB (digi APRS 1200 – 144,800). Το προηγούμενο δίπολο είχε οξυδωθεί. Το πήραμε μαζί μας ώστε να επισκευασθεί. Στην ίδια κεραία (Χ200) τοποθετήθηκε και το digi APRS 9600 SZ1A-12 (438,100). Παράλληλα αλλάχθηκε και η κάθοδος με άλλη.
  5. Ανιχνεύθηκε και επιδιορθώθηκε μία βλάβη στο ένα από τα καλώδια του Duplexer που είχε ως αποτέλεσμα να ακούγεται χαμηλά ο αναμεταδότης.
Συμπερασματικά, αυτή τη στιγμή στον Παλιοπάλατανο Ναυπακτίας λειτουργεί ο αναμεταδότης R6-SV1F, και τα  digi APRS J41VAB (VHF) και SZ1A-12 (UHF).
η κεραία του R6 (Χ700) στο μέσον της εικόνας, δεμένη…
Οι πρώτες αναφορές για τον αναμεταδότη από το Αίγιο (SV1HKD/3, SV1BDO/3, SV3ICK) και το Αγρίνιο (SV2HQL/1) ήταν ενθαρρυντικές. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αναμεταδότης αυτός καλύπτει μια μεγάλη περιοχή αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Εθνικό δρόμο Πατρών Κορίνθου αλλά και Πατρών Μεσολογγίου. Επίσης δεν ξεχνάμε το σημαντικό ρόλο που είχε παίξει στους σεισμούς του Αιγίου. Η ΕΡΔΕ αισθάνεται πάντα την ευθύνη συντήρησης και ορθής λειτουργίας του εν λόγω αναμεταδότη και παρά τα περιορισμένα οικονομικά της φροντίζει ώστε να λειτουργεί το δυνατόν καλύτερα. Ελπίζουμε στη μεγαλύτερη και ορθολογικότερη χρήση του από όλους. 
SZ1A-12 (UHF APRS 9600) και J41VAB (VHF APRS 1200)
Αντίθετα τα digi δείχνουν να δουλεύουν μάλλον χειρότερα. Οι προφανείς αιτίες είναι το diplexer που προστέθηκε και η κεραία που προφανώς δε λειτουργεί το ίδιο καλά με την πορηγούμενη σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μήκος της καθόδου. Ελπίζουμε σύντομα (και πριν το χειμώνα) να βρεθούμε πάλι εκεί και να διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες.

Σχετικά άρθρα

HamFest ΕΕΡ 2013

Εδώ και καιρό το λέγαμε και το σχεδιάζαμε αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει πράξη. Έτσι μετά και από σχετική απόφαση-προτροπή της Γενικής Συνέλευσης, αποφασίσαμε φέτος να επισκεφτούμε το ετήσιο hamfest της ΕΕΡ στην […]

Μάθετε Περισσότερα

Γενική Συνέλευση και Εκλογές ΕΡΔΕ στις 16 Μαρτίου 2016

Καλούνται όλα τα μέλη τη Ένωσης σε Ετήσια Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το Καταστατικό, που θα πραγματοποιηθεί την  16η Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18,00΄. στα Γραφεία – Εντευκτήριά της, (στην Καμαρούλα Αγρινίου) με θέματα : […]

Μάθετε Περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Σάββατο 1η Μαϊου η ΕΡΔΕ διοργανώνει εκδρομή στον Κοκκινόλογγο. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να έρθουν οικογενειακώς μετά τις 10 το πρωί, στο σχολείο που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Παρακαμπυλίων. Το σχολείο καθαρίστηκε και συντηρήθηκε […]

Μάθετε Περισσότερα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση