Κρατήστε αντίγραφα από τα αρχεία σας στο LotW

 

Δεν είναι πολλά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε backup.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να γράψουμε κάπου τα δύο password που έχουμε. Ένα είναι αυτό που μας έστειλε η ARRL κι ένα αυτό που έχουμε βάλει εμείς όταν κάναμε την αίτηση.

Το δεύτερο, που συνήθως αμελούμε, είναι να κρατήσουμε αντίγραφο από το πιστοποιητικό μας. Δυστυχώς μέσα από το LotW δε μπορούμε να κατεβάσουμε παρά μόνο το αρχείο .tq5 του πιστοποιητικού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυμόμαστε τι ακριβώς είχαμε γράψει στο tqscert για να το ξαναπροσθέσουμε. Έτσι πρέπει να έχουμε αντίγραφα από τα πιστοποιητικά μας για την περίπτωση που ξαφνικά το κομπιούτερ μας κράσαρει ή χαλάσει, κλπ. Ας δούμε πώς το κάνουμε αυτό...

 

1. Στο πρόγραμμα TQSLCert επιλέγουμε το πιστοποιητικό για το οποίο θέλουμε αντίγραφο...

backup1

2. Στη συνέχεια πάμε Certificate>Save

backup2

 

3. Επιλέγουμε σε ποιο φάκελο θα αποθηκευθεί το αντίγραφό μας και πώς θα το ονομάσουμε. Σημειώστε ότι το αρχείο αυτό έχει κατάληξη .p12

backup3

 

4. Στη συνέχεια μας ζητείται το password (είναι αυτό που βάλαμε εμείς). Το συμπληρώνουμε και πατάμε ΟΚ.

backup4

 

5. Αν το πιστοποιητικό που αποθηκεύουμε δεν είναι το αρχικό (αυτό που πρωτοζητήσαμε από την ARRL), θα εμφανιστεί άλλη μια οθόνη που μας ζητάει το password που είχαμε βάλει στο αρχικό μας διακριτικό (Πχ Εγώ είχα ένα password για το SV1DPI. Με αυτό το διακριτικό "υπέγραψα" και το SV9/SV1DPI. Θεωρητικά μπορεί να έχω ένα password για το SV1DPI κι ένα δεύτερο password για το SV9/SV1DPI. Προσωπικά έχω το ίδιο για να μην μπερδεύομαι. Αν πάντως έχετε διάφορα password και σώζετε το SV9/SV1DPI πρώτα θα δώσετε αυτό του SV9/SV1DPI και μετά αυτό του SV1DPI).

Τέλος το πρόγραμμα σας λέει με το παρακάτω μήνυμα ότι όλα είναι καλά και πού αποθηκεύτηκε το αρχείο. Αυτό το αρχείο με την κατάληξη .p12(στην περίπτωσή μου το SV9_SV1DPI.p12 πρέπει να το έχουμε σε ασφαλή θέση: σε dvd, σε usb stick, σ' ένα δεύτερο δίσκο ή στείλτε το email σ' ένα φίλο)

backup5

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com