RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Επαναλειτουργία SV1F (R6) και J41VAB

οι SV1HKH, SV1DPI, SV1EBV. Πίσω από την κάμερα ο SW1HLB
Ομάδα ραδιοερασιτεχνών τηε ΕΡΔΕ αποτελούμενη από τους SV1HKH, SV1EBV, SV1DPI και SW1HLB μετέβη στον Παλιοπλάτανο Ναυπακτίας, χθες 26 Αυγούστου με σκοπό την συντήρηση των εκεί εγκαταστάσεων της ΕΡΔΕ. Η μέρα ήταν πολύ δύσκολη από πλευράς καιρού, αφού στο σημείο λυσομανούσαν οι άνεμοι, ενώ τριγύρω ήταν ορατές φωτιές, που απειλούσαν την εκεί εγκατάσταση. Πολλές φορές νιώσαμε ότι κινδυνεύουμε. Τέλος πάντων, με τη βοήθεια του Θεού και την αυταπάρνηση όλων αλλά ιδιαίτερα του προέδρου μας, SV1HKH, που παρά τους ισχυρούς ανέμους, ανέβηκε στον πύργο και αντικατέστησε την κεραία του Digi, όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο, ξεριζώνουν ακόμη και τα δέντρα
Αναλυτικά έγιναν οι εξής εργασίες:
ο Πάνος SV1HKH τοποθετεί την κεραία των APRS Digi
  1. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία το R6. Ο αναμεταδότης στο μεσοδιάστημα συντηρήθηκε από το Νίκο SV3BSF, αυξήθηκαν τα ποσοστά διαμόρφωσης, που ήταν χαμηλά, έγινε narrow και άλλαξε ο υπότονος σε 100, ώστε να μην ενοχλείται πολύ από το Link της ΕΕΡ.
  2. Αλλάχθηκε η κάθοδος του R6 με νέα καλύτερη (aircom)
  3. Η κεραία του R6 (Χ700), δωρεά του SV2HQL, δέθηκε καλύτερα ώστε να αντέξει τους ισχυρούς ανέμους.
  4. Αλλάχθηκε η κεραία του J41VAB (digi APRS 1200 – 144,800). Το προηγούμενο δίπολο είχε οξυδωθεί. Το πήραμε μαζί μας ώστε να επισκευασθεί. Στην ίδια κεραία (Χ200) τοποθετήθηκε και το digi APRS 9600 SZ1A-12 (438,100). Παράλληλα αλλάχθηκε και η κάθοδος με άλλη.
  5. Ανιχνεύθηκε και επιδιορθώθηκε μία βλάβη στο ένα από τα καλώδια του Duplexer που είχε ως αποτέλεσμα να ακούγεται χαμηλά ο αναμεταδότης.
Συμπερασματικά, αυτή τη στιγμή στον Παλιοπάλατανο Ναυπακτίας λειτουργεί ο αναμεταδότης R6-SV1F, και τα  digi APRS J41VAB (VHF) και SZ1A-12 (UHF).
η κεραία του R6 (Χ700) στο μέσον της εικόνας, δεμένη…
Οι πρώτες αναφορές για τον αναμεταδότη από το Αίγιο (SV1HKD/3, SV1BDO/3, SV3ICK) και το Αγρίνιο (SV2HQL/1) ήταν ενθαρρυντικές. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αναμεταδότης αυτός καλύπτει μια μεγάλη περιοχή αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Εθνικό δρόμο Πατρών Κορίνθου αλλά και Πατρών Μεσολογγίου. Επίσης δεν ξεχνάμε το σημαντικό ρόλο που είχε παίξει στους σεισμούς του Αιγίου. Η ΕΡΔΕ αισθάνεται πάντα την ευθύνη συντήρησης και ορθής λειτουργίας του εν λόγω αναμεταδότη και παρά τα περιορισμένα οικονομικά της φροντίζει ώστε να λειτουργεί το δυνατόν καλύτερα. Ελπίζουμε στη μεγαλύτερη και ορθολογικότερη χρήση του από όλους. 
SZ1A-12 (UHF APRS 9600) και J41VAB (VHF APRS 1200)
Αντίθετα τα digi δείχνουν να δουλεύουν μάλλον χειρότερα. Οι προφανείς αιτίες είναι το diplexer που προστέθηκε και η κεραία που προφανώς δε λειτουργεί το ίδιο καλά με την πορηγούμενη σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μήκος της καθόδου. Ελπίζουμε σύντομα (και πριν το χειμώνα) να βρεθούμε πάλι εκεί και να διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τετάρτη ώρα 6μμ Γενική Συνέλευση και Εκλογές ΕΡΔΕ

Τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 6μμ, στα γραφεία μας, θα διεξαχθεί η αναβληθείσα από τις 9 Απριλίου Γενική Συνέλευση της ΕΡΔΕ. Θυμίζουμε ότι η Γενική συνέλευση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Παρακαλούνται όλα τα […]

Μάθετε Περισσότερα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Το ΔΣ της ΕΡΔΕ σας εύχεταιΚαλό ΠάσχακαιΚαλή Ανάσταση…

Μάθετε Περισσότερα

Αποκριάτικος Χορός

Ο καθιερωμένος Αποκριάτικος χορός της ΕΡΔΕ θα γίνει φέτος το   Σάββατο στις 18 Φεβρουαρίου 2012  στο κέντρο “Όνειρο“,  με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.  Παρακαλούνται όλοι οι φίλοι να δηλώσουν συμμετοχή και να έρθουν με τις […]

Μάθετε Περισσότερα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση