Δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Απριλίου του 2013 του περιοδικού CQ, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού CQ WW SSB που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2012. Σύμφωνα με αυτά, ο SZ1A είναι πρώτος στην κατηγορία του μ' ένα αρκετά καλό σκορ, το τρίτο καλύτερο που έγινε στην Ελλάδα ποτέ. Δυστυχώς δε βελτιώσαμε το ατομικό μας ρεκόρ, που καλά κρατεί από το 2004, όντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ, ούτε φυσικά το Πανελλήνιο ρεκόρ που έχει το SY8A. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΡΔΕ συμμετέχει από το 1994 σ' αυτό το διαγωνισμό. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτεροι. 

Στον παρακάτω πίνακα δημοσιεύονται τα σκορ όλων των Ελλήνων. Το Α σημαίνει όλες οι μπάντες, το δεύτερο Α σημαίνει assisted (χρήση clusters), μετά είναι το τελικό σκορ του καθενός, μετά ο αριθμός των QSO, οι ζώνες και ο αριθμός των χωρών. Αστεράκι έχουν αυτοί που έτρεξαν με χαμηλή ισχύ (μέχρι 100W), με χοντρά γράμματα αυτοί που κέρδισαν βραβείο και με πλάγια γράμματα αυτοί που έστειλαν εκπρόθεσμα τη συμμετοχή τους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να διεκδικήσουν βραβείο (τη συμμετοχή του ο καθένας πρέπει να τη στείλει μέχρι την Παρασκευή μετά το διαγωνισμό).

Καινούρια ρεκόρ σημείωσαν οι SV9COL στα 15μ assisted, SV5DKL στα 10μ assisted, o SV5BYR στα 10μ assisted με χαμηλή ισχύ, ο SV1JGX στα 15μ assisted, o SV1JSN στo όλες οι μπάντες assisted με χαμηλή ισχύ, ο SV1CQN στα 15μ assisted με χαμηλή ισχύ, o SV1NK στα 15μ assisted QRP (έως 5W) και οι J42T στην κατηγορία πολλοί χειριστές με δύο πομποδέκτες.

Προτείνουμε να είστε προσεκτικοί, να τηρείτε τους κανονισμούς, αφενός γιατί έτσι πρέπει και αφετέρου γιατί το CQ πλέον καραδοκεί. Ήδη φέτος είχαμε κίτρινη κάρτα στους EE7Y, LX1A, RA9FW/9, SN7C(SP7CHS) γιατί δε δήλωσαν ότι είχαν clusters και στους KP4KE, W1MR γιατί δήλωσαν χαμηλή ισχύ ενώ είχαν κιλοβάτ. Επίσης κόκκινη κάρτα στους IK2YCW, ΙΙ9P γιατί είχαν παραπάνω από ένα σήμα συγχρόνως ο πρώτος και άλλαξε τις ώρες των qso ο δεύτερος. Φυσικά υπήρχαν κι άλλοι πολλοί που έκλεψαν αλλά ακόμη διαφεύγουν. Η επιτροπή όμως ασχολείται πλέον με τους κλέφτες και μόλις ξεμπερδέψει με τους αυτούς που διεκδικούν πρωτιές, θα έρθει να βρει κι αυτούς που διεκδικούν πρωτιά στην Ελλάδα, κλπ. Γι' αυτό να είστε προσεκτικοί. Είναι παράνομο να χρησιμοποιείτε πάνω από 100W και να δηλώνετε μετά Low Power (χαμηλή ισχύ), να χρησιμοποιείτε cluster και να λέτε πως δεν είχατε, ή να λέτε στο φίλο σας να σας πετάξει στα cluster ή ακόμη περισσότερο να μπαίνετε με άλλο διακριτικό στα cluster και να πετάτε τον εαυτό σας. Για όλα τα παραπάνω είναι δυνατόν να σας "τσιμπήσουν" πλέον με τη χρήση των sdr και άλλων προχωρημένων τεχνικών ελέγχου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

cqwwssb2012results

Εισαγωγή χρηστών

Οι συνδεδεμένοι χρήστες έχουν περισσότερα μενού και επιλογές...

Powered by mod LCA

Στατιστικά Επισκεπτών

Σήμερα 19

Εχθές 94

Εβδομάδα 285

Μήνας 299

ΣΥΝΟΛΟ 602747

Currently are 13 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com