RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

Βοήθεια στα Ελληνικά για το LotW της ARRL

Τα άρθρα αυτά ξεκίνησαν ως προσπάθεια του υπογράφοντα  SV1DPI, να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που θέλουν να ανεβάσουν το log τους στο LotW. Αρχικά δημοσιεύτηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, η οποία πλέον έπαψε να υπάρχει. Τώρα πλέον βρίσκουν τη μόνιμη στέγη τους, στο site της Ε.Ρ.Δ.Ε. www.sz1a.org

Πρώτα απ’ όλα κάποιος που πρωτοασχολείται με το LotW πρέπει να δει την ενότητα  “Εισαγωγή στο LotW“. Τι είναι το LotW, τι χρειάζεται για να πάρετε πιστοποιητικό ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, ποιες επαφές μετράνε και για πού, κλπ. 
Στην επόμενη ενότητα θα δούμε αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθούμε για να πάρουμε ένα νέο πιστοποιητικό (certificate) από το LotW, είτε για πρώτη φορά (unsigned) είτε για δεύτερη, τρίτη, κ.λπ. χρησιμοποιώντας το πιστοποιητικό που ήδη έχουμε (signed).
Ακολούθως και αφού έχουμε γίνει registered χρήστες του LotW, μαθαίνουμε πώς ετοιμάζουμε ένα αρχείο με qso για να το στείλουμε στο LotW.
Αμέσως μετά μάθετε πώς κατεβάζουμε τις επιβεβαιωμένες επαφές από το LotW;
Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε αντίγραφα των LotW αρχείων μας.
Πώς θα φτιάξουμε ένα λογαριασμό στο LotW για το Working All States και πώς θα ετοιμάσουμε την αίτησή μας στο LotW;
Τρέχουμε ένα ειδικό διακριτικό και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις επαφές που κάναμε για το DXCC μας. Εδώ θα μάθετε πώς να ενώσετε δύο διακριτικά σ’ ένα λογαριασμό DXCC και WAS…. 
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα διαφορετικό QTH στην ίδια ραδιοχώρα, όπου χρησιμοποιούμε το ίδιο διακριτικό αλλά διαφορετικό Locator. Πώς το χειριζόμαστε αυτό στο LotW;
Στη συνέχεια ακολουθούν κάποια άρθρα σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων σε σχέση με το LotW. Πιο συγκεκριμένα:
  • Δουλέψτε το LotW με το DX4win.
  • Δουλέψτε το LotW με το Writelog.
  • Δουλέψτε το LotW με το Logger32.
Αν έχετε ερωτήσεις για το LotW μπορείτε να τις απευθύνετε στο forum στην ιστοσελίδα www.sz1a.org ώστε να ευεργετηθούν και να λύσουν απορίες και όποιοι άλλοι συνάδελφοι έχουν στο μέλλον παρόμοιες απορίες.

Σχετικά άρθρα

Αποτελέσματα CQ WW RTTY 2016

Παρότι ακόμη δε δημοσιεύτηκαν στο site του διαγωνισμού, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου για τους Ελληνικούς σταθμούς. Ο SZ1A συμμετείχε στην κατηγορία MULTI SINGLE με χειριστές τους SV1DPI, […]

Μάθετε Περισσότερα

SDR και LINRAD

γράφει ο Διονύσης Δρακόπουλος, SV1CDN Εισαγωγή Πριν από κάποιες δεκαετίες οι ραδιοερασιτέχνες είχαν στο shack τους τον υπέρτατο υπερετερόδυνο δέκτη βραχέων με τις πολλαπλές ενδιάμεσες συχνότητες και τα κρυσταλλικά – μηχανικά του φίλτρα. Λειτουργώντας στον […]

Μάθετε Περισσότερα

Νέο bridge για το ίντερνετ

Ο SV1DPJ δώρισε ένα νέο σύστημα bridge–access point προκειμένου να αντικαταστήσουμε το παλιό που κάηκε. Το σύστημα είναι σεταρισμένο από το Βασίλη και μένει να τοποθετηθεί.

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση