RADIO AMATEUR ASSOCIATION OF WESTERN GREECE

Μενού

40-2CD εγκατάσταση

antΕπιτέλους, ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα. Η 2 στοιχείων για τα 40μ είναι πλέον στο θρόνο της, έστω και καθυστερημένα σύμφωνα με την αρχική σχεδίαση. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…
Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε στον Κοκκινόλογγο, ένα υπέροχο μέρος 20 χλμ έξω από το Αγρίνιο, ένα σταθμό πάνω από το μέσο όρο. Αυτό το σταθμό τον κάναμε από την πρώτη στιγμή, με διάθεση να χρησιμοποιείται από όλους τους ραδιοερασιτέχνες, Έλληνες και ξένους, που είτε δεν μπορούν να έχουν ένα τέτοιο σταθμό, είτε θέλουν να ζήσουν ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο στην εξοχή.
antassemblyΜετά την πρώτη κεραία, είδαμε ότι θα μας έδινε ώθηση μια δεύτερη κεραία κι ένας δεύτερος σταθμός. Γρήγορα και με ψέματα και χάρη στην άδολη προσφορά των μελών μας, έγινε πραγματικότητα ο δεύτερος σταθμός. Το επόμενο μεγάλο βήμα, θα ήταν μια beam για τα 40μ.
Έτσι, καιρό τώρα είχαμε στραφεί σ’ αυτό το στόχο. Δυστυχώς το όλο εγχείρημα απαιτούσε αρκετά χρήματα. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα με τα λιγότερα δυνατά. Αγοράσαμε μια μεταχειρισμένη κεραία Cushcraft 40-2CD (2 στοιχείων για τα 40μ) από την Αμερική με κόστος μαζί με τα μεταφορικά περίπου 250 ευρώ (η κεραία αυτή καινούρια κοστίζει 900 ευρώ πλέον τα μεταφορικά). Συντηρήσαμε την κεραία αλλάζοντας ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και γυαλίζοντάς την.
towerΜετά ήταν ο πύργος. Απαιτούνταν πύργος πάνω από 20μ, ώστε μια κεραία των 40μ να αποδίδει τα μέγιστα. Σα μαγιά είχαμε έναν αυτοστήρικτο πύργο 11,70μέτρων (με βάση 2Χ2), που μας χάρισε ο SV1CQW και το Ράδιο Αγρίνιο 102,2. Το καλοκαίρι εγκαταστήσαμε το κάτω κομμάτι και ρίξαμε μόνοι μας, 4 κμ τσιμέντο. Η ιδέα έλεγε να προσθέσουμε 2 κομμάτια τηλεσκοπικό πύργο μέσα σ’ αυτόν, ώστε να φτάσουμε συνολικά τα 22μ περίπου. Ο SY1BCL προσφέρθηκε να φτιάξει το τηλεσκοπικό κομμάτι, που αποτελούνταν από δύο εξάμετρα. Η συγκεκριμένη κατασκευή πήρε λίγο παραπάνω χρονικά και ολοκληρώθηκε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Τέλος ήταν ο ρότορας. Για το σκοπό αυτό αγοράσαμε ένα Yaesu G1000DXA από την Ελλάδα. Επίσης απαιτήθηκε καινούρια κάθοδος 60 και πλέον μέτρων RG213 και καλώδιο Lyici 7Χ1 για τον έλεγχο του ρότορα. Αγοράστηκαν κι αυτά…
geranosΈτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο τοποθετήθηκε η κατασκευή του τηλεσκοπικού κομματιού με τη βοήθεια του γερανού και του φίλου μας κ. Τάκη Ανδρώνη, που έδωσε ρεσιτάλ με τους λεπτούς χειρισμούς του για άλλη μία φορά. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και η κεραία κι έτσι είδαμε το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα…
Με περιέργεια αναμένουμε τώρα να την αξιολογήσουμε στην πράξη και να δούμε αν πράγματι είναι ένα μεγάλο βήμα, όπως νομίζαμε.

Σχετικά άρθρα

Έλεγχοι Beverage

Οι SV1JMC, SV1DPI πήγαν στο σταθμό και έλεγξαν τον διακόπτη των beverage. Οι beverages συνδέθηκαν απευθείας πάνω στο ράδιο αλλά και μέσω του διακόπτη. Έγιναν όλοι οι έλεγχοι και ο διακόπτης λειτουργεί κανονικά. Επίσης κολλήθηκε […]

Μάθετε Περισσότερα
SV1CIB - CQ WPX RTTY 2024 - SZ1A

Διαγωνισμός CQ WPX RTTY 2024

Το CQ WPX RTTY Contest είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς RTTY. Σκοπός είναι οι ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο να επιδείξουν την ικανότητά τους στην επικοινωνία με Ραδιοτηλέτυπο (RTTY). Διοργανώνεται από το περιοδικό CQ και […]

Μάθετε Περισσότερα

Επίσκεψη Λάμπρου N2VOE στην ΕΡΔΕ

ο SV1HKH εξηγεί τη λειτουργία του σταθμού στον Κοκκινόλογγο στο Λάμπρο N2VOE Ο γνωστός σε πολλούς, ιδιαίτερα μέσω Echloink, Έλληνας από τη Νέα Υόρκη, Λάμπρος Κόλλαρης N2VOE (SV0KK) επισκέφτηκε την πατρίδα του το πρώτο δεκαπενθήμερο […]

Μάθετε Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση