Καλώς ήρθατε στο site της ΕΡΔΕ (SZ1A)!

Ραδιοερασιτεχνισμός

Οι ραδιοερασιτέχνες ΔΕΝ είναι ραδιοπειρατές (αυτοί που βάζουν τραγούδια στα μεσαία), ΔΕΝ βάζουν τραγούδια στις επικοινωνίες τους και ΔΕΝ κάνουν μεταδόσεις ραδιοφωνικού τύπου. Επίσης ΔΕΝ έχουν σχέση με τα CB (ΣιΜπι). Η ετυμολογική ανάλυση της λέξης "ραδιοερασιτέχνης" σημαίνει "αυτός που αγαπάει το ραδιόφωνο" και πιο συγκεκριμένα λέγοντας για ραδιοερασιτέχνες, μιλάμε για ανθρώπους που έχουν άδεια κατόπιν εξετάσεων από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και που χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για πειραματισμό, επικοινωνία, προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και σε καμία περίπτωση, για εκμετάλλευση η εμπορικό κέρδος.

Ο ραδιοερασιτεχνισμός ξεκίνησε το 1908 και αναγνωρίστηκε επίσημα το 1927! Είναι ένα συναρπαστικό και ενδιαφέρον "επιστημονικό" χόμπι αφού συνδυάζει την επιστημονική έρευνα και τον πειραματισμό στις ασύρματες επικοινωνίες με τα ηλεκτρονικά. Ο ραδιοερασιτέχνης επικοινωνεί με άλλους ραδιοερασιτέχνες ανά τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, με τους περισσότερους, φυσικά, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Ραδιοερασιτέχνης (διεθνώς Radio Amateur, Amateurfunker) σημαίνει άτομο που έχει αποδείξει με εξετάσεις τις γνώσεις και την ικανότητά του στο χειρισμό συσκευών ασυρμάτου κι έχει έχει επίσημη άδεια της πολιτείας προκειμένου να κατέχει και να λειτουργεί ασυρματικές συσκευές και κεραίες. Οι ραδιοερασιτέχνες, δεν έχουν απαραίτητα επαγγελματική σχέση με τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά. Μάλιστα από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του χόμπι είναι ακριβώς αυτήν η ποικιλία των επαγγελμάτων όλων αυτών που ασχολούνται και πώς τους ενώνει ο ραδιοερασιτεχνισμός. Οι ραδιοερασιτέχνες με τις επαφές που πραγματοποιούν είτε φωνητικά είτε με τη χρήση κώδικαι Μορς αλλά και μάλλους τρόπους, καταφέρνουν να προωθήσουν τη διεθνη φιλία και την αλληλοκατανόηση των λαών. 

Παράλληλα σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, προσφέρουν, ως Εθελοντές, τον τηλεπικοινωνιακό τους εξοπλισμό αλλά και τις γνώσεις τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι Ομάδες Έκτακτης Ανάγκης αποκαθιστούν την επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων σε περιπτώσεις σεισμών, πυρκαγιών, κλπ.

Δράσεις

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε το 1985 με έδρα το Αγρίνιο κι έκτοτε εκπροσωπεί τους ραδιοερασιτέχνες της περιοχής μας. Στα πλαίσια αυτά συντηρεί τρεις αναμεταδότες φωνής, ένα σταθμό διαγωνισμών (τον πρώτο στην Ελλάδα που ανήκει σε σύλλογο), εκπαιδεύει  και προετοιμάζει τυχόν ενδιαφερόμενους ώστε να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν την άδεια ραδιοερασιτέχνη και παράλληλα βοηθάει σε εθελοντικές δράσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος Αγρινίου και αλλού. Επίσης διαθέτει ομάδες εκτάκτων αναγκών και λαμβάνει τακτικά μέρος σε ασκήσεις ετοιμότητας. Στο παρελθόν η ΕΡΔΕ έχει βοηθήσει στους σεισμούς του Αιγίου και της Λευκάδας.

Δομή site

Στο Ελληνικό τμήμα της  ιστοσελίδας μας μπορείτε να δείτε

  • να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της ΕΡΔΕ, το καταστατικό μας, το ΔΣ και τις διάφορες επιτροπές μας
  • να δείτε τις υποδομές της ΕΡΔΕ: γραφεία, αναμεταδότες, σταθμό contest
  • να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά φυσικά με το ραδιοερασιτεχνισμό
  • να δείτε μετεωρολογικούς σταθμούς που διατηρούν μέλη μας και τα δεδομένα τους
  • να διαβάσετε τα νέα μας και τις καθημερινές δραστηριότητές μας
  • να διαβάσετε άρθρα για το LotW και το χειρισμό του (σύστημα που επιβεβαιώνει επαφές μεταξύ ραδιοερασιτεχνών)
  • να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω έτοιμης φόρμας
  • να αγοράσετε βιβλία με ερωτήσεις ή μπλουζάκια ΕΡΔΕ στο eshop μας
  • τα μέλη μας (πρέπει να έχουν λογαριασμό και να συνδεθούν) έχουν πρόσβαση σε ραδιοερασιτεχνικά βιβλία και προγράμματα.

 

Εισαγωγή χρηστών

Οι συνδεδεμένοι χρήστες έχουν περισσότερα μενού και επιλογές...

Powered by mod LCA

Στατιστικά Επισκεπτών

Σήμερα 2

Εχθές 24

Εβδομάδα 143

Μήνας 563

ΣΥΝΟΛΟ 603011

Currently are 9 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com