RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

CQ WPX Contests 2024 στο SZ1A – Μια Διεθνής Υπόθεση! (βίντεο & φωτό στόρυ)

CQ WPX CONTESTS 2024 at SZ1A - An International Affair!

H Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας στοχεύει σταθερά στη συμμετοχή της στους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους ραδιοερασιτεχνικούς διαγωνισμούς κάθε έτους. Οι πιο δημοφιλείς παγκόσμιοι διαγωνισμοί είναι ο CQ World Wide DX, σε SSB και CW, και ο μεγάλος παγκόσμιος διαγωνισμός CQ World Wide WPX, σε SSB και CW αντίστοιχα.

Η φετινή χρονιά δεν ήταν διαφορετική. Εκτός του ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα ή κοντά στο αποκορύφωμα του 11ετούς κύκλου των ηλιακών κηλίδων, οπότε η διάδοση των HF βρίσκεται στο ζενίθ της. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πιο καλά σκορ και ο σταθμός μας, και η ομάδα μας, νιώθουν καλύτερα από ποτέ.

…γίνεται μια πραγματική διεθνής προσπάθεια, και αυτό είναι κάτι που ανανεώνει την ενέργεια και την ελπίδα μας να πετάξουμε σε νέα ύψη, καταφέρνοντας πράγματα που δεν έχει πετύχει ποτέ ένας σταθμός στη χώρα μας.

Έτσι, μετά τους διαγωνισμούς DX του CQ WW τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όπου σπάσαμε ρεκόρ, ήρθε η ώρα για το CQ WPX και ήμασταν έτοιμοι για “μάχη”.

Εισαγωγή στους διαγωνισμούς CQ WPX

Ο Διαγωνισμός CQ World Wide Prefix (WPX), που διοργανώνταν από το περιοδικό CQ (από εκεί και το όνομα) και πλέον διοργανώνεται από το WWROF, είναι ένα κορυφαίο γεγονός στη σκηνή των ραδιοερασιτεχνικών διαγωνισμών. Διεξάγεται δύο φορές το χρόνο: το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (SSB) και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (CW). Ο διαγωνισμός προκαλεί τους χειριστές να έρθουν σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα μοναδικά προθέματα (prefixes), ενισχύοντας την επικοινωνία ανάμεσα σε ραδιοερασιτέχνες σε όλον το κόσμο και τις επιχειρησιακές τους δεξιότητες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Στόχος: Μεγιστοποίηση του αριθμού των επαφών με διαφορετικά προθέματα διακριτικών κλήσης.
  • Κατηγορίες: Ενός χειριστή, Πολλών χειριστών είτε με μεγάλη, μικρή ή QRP (5W) ισχύ.
  • Βαθμολόγηση: Έμφαση στα μοναδικά προθέματα, ενθάρρυνση διαφορετικών παγκόσμιων επαφών.
  • Διάρκεια: Πλήρης 48ωρη συμμετοχή ή σε μικρότερα τμήματα (πχ. 36 ώρες ένας χειριστής).

Το σύστημα βαθμολόγησης του WPX Contest, όπου το κάθε πρόθεμα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, εξισώνει τους όρους ανταγωνισμού, επιτρέποντας σε σταθμούς με πιο σπάνια προθέματα να έχουν μια καλύτερη τύχη. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να βελτιώσουμε τις δεξιότητες χειρισμού μας και να δοκιμάσουμε τον εξοπλισμό μας συμμετέχοντας σ’ ένα διαγωνισμό της παγκόσμιας ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας.

Είτε είμαστε έμπειροι διαγωνιζόμενοι είτε νεοεισερχόμενοι, ο Διαγωνισμός WPX είναι μια συναρπαστική πλατφόρμα για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε…

Ο διαγωνισμός CQ WPX προσφέρει επίσης μια μοναδική ευκαιρία για τους σταθμούς της περιοχής μας να επιτύχουν καλύτερη κατάταξη, δεδομένου ότι η βαθμολογία στους αντίστοιχους διαγωνισμούς CQ WW DX είναι λιγότερο ευνοϊκή για το δικό μας μέρος του κόσμου. Σε συνδυασμό με το πρόθεμά μας (συνήθως κανένας άλλος σταθμός δεν χρησιμοποιεί SZ1) και σε συνάρτηση με τις δυνατότητες των εγκαταστάσεών μας, μας δίνει συχνά την ώθηση να προσπαθήσουμε για μια θέση στο Top 10. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο για Ελληνικούς σταθμούς στους διαγωνισμούς World Wide DX.

O Ανδρέας SV1DKD κατά τη διάρκεια του CQ WPX SSB 2024

CQ WPX SSB Contest 2024

Ο διαγωνισμός CQ WPX SSB Contest είναι μια εκδήλωση-σταθμός στο ημερολόγιο των Ραδιοερασιτεχνών. Προκαλεί τους χειριστές να μεγιστοποιήσουν τις επαφές με μοναδικά προθέματα διακριτικών κλήσης, προωθώντας την παγκόσμια επικοινωνία και τις επιχειρησιακές δεξιότητες. Αυτός ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός επειδή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη στρατηγική σκέψη, καθιστώντας τον αγαπημένο τόσο μεταξύ των έμπειρων χειριστών όσο και των νεοεισερχόμενων.

Δείτε το βίντεο της ομάδας SZ1A στον διαγωνισμό CQ WPX SSB Contest 2024

Στον διαγωνισμό του 2024, η ομάδα SZ1A σημείωσε σημαντική επιτυχία. Γνωστή για την αφοσίωση και το αγωνιστικό της πνεύμα, η ομάδα SZ1A ανέβασε τη συμμετοχή της σ’ ένα νέο επίπεδο, υποδεχόμενη δύο διακεκριμένους χειριστές από το Βέλγιο: τον Jef Claus – DD2CW / ON4ACA και τον Dirk Martens – ON3UN. Τόσο ο Jef όσο και ο Dirk έφεραν πλούσια εμπειρία και νέες προοπτικές στην ομάδα. Η συμμετοχή τους δεν ήταν απλώς μια αριθμητική ενίσχυση, αλλά μια στρατηγική βελτίωση που επηρέασε τη συνολική προσέγγιση της ομάδας.

Η συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων και Βέλγων χειριστών ανέδειξε τη σημασία των διαφορετικών δεξιοτήτων και τα οφέλη των διαπολιτισμικών ανταλλαγών στον ραδιοερασιτεχνισμό.

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίσαμε αυτούς τους δύο νέους φίλους στην ομάδα μας. Γνωρίσαμε τον Jef στο διαδίκτυο πριν από λίγο καιρό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν μας βοήθησε να αγοράσουμε τον δεύτερο ενισχυτή μας OM-Power. Αμέσως πίστεψε σε εμάς και έγινε πραγματικός υποστηρικτής του project, δωρίζοντας έναν πομποδέκτη HF Yaesu FT-1000 MK-V Field, και ένα Microkeyer-II, ουάου!!!

Από τότε, σχεδιάζαμε και περιμέναμε με ανυπομονησία τη συμμετοχή του σ’ε’ ένα διαγωνισμό μαζί μας. Αυτή η ευλογημένη στιγμή ήρθε τελικά τον Μάρτιο του 2024. Έφερε μαζί του ένα ακόμη υπέροχο άτομο, τον Dirk (ON3UN).

Οι νέοι μας φίλοι έφτασαν την Πέμπτη πριν από τον διαγωνισμό κι είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα στην πόλη. Όλα τα σημάδια έδειχναν ότι θα είχαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και ότι υπήρχε πραγματική χημεία με τα νέα μέλη της ομάδας μας.

Ο Jef Claus, με το εκτεταμένο γνωστικό υπόβαθρο και την πολυετή εμπειρία του στον χειρισμό και στην contesting στρατηγική, παρείχε πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του σταθμού και την αποτελεσματική διαχείριση των pile-ups.

Η προηγούμενη συμβολή του στο SZ1A, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής του στην απόκτηση κρίσιμου εξοπλισμού, κατέδειξε τη δέσμευση και το πάθος του για την επιτυχία της ομάδας.

Jef Claus – DD2CW / ON4ACA
Dirk - ON3UN
Dirk Martens – ON3UN

Ο Dirk Martens, ένας καταξιωμένος χειριστής με ταλέντο στην ακριβή και αποτελεσματική επικοινωνία, πρόσθεσε ένα ακόμη επίπεδο τεχνογνωσίας.

Η ικανότητά του στη διαχείριση του pileup και η ικανότητά του να προσαρμόζεται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες διάδοσης, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πλοήγηση στο έντονο περιβάλλον του διαγωνισμού.

Αυτή η συνεργασία όχι μόνο ενίσχυσε την απόδοση και το ηθικό της ομάδας, αλλά και ανέδειξε την ουσία του διαγωνισμού, τη διεθνή συναδελφικότητα και την τεχνική υπεροχή. Η συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων και Βέλγων χειριστών ανέδειξε τη σημασία των διαφορετικών δεξιοτήτων και τα οφέλη των διαπολιτισμικών ανταλλαγών στον ραδιοερασιτεχνισμό.

Η ομάδα του SZ1A στο CQ WPX SSB 2024 – χειριστές ήταν οι Jef DD2CW, Κλεάνθης SV1JG, Derk ON3UN, Ανδρέας SV1DKD, Δημήτρης SV1CIB, Γιάννης SV1PMQ, Γιάννης SV1GE, Δημήτρης SV8LMQ, Κώστας SV1DPI, και Θοδωρής SV1SYM
Οι σημαίες των μελών της ομάδας κυματίζουν ψηλά στο SZ1A
ON Team - SZ1A CQ WPX SSB 2024
Οι Βέλγοι φίλοι μας σε “θέσης μάχης”

Η ομάδα μας είναι περήφανη που ανακοινώνει τους Jef και Dirk ως νέα μέλη μας, και όχι μόνο: είναι πράγματι αδέρφια! Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό με τους δυο τους στην ομάδα μας!

Προσέξτε λοιπόν, το SZ1Α έρχεται! Hi! Hi!

Συναδελφικότητα και Φιλοξενία

Η ομάδα μας είναι περήφανη που ανακοινώνει τους Jef και Dirk ως νέα μέλη μας, και όχι μόνο: είναι πράγματι αδέρφια! Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό με τους δυο τους στην ομάδα μας!

Πρωταρχικός μας στόχος είναι πάντα να περνάμε καλά, “και να βρούμε στέκια επαρχιώτικα” και “με πομπούς και με κεραίες να φτιάξουμε κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες” όπως λέει το τραγούδι του Σαββόπουλου…

Έτσι κι αυτή τη φορά!

Οι μπριζόλες του Λάκη SV1CIC, το κοντοσούβλι του Σπύρου SV1CQM, το αγριογούρουνο που έφτιαξε η XYL του SV1CQG, το γουρουνόπουλο του Γιάννη SV1GE ήταν λίγα από αυτά που μας έκαναν να γελάσουμε, να χορτάσουμε και να περάσουμε καλά.

Jef DD2CW at SZ1A CQ WPX SSB
Ο Jef ευχαριστημένος με την εξέλιξη της βαθμολογίας μας ενώ δοκιμάζει παραδοσιακή πίτα

Από την άλλη πλευρά, η μάχη για τον αριθμό των QSOs, στήθος με στήθος, μεταξύ του Jef DD2CW και του Κλεάνθη SV1JG ως κορυφαίοι χειριστές μας, ήταν πολύ διασκεδαστική για όλη την ομάδα – ένας πραγματικά φιλικός αγώνας μεταξύ των καλύτερων συναδέλφων. Ο Jef κατάφερε οριακά να νικήσει τον Cliff, ο οποίος εγγυήθηκε “να πάρει το αίμα του πίσω” σε μια ρεβάνς της “μάχης των τιτάνων” στο επερχόμενο CQ WW DX SSB τον Οκτώβριο. Ανυπομονούμε!

Στιγμιότυπα από την “μάχη των Τιτάνων” – ο Jef DD2CW
και ο Κλεάνθης SV1JG

Αποτελέσματα διαγωνισμού

Συμμετείχαμε στην κατηγορία Multi-Two (M2), λειτουργώντας κυρίως δύο σταθμούς, με έναν επιπλέον σταθμό inband να συνεισφέρει περιστασιακά. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 13 εκατομμύρια πόντους στην αρχική βαθμολογία, οι οποίοι τελικά μειώθηκαν σε 11.083.944 μετά τον έλεγχο των logs, με 4.724 επαφές και 1.356 multipliers. Αυτή ήταν η καλύτερη βαθμολογία που είχαμε ποτέ στο SSB, και για πρώτη φορά ξεπεράσαμε τα 10 εκατομμύρια πόντους!

CQ WPX SSB 2024 Claimed Score
CQ WPX SSB 2024 Claimed Score

Αυτή ήταν η καλύτερη βαθμολογία που είχαμε ποτέ στο SSB, και για πρώτη φορά ξεπεράσαμε τα 10 εκατομμύρια πόντους!

Ήμασταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας, παρόλο που ο αδελφικός μας σταθμός, J42L, με τη διεθνή ομάδα του, κατάφερε να μας ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να μας κατατάξουν στη δεύτερη θέση στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη, καταλάβαμε τη 10η θέση, ενώ παγκοσμίως ήρθαμε 16οι, κάτι που ήταν μέσα στους στόχους μας και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για αυτό το επίτευγμα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας από τους χειριστές μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό και ότι κάποιοι βασικοί χειριστές απουσίαζαν, ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας έδωσε μεγάλη χαρά! Σημειώστε ότι αυτή τη φορά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με περισσότερα από 8000 ημερολόγια επαφών, κάτι που το κάνει ακόμη δυσκολότερο.

Ως χειριστές ήταν οι Jef DD2CW, Κλεάνθης SV1JG, Derk ON3UN, Ανδρέας SV1DKD, Δημήτρης SV1CIB, Γιάννης SV1PMQ, Γιάννης SV1GE, Δημήτρης SV8LMQ, Κώστας SV1DPI, και Θοδωρής SV1SYM (στον πρώτο του διαγωνισμό).

Μέλη της ομάδας σε δράση

Ήδη οι Jef και Dirk έκλεισαν τα εισητήριά τους για τον Οκτώβριο έχοντας σχέδια βελτίωσης για το σταθμό!

και στο τέλος τι μας μένει;

Στο τέλος μας μένει το ότι περάσαμε καλά, ότι ο σταθμός προοδεύει αλλά κυρίως ότι γνωρίσαμε τρεις υπέροχους ανθρώπους, που θα έρθουν πολλές φορές ακόμη στο μέλλον και ακόμη καλύτερες μέρες μας περιμένουν….

Ήδη οι Jef και Dirk έκλεισαν τα εισητήριά τους για τον Οκτώβριο έχοντας σχέδια βελτίωσης για το σταθμό!

Τρέμετε! Ο SZ1A σύντομα ακόμα πιο δυνατός!

Για πλήρη στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ.

SZ1A CQ WPX SSB 2024 Certificate
Dirk ON3UN getting some much needed rest after the contest
Ο Dirk ON3UN ξεκουράζεται μετά απο το contest

CQ WPX CW Contest 2024 ήταν το επόμενο…

Δείτε το βίντεο της ομάδας SZ1A στον διαγωνισμό CQ WPX CW Contest 2024

To CQ WPX CW στο τέλος Μαΐου είναι πάντα ο διαγωνισμός που σφραγίζει το τέλος μιας χρονιάς για μας. Έχουμε ήδη κατασταλάξει στο τι θα βελτιώσουμε την επόμενη χρονιά και απλά θέλουμε να απολαύσουμε τον “τελευταίο χορό” της σεζόν!

Ο Διαγωνισμός CQ World Wide Prefix (WPX) CW, που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου, είναι ένα κορυφαίο παγκόσμιo γεγονός για τους λάτρεις του κώδικα Μορς.

Αυτός ο διαγωνισμός προκαλεί τους χειριστές να μεγιστοποιήσουν τις επαφές τους με μοναδικά προθέματα διακριτικών κλήσης μέσω επικοινωνίας CW, δοκιμάζοντας την ικανότητά τους στον κώδικα Μορς, τη στρατηγική σκέψη και τις τεχνικές δεξιότητες.

Το γεγονός ότι απαιτεί στην ανταλλαγή αύξοντα αριθμό, τον κάνει αρκετά δυσκολότερο σε σχέση με το CQ WW του φθινοπώρου.

CQ WPX CW 2024 – Οι σημαίες των μελών της ομάδας στολίζουν τον πύργο των 40 μέτρων

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες, όπως ενός ή πολλών χειριστών, με μεγάλη, μικρή ή πολύ μικρή ισχύ (QRP). Το σύστημα βαθμολόγησης επικεντρώνεται στα πιο σπάνια προθέματα των διακριτικών μας, προωθώντας ποικίλες παγκόσμιες επαφές.

Ο διαγωνισμός WPX CW Contest είναι μια απαιτητική και ανταποδοτική διοργάνωση που προάγει την παγκόσμια συναδελφικότητα και την τεχνική αριστεία, προσφέροντας μια συναρπαστική ευκαιρία τόσο στους έμπειρους διαγωνιζόμενους όσο και στους νεοεισερχόμενους στο CW να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να συνδεθούν με την παγκόσμια ραδιοερασιτεχνική κοινότητα.

Από νωρίς, τρεις φίλοι από μακριά επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους: οι συνήθεις ύποπτοι, Garo Molozian – G0PZA, Gianni Capitanio – I7PHH (ο ιδρυτής της περίφημης Pro.Sis.Tel), και για πρώτη φορά ένας νέος φίλος, ο Raffaele Moretti – IK7MIY.

Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Από νωρίς, τρεις φίλοι από μακριά επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους: οι συνήθεις ύποπτοι, Garo Molozian – G0PZA, Gianni Capitanio – I7PHH (ο ιδρυτής της περίφημης Pro.Sis.Tel), και για πρώτη φορά ένας νέος φίλος, ο Raffaele Moretti – IK7MIY.

Μαζί τους ήταν τα σκληροπυρηνικά μέλη της ομάδας Βασίλης SV1DPJ, Κλεάνθης SV1JG, Κώστας SV1DPI, Δημήτρης SV1CIB, Βασίλης SV1BJW και Ανδρέας SV1DKD. Τους υποστήριζαν ο Κώστας SV1CQG και ο πρόεδρος της Ένωσης μας Θανάσης SV1CQK, με πολλούς επισκέπτες όπως οι SV1HKH, SV1TIQ, SV1CQR, SV1SN και άλλους.

Η ομάδα SZ1A στο CQ WPX CW 2024 – από δεξιά προς αριστερά Βασίλης SV1DPJ, Κώστας SV1DPI, Θανάσης SV1CQK, Δημήτρης SV1CIB, Κλεάνθης SV1JG, Raffaele IK7MIY, Gianni I7PHH, Βασίλης SV1BJW, Ανδρέας SV1DKD, Garo G0PZA

Αποτελέσματα και συμμετοχή

Και αυτή τη φορά, συμμετείχαμε και πάλι στην κατηγορία Multi-Two (M2), πετυχαίνοντας τελική βαθμολογία 11.026.384, κατατάσσοντάς μας στην 1η θέση στην Ελλάδα, στην 13η θέση στην Ευρώπη και στην 20η θέση παγκοσμίως.

Ο αρχικός μας στόχος ήταν να ξεπεράσουμε την καλύτερη βαθμολογία μας από το 2016.

Ωστόσο, οι πιθανότητες αποδείχθηκαν εναντίον μας, καθώς οι ηλιακές διαταραχές, οι μεγάλες γεωμαγνητικές καταιγίδες και τα μπλακ-άουτ στα βραχέα πριν από τον διαγωνισμό κατέστησαν τις συνθήκες μη βέλτιστες, και έτσι πετύχαμε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία μας.

CQ WPX CW 2024 Claimed Score
CQ WPX CW 2024 Claimed Score

Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε ξανά και να καταρρίψουμε το ρεκόρ μας την επόμενη χρονιά!

Και αυτή τη φορά, συμμετείχαμε και πάλι στην κατηγορία Multi-Two (M2), πετυχαίνοντας τελική βαθμολογία 11.026.384, κατατάσσοντάς μας στην 1η θέση στην Ελλάδα, στην 13η θέση στην Ευρώπη και στην 20η θέση παγκοσμίως.

Φαγητό και ατμόσφαιρα

Όπως πάντα στο SZ1A το φαγητό ήταν απλά εξαιρετικό! Το Σάββατο, απολαύσαμε προβατίνα παραδοσιακά ψημένη στη σούβλα, προσφορά του Βασίλη SV1BJW.

Και αυτή τη φορά είχαμε ένα πολύ ιδιαίτερο κέρασμα από τους Ιταλούς φίλους μας, οι οποίοι μεταξύ άλλων λιχουδιών έφεραν υπέροχο Ιταλικό κρασί και τυριά. Την Κυριακή ο Gianni και ο Raffaele ετοίμασαν παραδοσιακά Ιταλικά λαζάνια, που αποδείχθηκαν μια τεράστια επιτυχία!

Πραγματικά λαχταριστά!

Ο Θανάσης SV1CQK επιθεωρεί το ψήσιμο της προβατίνας

Το καλό φαγητό και η υπέροχη παρέα στο SZ1A τόνωσαν το ηθικό της ομάδας και την προσπάθειά της να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στον διαγωνισμό.

Συνοψίζοντας

Αυτή τη φορά, επικεντρωθήκαμε περισσότερο στον διαγωνισμό, με τον τρίτο σταθμό να λειτουργεί καλύτερα σε ρόλο in-band και multiplier.

Παρόλο που η βαθμολογία ήταν χαμηλότερη από ό,τι στο SSB, αυτό οφειλόταν κυρίως στις συνθήκες διάδοσης HF και η γενική εντύπωση ήταν ότι λειτουργήσαμε πιο αποτελεσματικά.

Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε για να βελτιώσουμε το συντονισμό των χειριστών, ειδικά σε διαγωνισμούς όπως ο CQ WPX, ο οποίος επιτρέπει μόνο ένα σήμα στον αέρα.

Για πλήρη στατιστικά στοιχεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ.

Ο Κλεάνθης SV1JG δουλεύοντας ένα CW pileup κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού
SZ1A CQWPX 2024 CW certificate
CQ WPX 2024 CW – Μια πολυεθνική ομάδα στο SZ1A

Εν κατακλείδι…

Ο σταθμός λειτούργησε σχεδόν άψογα και στους δύο διαγωνισμούς. Η επίτευξη βαθμολογίας άνω των 10 εκατομμυρίων είναι ένα σημαντικό ορόσημο που κάποτε δεν μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε. Παίζουμε πάντα δίκαια, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί.

Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα παρεμβολών μεταξύ των 20 και 10 μέτρων, ενώ και ο in-band σταθμός μας χρειάζεται βελτίωση (προσθήκη ενός ρότορα, μέτρα για λιγότερες παρεμβολές, ρυθμίσεις ύψους, κ.λπ.).

O Γιώργος – SV1ELF (SK) μας άφησε το προηγούμενο φθινόπωρο και μας λείπει πολύ. Ωστόσο, συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά, το οποίο είναι το πιο σημαντικό πράγμα και κάτι που θα ήθελε ο Γιώργος.

Η πολύτιμη βοήθεια του SV1ELF (SK) ήταν καταλυτική στην κατασκευή της νέας RF Switching υποδομής.

Τα διεθνή μέλη φέρνουν στο τραπέζι ένα τεράστιο μέγεθος εμπειρίας, υποστήριξης και γνώσης, το οποίο αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα για την ομάδα μας και για το project στο σύνολό του.

Το να συναντάμε νέους ανθρώπους και να ξαναβλέπουμε παλιούς φίλους είναι πάντα ένα μεγάλο επίτευγμα για εμάς. Η βελτίωση του σταθμού και η εισαγωγή νέων ανθρώπων στο contesting είναι εξίσου σημαντική.

Ο σταθμός και η ομάδα γίνεται μια πραγματική διεθνής προσπάθεια, και αυτό είναι κάτι που ανανεώνει την ενέργεια και την ελπίδα μας να πετάξουμε σε νέα ύψη, καταφέρνοντας πράγματα που δεν έχει πετύχει ποτέ ένας σταθμός στη χώρα μας.

Τα διεθνή μέλη φέρνουν στο τραπέζι ένα τεράστιο μέγεθος εμπειρίας, υποστήριξης και γνώσης, το οποίο αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα για την ομάδα μας και για το project στο σύνολό του.

Ελπίζουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο την επόμενη σεζόν. Έχουμε ήδη δρομολογήσει σχέδια για τη νέα χρονιά. Το πιο σημαντικό, ελπίζουμε να έρθετε μαζί μας, να δείτε τι έχουμε καταφέρει και να εμπλακείτε στο contesting.

Είτε είστε έμπειρος χειριστής είτε αρχάριος, θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!

Ο πύργος των 40M στέκεται ψηλά με τις σημαίες να κυματίζουν

Εν ολίγοις, γινόμαστε μεγαλύτεροι και καλύτεροι και προσβλέπουμε σε ένα λαμπρό μέλλον στο SZ1A!

Eυχαριστούμε όλους όσους υποστηρίζουν το έργο μας! 73 και CU στο επόμενο TEST!

Εντυπωσιακή θέα για ραδιοερασιτέχνες – Ο πύργος των 20M και το δίπολο των 80M με γαλάζιο ουρανό στο SZ1A

Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Στις συχνότητες 7,045MHz στα 40Μ, 3,720MHz στα 80Μ, 14,265 & 14,300 στα 20Μ δεν πρέπει να εκπέμπουμε ούτε να ενοχλούμε αυτές τις μέρες διότι τις χρησιμοποιούν τα σωστικά συνεργεία που ενεργοποιήθηκαν μετά τον μεγάλο καταστροφικό […]

Μάθετε Περισσότερα

Πρώτη Παρουσίαση της DXpedition EP6T στην Ελλάδα

Την προσεχή Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30 στα γραφεία της ΕΡΔΕ στην Καμαρούλα Αγρινίου, θα γίνει η 1η παρουσίαση στην Ελλάδα, της DXpedition στο Ιράν με το διακριτικό EP6T. Την παρουσίαση διάρκειας περίπου 1,5 ώρας θα κάνει ο […]

Μάθετε Περισσότερα

Συμμετοχή της ΕΡΔΕ στο field day

Η ΕΡΔΕ συμμετείχε και φέτος, όπως πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στο Field Day. Αυτή τη φορά συνεργαστήκαμε με το Σύλλογο της Λευκάδας SZ8L σε μια κοινή προσπάθεια από την κορυφή του Προφήτη Ηλία στη […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση