Τα άρθρα αυτά ξεκίνησαν ως προσπάθεια του υπογράφοντα  SV1DPI, να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που θέλουν να ανεβάσουν το log τους στο LotW. Αρχικά δημοσιεύτηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, η οποία πλέον έπαψε να υπάρχει. Τώρα πλέον βρίσκουν τη μόνιμη στέγη τους, εδώ, στο site της Ε.Ρ.Δ.Ε.

Πρώτα απ' όλα κάποιος που πρωτοασχολείται με το LotW πρέπει να δει την ενότητα  "Εισαγωγή στο LotW". Τι είναι το LotW, τι χρειάζεται για να πάρετε πιστοποιητικό ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, ποιες επαφές μετράνε και για πού, κλπ. 

Στην επόμενη ενότητα θα δούμε αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθούμε για να πάρουμε ένα νέο πιστοποιητικό (certificate) από το LotW, είτε για πρώτη φορά (unsigned) είτε για δεύτερη, τρίτη, κ.λπ. χρησιμοποιώντας το πιστοποιητικό που ήδη έχουμε (signed).

Ακολούθως και αφού έχουμε γίνει registered χρήστες του LotW, μαθαίνουμε πώς ετοιμάζουμε ένα αρχείο με qso για να το στείλουμε στο LotW.

Αμέσως μετά μάθετε πώς κατεβάζουμε τις επιβεβαιωμένες επαφές από το LotW;

Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε αντίγραφα των LotW αρχείων μας.

Πώς θα φτιάξουμε ένα λογαριασμό στο LotW για το Working All States και πώς θα ετοιμάσουμε την αίτησή μας στο LotW;

 Τρέχουμε ένα ειδικό διακριτικό και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις επαφές που κάναμε για το DXCC μας. Εδώ θα μάθετε πώς να ενώσετε δύο διακριτικά σ' ένα λογαριασμό DXCC και WAS.... 

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα διαφορετικό QTH στην ίδια ραδιοχώρα, όπου χρησιμοποιούμε το ίδιο διακριτικό αλλά διαφορετικό Locator. Πώς το χειριζόμαστε αυτό στο LotW;

Στη συνέχεια ακολουθούν κάποια άρθρα σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων σε σχέση με το LotW. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δουλέψτε το LotW με το DX4win.
  • Δουλέψτε το LotW με το Writelog.
  • Δουλέψτε το LotW με το Logger32.

 

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com